Освітні Google онлайн сервіси вчителя української мови та літератури

Про матеріал
Використання освітніх Google онлайн сервісів у роботі вчителя української мови та літератури
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Освітні Google онлайн сервіси вчителя української мови та літератури. Підготувала. Монастирліу вікторія вчитель української мови та літ-ри. Глибоківський ліцейтатарбунарської міської ради2023 рік

Номер слайду 2

Освітні веб-ресурси (ОВР) – це інформаційні ресурси освітнього характеру, які розміщенні у веб-просторі локальної чи глобальної мережі у вигляді різних форматів (текстового, графічного, архівного, аудіо та відео форматів і т.д.).

Номер слайду 3

Мета Google – організувати  інформацію, зробивши її доступною та зручною для використання. Крім звичайного пошуку, Google пропонує ряд сервісів та інструментів для різних потреб у тому числі і освітніх.. Переваги сервісів та інструментів Google – наявність централізованого сховища даних і продуманий інтерфейс. Популярні сервіси Google (Google+, Gmail, Календар Google, Google Перекладач, Диск Google, Карти Google, Сайти Google, персональний пошук тощо) угорі обладнані спеціальною панеллю (багатофункціональним меню), що дозволяє не тільки виконувати пошук усередині сервісу, а й легко й швидко переходити від одного сервісу до іншого.  Через вищеназвану панель будь­-який користувач може швидко перейти до будь­-якого іншого сервісу від розробників просто використавши спеціальну кнопку “Додатки Google”. Усі сервіси від Google мають ряд переваг, таких як: спільний доступ до файлів з будь-якого куточку України та у будь-який час, коментування, можливість вставляти різні елементи і великий вибір доповнень, що дозволяють оптимізувати роботу і економити час.  Тож, як і завжди, освіта не стоїть на місці, постійно вдосконалюється! І саме в розвитку, удосконаленні, пошуку нових можливостей й рішень майбутнє.

Номер слайду 4

Google-інструменти під час організації освітнього процесу: Google Документи – дозволяють створювати та редагувати текстові документи. Даний текстовий редактор дуже схожий на добре всім знайомий Word від Корпорації Майкрософт. Google Таблиці – дозволяють створювати та редагувати електроні таблиці,  аналізувати та візуалізувати дані. Багато в чому схожі з Excel від Корпорації Майкрософт.  Google Форми – дозволяють швидко створювати опитування та збирати дані у Google Таблиці. Google Презентації – дозволяють швидко створювати сучасні презентації. Дану програму можна розглядати як альтернативу Power. Point, хоча можливостей для редагування тут трохи менше. Google Диск – це сховище даних, де Ви можете розмістити файли різних типів: текст, зображення, фото, аудіо, відео, та зберігати Google Документи, Google Таблиці, Google Форми. Google Мeet – дозволяє організовувати відеозустрічі, онлайн-заняття. Є можливість надати доступ до свого екрану, щоб показати презентації або іншу інформацію на робочому столі. Google Сlassroom – дозволяє організовувати віртуальні класи в яких учитель може швидко створювати й упорядковувати завдання, надавати результати перевірок і легко спілкуватися зі своїми учнями. Завдяки Google Сlassroom учні можуть зберігати свої робочі файли й виконувати завдання на Google диску та спілкуватися з вчителем. Google Календар – надає простий спосіб обміну записами про заходи та зустрічі з іншими користувачами, та дозволяє користувачеві публікувати календарі з інформацією про заходи, наради, на який зможе підписатися кожен або той, хто отримає від користувача таке право.     

Номер слайду 5

ОФІЦІЙНІ САЙТИ( урядові документи, положення, закони)ОФІЦІЙНИЙ САЙТ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ http://ukrainskamova.com/ ПОРТАЛ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ http://pravila-uk-mova.com.ua/ ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА http://pedpresa.com/ http://www.lib.com.ua/ Для учнів, вчителів - електронна бібліотекаhttp://mirslovarei.com Для учнів, вчителів - світ словників: словники і енциклопедії

Номер слайду 6

Електронні підручники: e-pidruchnyky.net Мультимедійні підручники: rozumniki.net 

Номер слайду 7

КОРИСНІ СЕРВІСИ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯПоштовий сервіс Gmail – миттєва комунікація. Google-форми – власні опитувальники. Google-Презентації – супровідник до кожного уроку. Додаток Symbaloo – втілення креативності Learning. Apps – інтерактивні вправи

Номер слайду 8

Ресурси Платформа Prometheus https://prometheus.org.ua/ Тренажер з правопису:  https://webpen.com.ua/index.html Підручники: http://osvita.ua/school/textbook/ Аудіокниги: https://lib.sluhay.com.ua/  Проект i. Learn https://ilearn.org.ua/ Be Smart:  https://www.eduget.com/uk/podgotovka-k-zno-po-ukrainskomu-yazyiku-i-literature/  «Мова - ДНК нації:  http://ukr-mova.in.ua/library/nagolos/ Експрес-уроки: http://ippo.kubg.edu.ua/ekspres-uroky  «На Урок»:  https://naurok.ua/ 

Номер слайду 9

Вікі-ресурсиhttp://eduwiki.uran.net.ua – ВікіОсвіта – мережеве об’єднання учасників навчально-виховного процесу.http://uk.wikipedia.org. – Вікіпедія (англ. Wikipedia) – це відкрита багатомовна вікі-енциклопедія.http://uk.wikibooks.org – Український Вікіпідручник, відкрита та вільна бібліотека навчальної літератури.tp://www.ukrmova.dn.ua – українська мова та література. Методичні матеріали до уроків, олімпіад та конкурсів. Календарне планування, тематична атестація, атестація учителя, розробки уроків.http://vk.com/uabooks – українські аудіокниги.http://www.dilovamova.com – українське ділове мовлення.http://www.library.lg.ua – літературна спадщина Бориса Грінченка.

Номер слайду 10

ПЛАТФОРМИ дистанційного навчання Всеукраїнська школа онлайн CLASSROOM MEETPROSVITAZOOM

Номер слайду 11

Освітні ресурсиhttp://www.man.gov.ua – Мала Академія Наук України.http://www.teacherjournal.com.ua – Учительський он-лайн журнал.http://metodportal.net – Методичний портал. Спеціалізований ресурс, призначений для вчителів, співавтором якого може бути кожен з Вас.http://osvita.ua – Освіта.ua. Мабуть один з найкращих сайтів для вчителя, вихователя, керівника.http://ostriv.in.ua – Острів знань.http://shkola.ua – Навчальний портал Школа.ua. Розділ порталу «Вчителям» представляє методичну та навчальну літературу для педагогів.http://www.teacher.in.ua – Український освітній портал. Український портал для вчителів та викладачів. Розробки уроків і сценаріїв до свят. Методичні матеріали. Наочність до уроків.http://www.bankportfolio.ru – банк інтернет-портфоліо вчителів.http://www.koncpekt.org.ua – Все для вчителя. На сайт зібрано матеріали на допомогу вчителю-практику. До вашої уваги конспекти уроків та методи інтерактивного навчання.http://notatka.at.ua – Записник сучасного вчителя. Сайт для інтерактивних педагогів. Основу сайту становлять ІКТ, в тому числі, презентації з усіх шкільних предметів, конспекти і методичні поради до проведення сучасного продуктивного уроку та матеріали для виховної роботи.http://wecreative.ucoz.ru – творчий учитель. Сайт для творчих учителів, на якому можна знайти цікаві матеріали та завантажити свої надбання для обміну досвідом.

Номер слайду 12

Предметні конкурсиhttp://gra-sonyashnyk.com.ua – українознавчий конкурс «Соняшник».http://www.uclever.com – конкурс «Патріот» (українське мовознавство)

Номер слайду 13

Перевірка знань і тестування: Classtime. Платформа для створення інтерактивних навчальних вправ, яка дозволяє вести аналітику навчального процесу і реалізовувати стратегії індивідуального підходу. Онлайн-тести «На Урок»Інтерактивні завдання для контролю знань і залучення здобувачів освіти до активної роботи в аудиторії та вдома. Можна використати готові або створити власні. Quizlet.com. Безкоштовний сервіс, який дозволяє легко запам’ятовувати будь-яку інформацію, котру можна представити у вигляді навчальних карток. Kahoot.com. Безкоштовний конструктор ігор та вікторин. Online test pad. Безкоштовний багатофункціональний конструктор кросвордів, логічних ігор, навчальних та психологічних тестів, опитувань.

Номер слайду 14

Лайфхаки. Відеоуроки з української мови та літератури  https://dostupnaosvita.com.ua/video-lessons/ukrayinska-mova-i-literatura/urok-1-slovospoluchennya-ta-rechennya-pisni-marusi-churaj-istorichni-pisni Відеорепетитор:  https://www.youtube.com/watch?v=c. Mnu-vo. Ss2 E Лайфхаки з української мови:  https://edera.gitbook.io/laifhaki-z-ukra-ns-ko-movi/ Лайфхаки з української літератури:  https://edera.gitbook.io/lit-lifehacks/ 

Номер слайду 15

Готуємося до ЗНО(тренувальні тести)ТЕСТИ ЗНО: http://zno.osvita.ua/ukrainian/ ПІДГОТОВКА ДО ЗНО http://zno.if.ua/ ЗНО-КЛУБ http://znoclub.com/ EDERA-BOOKS https://www.ed-era.com/books/  UA МОДНА http://modne-slivce.uamodna.com/ http://testzno.com.ua/ Протестуй свої знання. На сайті можна перевірити свої сили в написанні тестів ЗНО з різних предметів, у т.ч. з української мови та літератури. Тестування проводиться анонімно без попередньої реєстрації. Інформація про тестування учасника є конфіденційною.http://ukrtvory.ru/ Українські твори з літератури. Твори учнівські (5-12 клас),не всі досконалі, проте на головній сторінці та в розділі "Робота над творами" гарний матеріал для підготовки учнів до написання творів.http://pysar.net/vidu.php Українська поезія. За алфавітом. Твори поетів також за алфавітом - зручно шукати. Є корисні посиланняhttp://www.ukrlitzno.com.ua/ 9-11 класи. Українська література - готуємося до іспитів (ЗНО). Тут зібрано матеріал з теорії літератури, розповідається про життя та творчість письменників, короткий (а не скорочений!) зміст творів та питання для самоконтролю. http://www.ukrlitzno.com.ua/mapa-sajtu/ - це мапа сайту.http://ukrainezzosh75.blogspot.com/p/11.html - цікаві матеріали про літературу кінця ХХ - початку ХХІ ст.

Номер слайду 16

Канал МОН України, на якому транслюватимуться відеоуроки Всеукраїнської школи онлайн для 5-11 класів. Канал «Ukraїner»– про Україну зсередини. Відкриті відеоуроки від проєкту Ed. Era (українська мова та література). Відкриті уроки від онлайн-школи проєкту «На урок». Відеоуроки каналу «Osvita. Academy» Пропонуємо огляд найцікавіших Youtube-каналів для підтримки дистанційного навчання.

Номер слайду 17

Як писати ЕСЕhttp://www.nina-poltavets.kr.sch.in.ua/news/id/147?prnt=prnthttps://super.urok-ua.com/mayster-klas-vchimosya-pisati-ese/?fbclid=Iw. AR0 Qsh. WLLb. CIe. UUo. OGh. Pr11b_30 Q_Y6 SD9 Gk0ac. CExera15 Vlwx. BPxq56 Nkhttp://zno.if.ua/?p=985https://www.slideshare.net/reedbok/ss-69984741http://natalianemirovska.blogspot.com/2017/09/blog-post_18.htmlhttp://osvita.ua/school/lessons_summary/edu_technology/30205/http://glazova.org.ua/wp-http://glazova.org.ua/wp-https://www.slideshare.net/reedbok/ss-69984741https://www.slideshare.net/olyasmetyukh/ss-28403220?next_slideshow=1https://www.slideshare.net/ippo-kubg/34-66949714https://drive.google.com/file/d/0 B_NEo. DPHIEY-MUd. XZTNh. Y3 My. UEU/viewhttp://glazova.org.ua/wp-content/uploads/2017/02/l.kovalenko_ese_jak_efektyvnyj_vyd_navch_roboty.pdfhttps://naurok.com.ua/prostir-dlya-tvorchosti-abo-yak-napisati-ese-48958.html?fbclid=Iw. AR3bnyffj. Bop. Evry. Xg. S6_Hf8 MLxgn. Lvh. EQtdi. SLskv. SSFImz2 Ncx. AQ6 Zu. M0#_=_

Номер слайду 18

Цифрова компетентність вчителя. Цифрова грамотність https://osvita.diia.gov.ua/courses. Для крутого вчителя: 10 фішок, які варто підготувати перед новим навчальним роком ТУТонлайн-толока Ed Camp: https://cutt.ly/hl. XD14 Aпосібник «# Живі Письменники. Батькам»: https://cutt.ly/Ol. XFMb. Ohttps://www.youtube.com/watch?v=p5-f. LSDKT_g&ab_channel=Ed. Camp. Ukraine

Номер слайду 19

безкоштовні онлайн-курси від українських навчальних платформ: Prometheus, Edera, ВУМonline, Wisecowhttps://life.pravda.com.ua/society/2019/08/5/237759/ВЧІТЬСЯ НАВЧАТИ: ТОП-5 КНИЖОК ДЛЯ ШКІЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ http://www.ukr.life/uk/osvita/vchitsya-navchati-top-5-knizhok-dlya-shkilnih-pedagogiv/Принцип Парето для сучасного педагогаhttps://teach-hub.com/pryntsyp-pareto/?fbclid=Iw. AR3-wu. D1 KKb. GPyjv. QLHf5 B2hi6 Ttad. L8 K6 GDL7 WIE0 DLyv. Q17 Hg. Vl-zstc. AМедіаосвіта вчителя мови та літератури

Номер слайду 20

Поради колегам. Не боятися і бути сміливим1 Це чудова можливість дізнатися щось нове2 Тож не вагайтесь – використовуйте вже зараз.      4

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 січня
Переглядів
144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку