Письмовий переказ з української мови

Про матеріал
Діагностувальна робота з української мови для учнів 3 класів. Письмовий переказ "Покинуте кошеня"
Перегляд файлу

Діагностувальна робота

Письмовий  переказ «Покинуте кошеня»

Учня/учениці 3 – Д класу

 

 

  1. Прочитайте текст кілька разів

Покинуте кошеня

          Хтось виніс із хати маленьке сіре кошенятко й пустив його на дорогу. Сидить кошеня та й нявчить. Бо хоче додому, до матусі. Проходять люди, дивляться на кошеня.

          Настав вечір. Зайшло сонце. Страшно стало кошеняті. Притулилося воно до куща та й сидить-тремтить.

           Поверталася додому маленька Наталочка. Чує нявчить кошеня. Вона не сказала ні слова, а взяла його й понесла додому. Пригорнулося кошенятко до дівчинки. Замуркотіло. Раде-радісіньке.

                                                                                             (62 слова)

     

 

  1. Складіть план до тексту. Пам’ятайте: в плані стільки пунктів, скільки абзаців у тексті. Запишіть орієнтований  план  переказу:

План

   1. …..

   2. …..

   3. …..

3. Запишіть переказ тексту, спираючись на свій план.

Покинуте кошеня

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

docx
Додано
7 травня
Переглядів
399
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку