Підготовка до тематичного оцінювання з теми "Основи кінематики", 10 клас

Про матеріал

Для зручності роботи на уроці повторення вивченого при розв'язуванні задач з теми "Основи кінематики" підібрані задачі оформлені у вигляді презентації. Кожен учень бачить завдання, та може у власному темпі їх розв'язувати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІДГОТОВКА до ТЕМАТИЧНОГО ОЦІНЮВАННЯКІНЕМАТИКА

Номер слайду 2

ЗАДАЧА 1 Встановіть відповідність: “назва фізичної величини – символ для її позначення1 Переміщення2 Шлях3 Швидкість4 Час. А Г t. Б Д l В

Номер слайду 3

ЗАДАЧА 2 Тіло рухається вздовж осі Ох, і рівняння його руху має вигляд: х = 120 - 2tа) Опишіть рух тіла (вкажіть координату тіла в момент початку спостереження, зазначте у якому напрямку рухається тіло, який характер має його рух)

Номер слайду 4

ЗАДАЧА 2 Тіло рухається вздовж осі Ох, і рівняння його руху має вигляд: х = 120 - 2tб) Визначте координату тіла через 0,5 хв після початку спостереження.

Номер слайду 5

ЗАДАЧА 2 Тіло рухається вздовж осі Ох, і рівняння його руху має вигляд: х = 120 - 2tв) Якою є швидкість руху тіла?

Номер слайду 6

ЗАДАЧА 2 Тіло рухається вздовж осі Ох, і рівняння його руху має вигляд: х = 120 - 2tг) Визначте координату тіла через 0,5 хв після початку спостереження.

Номер слайду 7

ЗАДАЧА 2 Тіло рухається вздовж осі Ох, і рівняння його руху має вигляд: х = 120 - 2tд) Через який проміжок часу після початку спостереження тіло опиниться в точці з координатою 80 м?

Номер слайду 8

ЗАДАЧА 3 М’яч, кинутий гімнасткою вертикально вгору, падає їй у руки через 2 с. обчисліть швидкість, із якою гімнастка кидає м’яч, і мінімальну висоту стелі спортивного залу, у якому може відбуватися виступ.

Номер слайду 9

Тіло рухається вздовж осі Ох, і рівняння його руху має вигляд: х = 8 - 6t + 2 t². ЗАДАЧА 4а) Запишіть рівняння швидкості руху тіла.

Номер слайду 10

Тіло рухається вздовж осі Ох, і рівняння його руху має вигляд: х = 8 - 6t + 2 t². ЗАДАЧА 4б) Побудуйте графік залежності швидкості руху тіла від часу.

Номер слайду 11

Тіло рухається вздовж осі Ох, і рівняння його руху має вигляд: х = 8 - 6t + 2 t². ЗАДАЧА 4в) Побудуйте графік залежності прискорення руху тіла від часу.

Номер слайду 12

ЗАДАЧА 5 Позначте всі правильні відповіді. Які твердження, що описують рівномірний рух тіла по колу, правильні?

Номер слайду 13

ЗАДАЧА 5 А Під час руху тіло періодично займає початкове положення. Б Одиниця частоти обертання в СІ – метр. В Період обертання позначають символом Т

Номер слайду 14

ЗАДАЧА 5 Г Якщо збільшити у 2 рази інтервал часу, зя який тіло робить один оберт, період обертання тіла зменшиться у 2 рази. Д Доцентрове прискорення можна розрахувати за формулою: адц = ω²R

Номер слайду 15

Довжина годинної стрілки 1,5 см. Визначте модуль середньої векторної швидкості та середню шляхову швидкість кінця цієї стрілки на проміжку часу від 12.00 до 15.00. ЗАДАЧА 6

Номер слайду 16

Машиніст потяга, що рухається зі швидкістю 72 км/год, натискає на гальмо, після чого поїзд, проїхавши ще 2 км, зупиняється. ЗАДАЧА 7 А Яким було прискорення потяга під час гальмування?

Номер слайду 17

ЗАДАЧА 7 Б Скільки часу тривало гальмування?В Якою була середня швидкість потяга за час гальмування?Г Яким було переміщення потяга за перші 10 с гальмування?

pptx
Додано
10 серпня 2019
Переглядів
1780
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку