Одним із етапів сертифікації педпрацівників є самооцінювання власної педагогічної майстерності. Як зазначає ДСЯО, метою самооцінювання є оцінка учасником сертифікації власної професійної діяльності, виявлення її сильних та слабких сторін, осмислення досягнутого та проєктування подальшого професійного розвитку. 

Результати самооцінювання складаються із заповненої анкети самооцінювання, що розроблена та зтверджена Держслужбою якості освіти. Вона містить 60 тверджень: їхній зміст відповідає професійним компетентностям педагога, викладених у Профстандарті за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)». До кожного твердження запропоновано 5 варіантів відповідей і вчителю потрібно обрати один із них.

Ви можете ознайомитися із запитаннями анкети:

Анкета самооцінювання має електронний формат і заповнюється за допомогою інформаційно-аналітичної системи EvaluEd. Це просто, але є певні нюанси, які варто врахувати. 

Крок 1. Перевірте електронну пошту: там має бути лист від ДСЯО, у якому ви знайдете ІD та PIN, необхідні для входу до системи, а потім перейдіть за посилaнням. Відкриється вікно системи, де ви можете ввести пароль і логін. Після реєстрації відкриється сторінка «Анкета самооцінювання власної педагогічної майстерності».

Крок 2. Тепер можна починати зaповнювати анкету самооцюнювання. Це допоможе вам визначити свої сильні та слабкі сторони, пригадати власні досягнення та спроєктувати подальший професійний розвиток.

Для початку роботи з анкетою натисніть кнопку «Перейти до заповнення».

Не поспішайте: подумайте та оберіть варіанти відповідей для всіх 60 тверджень анкети. Кожне з них має п’ять варіантів відповідей. Обирайте ті, що максимально відповідають особливостям вашої професійної діяльності. Відповіді на запитання можна давати в довільному порядку, пропускаючи та згодом повертаючися до них. A коли все буде готово, обов'язково перевірте, чи не пропустили ви якусь відповідь (для цього скористайтеся функцією «Перевірка формуляра»).

Ви можете змінювати відповіді стільки, скільки потрібно, до настання однієї з обставин:

  • формуляр закрито (надіслано відповіді);
  • термін доступу до анкети закінчився.

Крок 3. Остaнній етап - збереження результатів. Якщо ви дали відповіді на всі твердження, то після перевірки формуляра висвітиться напис «У формулярі не знайдено жодних проблем».

Aби зберегти відповіді, вам потрібно:

  • натиснути на посилання «Експортувати до MS Word» праворуч унизу;
  • обрати в новому вікні початковий шаблон експорту «Разом з відповідями»;
  • дозволити завантаження текстового файлу export.docx;
  • перейменувати завантажений файл у форматі з вашими даними PIN_ПІБ;
  • надіслати файл на електронну пошту, вказану в інформаційному повідомленні ДСЯО;
  • натиснути кнопку «Закрити формуляр».

Протягом трьох робочих днів після надсилання анкети ви отримаєте візуалізацію своїх результатів самооцінювання для подальшого проєктування власного професійного розвитку.

Для того, аби вам було простіше впоратися із цим завданням, Держслужба якості освіти підготувала Методичні рекомендації щодо заповнення анкет самооцінювання власної педагогічної майстерності:

Для того, аби краще розібратися із особливостями проходження сертифікації, завітaйте 6 вересня о 16:00 на вебінар Нелі Величко «Сертифікація вперше: що потрібно знати вчителю». Ви дізнаєтеся, що потрібно робити, аби підготуватися і успішно пройти сертифікацію, тож не пропустіть!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter