Пам'ятка випускнику "Як організувати підготовку до НМТ"

Про матеріал
Пам'ятка допоможе раціонально розподілити час та ресурси при підготовці до складання НМТ та інших іспитів. Буде корисна здобувачам освіти, випускникам, студентам, а також педагогам для поширення серед учнівської та студентської молоді.
Перегляд файлу

Як організувати підготовку до НМТ  (пам`ятка випускнику)

1.         Розпочинайте готуватися до тестування заздалегідь, по частинах, спокійно.

2.        Використовуйте посібники, рекомендовані для НМТ, а також спеціалізовані ресурси: сайти (іLearn, education.ua, zno.osvita.ua), мобільні застосунки типу «Просте ЗНО/НМТ», відео уроки (ЗНО ХАБ онлайн,  zno.ua), онлайн-курси з підготовки до іспитів на платформі EdEra тощо).

3.        Якщо ви невпевнені у своїх силах та непокоїтесь вже зараз щодо результатів НМТ, запитайте себе: «Чи допомагає хвилювання впоратися із ситуацією?». Коли ви зрозумієте, що ні, придумайте щось, що дійсно могло б зарадити. Наприклад, продумайте (а краще пропишіть) варіанти, як Ви можете зменшити вірогідність настання негативних наслідків та підвищити вірогідність позитивних.

4.       Починайте навчання після того, як прокинулись, поки голова свіжа. Спочатку підготуйте місце для занять: приберіть зайве, що відволікає від основної мети – підготовки до тестування; зручно розташуйте підручники; вимкніть сповіщення на телефоні.

5.        Починайте навчання з важких, незрозумілих тем, а прості залиште на кінець. Якщо складну тему залишити на потім, вона буде висіти над вами як дамоклів меч, не даючи спокою, знижуючи рівень запам`ятовування.

6.       Запам`ятовувати матеріал потрібно осмислено, а не механічно. Запам`ятати легше те, що розумієш. Не зубріть, це довго і ненадійно: варто перенервуватись, забути бодай одне слово, і весь визубрений текст вилетить з голови. Намагайтеся знайти логічні зв`язки в досліджуваному матеріалі, скласти план, схему, зробити короткий запис. Якщо обсяг занадто великий, то розбийте текст на смислові уривки, намагаючись, щоб їх було не більше семи. Спробуйте узагальнити і передати основну думку кожного уривка однією фразою.

7.       imageЯкщо у матеріалі, який ви вивчаєте, обмаль внутрішніх логічних зв`язків, то можна використовувати асоціації, а також «метод місця». Для цього необхідно уважно подивитися навколо себе. Відновивши в пам`яті обстановку, у якій ви вивчили матеріал, ви пригадаєте і його. Дати можна запам`ятовувати, уявивши їх у незвичайному  вигляді (наприклад, яскраві величезні цифри на тлі темної води).

8.       Робіть шпаргалки, але залиште їх вдома

Коли людина намагається на невеличкій площі занотувати величезні обсяги інформації, вона автоматично обирає важливе, підкреслює зв’язки елементів. Також коли пишете, друкуєте, малюєте, ви залучаєте кінестетичну пам’ять, яка може бути міцнішою за зорову.

 


image

pdf
Додав(-ла)
Яхнова Олена
Додано
21 травня
Переглядів
21
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку