Підготовча та виконавча команди.

Про матеріал
Тема 1. Стройові Прийоми І Рух Без Зброї. Підготовча та виконавча команди.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАХИСТУКРАЇНИПідготовча та виконавча команди. Одеський Ліцей “Міжнародна школа Вєда”

Номер слайду 2

Підготовча та виконавча команди. Строєм управляють командами йрозпорядженнями, які подає командир голосом, сигналами, які передаютьтехнічними й руховими засобами, та особистим прикладом. Команди та розпорядження можуть передаватися колоною через коман-дирів підрозділів (старших машин) і спостерігачів.

Номер слайду 3

Розрізняють підготовчу та виконавчу команди, проте можутьбути лише виконавчі. Підготовчу команду подають чітко (вираз-но), гучно та протяжно, щоб військовослужбовці зрозуміли, якихдій вимагає від них командир. За підготовчою командою військо-вослужбовці, які перебувають в строю, приймають стройове поло-ження, під час руху переходять на стройовий крок, а поза строємповертаються вбік начальника та приймають стройове положення. Підготовча та виконавча команди

Номер слайду 4

Виконавчу команду (далі надрукована великими літерами) подаютьпісля паузи гучно, уривчасто й чітко. Таку команду здійснюють негайной точно. З метою привернути увагу підрозділу або окремого військовос-лужбовця в підготовчій команді, у разі потреби, називають підрозділ абовійськове звання військовослужбовця. Наприклад: «Взвод (3-й взвод) —СТІЙ»; «Солдат Левченко, кру-ГОМ». Підготовча та виконавча команди

Номер слайду 5

Під час виконання прийомів зі зброєю в підготовчій команді можуть за-значати назву зброї, наприклад: «Автомати на — ГРУДИ»; «Кулеметина ре-МІНЬ» тощо. Підготовча та виконавча команди

Номер слайду 6

Підготовча та виконавча команди. Гучність голосу під час подання команди змінюють залежно від шириниі глибини строю, рапорт віддають чітко, без різкого підвищення голосу. Під час подання команди сигналом попередньо подають сигнал «УВА-ГА», а якщо команда стосується одного підрозділів, то подають сигнал,який стосується цього підрозділу. Відповідні сигнали, що позначають під-розділи, встановлює командир частини.

Номер слайду 7

Щоб припинити виконання прийому, подають команду «ВІДСТАВИ-ТИ». За цією командою приймають положення, яке було до виконанняприйому. Під час навчання дозволено виконання зазначених у Статуті стройовихприйомів і рухів за розподілом, а також з допомогою підготовчих вправ,наприклад: «Автомат на груди, за розподілом: роби — РАЗ, роби — ДВА,роби — ТРИ»; «Праворуч, за розподілом: роби — РАЗ, роби — ДВА». Підготовча та виконавча команди

Номер слайду 8

Виконання команд «СТАВАЙ», «РІВНЯЙСЬ», «СТРУНКО», «ВІЛЬНО»Ши-кування військовослужбовців здійснюють за командою «СТАВАЙ». Зацією командою треба швидко стати в стрій на визначені Статутом інтервалі дистанцію, підбори поставити разом, а носки розвести по лінії фронту наширину стопи; дивитися прямо перед собою.

Номер слайду 9

Виконання команд «СТАВАЙ», «РІВНЯЙСЬ», «СТРУНКО», «ВІЛЬНО»За потреби вирівняти відділення на місці подають команда «РІВНЯЙ-СЬ» або «Ліворуч — РІВНЯЙСЬ». За командою «РІВНЯЙСЬ» усі, крімправофлангового, повертають голову праворуч (праве вухо вище від ліво-го, підборіддя трохи підняте) і вирівнюються так, щоб кожен бачив грудичетвертої особи, вважаючи себе першим. За командою «Ліворуч — РІВ-НЯЙСЬ» усі, крім лівофлангового, повертають голову ліворуч (ліве вуховище від правого, підборіддя трохи підняте).

Номер слайду 10

Під час рівняння військовослужбовці можуть трохи пересуватися впе-ред, назад або в той чи інший бік. Під час рівняння з карабінами (куле-метами) в положенні «до ноги» за виконавчою командою багнет (дульнучастину) притискають до правого боку. Виконання команд «СТАВАЙ», «РІВНЯЙСЬ», «СТРУНКО», «ВІЛЬНО»

Номер слайду 11

Виконання команд «СТАВАЙ», «РІВНЯЙСЬ», «СТРУНКО», «ВІЛЬНО»Після закінчення рівняння подають команду«СТРУНКО», за якою всі військовослужбовці при-ймають стройове положення — швидко повертаютьголову прямо, а карабіни (кулемети) приводять у по-переднє положення.

Номер слайду 12

За командою «ВІЛЬНО» слід відставити ліву ногув сторону на ширину плечей, а руки завести за спи-ну, треба бути уважним і не розмовляти (іл. 14.1). Після команди «ВІЛЬНО» може бути подана коман-да «ЗАПРАВИТИСЬ», за якою, не залишаючи сво-го місця в строю, потрібно поправити зброю, обмун-дирування та спорядження у разі потреби вийти ізстрою — звернутися за дозволом до безпосереднього командира (начальни-ка); можна розмовляти тільки з дозволу старшого командира. Виконання команд «СТАВАЙ», «РІВНЯЙСЬ», «СТРУНКО», «ВІЛЬНО»

Номер слайду 13

Підготував. Дмитро Віталійович

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
23 квітня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку