Виховна година

Великдень: добірка матеріалів із Бібліотеки «На Урок»

Сценарії уроків, виховні години та інші корисні матеріали, які допоможуть провести тематичні заходи до Великодня.

Великдень – це свято, яке уособлює головні людські цінності та ідеї: перемогу добра над злом, прощення та здатність до самопожертви заради щастя інших. Це свято є важливим елементом української культури, а також традицій інших народів, які в різні часи проживали на території нашої держави.

Для того, щоб зробити підготовку та проведення тематичних заходів якомога ефективнішими, ми створили добірку розробок із Бібліотеки «На Урок».

Тема: «Easter: flashcards and tasks»
Автор: Verkhratska Maria Ivanivna
Про матеріал: Матеріал містить 8 основних лексичних одиниць з англійської мови до теми «Великдень», а також завдання, які допоможуть першокласникам збагатити свій словниковий запас. Використання флеш-карток дозволить розвивати зорову пам’ять, увагу та логічне мислення дітей.


Тема: Виховна година на тему «Великдень в Україні»
Автор: Саман Анжеліка Михайлівна
Про матеріал: Розробка допоможе вчителю закріпити й поглибити знання учнів про свято Великодня (значення та особливості великого посту і страсного тижня, символізм кольорів на писанках). Конспект виховної години включає елементи лекції, роботу із загадками, легендами та веснянками. Завдяки цьому школярі зможуть дізнатися більше про українські свята й обряди.


Тема: Презентація «Великодні легенди»
Автор: Савчук Алла Степанівна
Про матеріал: Презентація дозволить учителю ознайомити школярів із найвідомішими легендами та віруваннями про Великдень, із символікою, яку використовують у різних регіонах України. Це допоможе дітям усвідомити значення цього свята для українського народу та зрозуміти регіональні особливості його сприйняття.


Тема: Презентація «Великодні яйця»
Автор: Долгова Ольга Володимирівна
Про матеріал: Матеріал допоможе педагогу ознайомити школярів із розмаїттям видів великодніх писанок, які століттями створювалися в Україні. Розробка має багато якісних зображень, які дозволять дітям навчитися розрізняти різні техніки створення цих символів.


Тема: Виховна година «Великдень»
Автор: Скидан Світлана
Про матеріал: Розробка дозволить учителю ознайомити учнів із основними символами Великодня та пояснити значення цього свята для нашого народу. Школярі дізнаються про значення кольорів та символіку візерунків, які використовуються під час розпису великодніх яєць. Також діти розглянуть найбільші пам’ятники писанці в Україні.


Тема: Урок «Великдень і таємниці писанкарства»
Автор: Корчинська Тетяна Іванівна
Про матеріал: Використовуючи план-конспект уроку, вчитель зможе ознайомити школярів із традиціями святкування Великодня в Україні та створення писанок. Робота класу включає обговорення різних аспектів теми, проведення інсценізацій, виконання тестів та завдань.


Тема: Дослідницько-пошуковий проект «Великдень»
Автор: Іващенко Юлія Петрівна
Про матеріал: Розробка дозволить учителю поглибити знання дітей про історію, традиції та особливості святкування Великодня в Україні та інших країнах світу. Проект передбачає об’єднання учнів у кілька дослідницьких груп (історики, народознавці, мистецтвознавці, журналісти), що дасть можливість розглянути знайоме свято під різними кутами зору. Матеріали включають текстові версії проекту та його захисту, а також презентацію. Розробка стане у пригоді під час проведення тематичного заходу, а також неодмінно надихне на створення власного дослідницького проекту.


Тема: Логопедичне заняття. Тема «Розмалюю писанку, розмалюю (Великдень)» Звуковий аналіз слів. Наголос.
Автор: Мовчан Наталія Михайлівна
Про матеріал: Матеріал дає можливість поєднати ознайомлення школярів з традиціями святкування Великодня та вивчення голосних, твердих і м’яких приголосних звуків. Школярі продовжать розвивати вміння робити словесний наголос і визначати його місце у слові.


Тема: Кросворд «Великдень»
Автор: Неумита Леся Петрівна
Про матеріал: Кросворд стане у пригоді вчителю під час проведення тематичного заходу присвяченого Великодню. Розробка включає питання про найважливіші елементи цього свята, що дозволяє перевірити знання учнів та додати заняттю інтерактивності.


Тема: Сценарій «Великдень всіх нас на гостини просить»
Автор: Корнєєва Олена Олександрівна
Про матеріал: Розробка допоможе поглибити знання дітей про Великдень, краще зрозуміти його значення та символіку. Матеріал насичений яскравими інсценуваннями, піснями та бесідами, які неодмінно зацікавлять учнів. Таким чином, ви продовжите виховувати в учнів повагу до традицій свого народу, а також любов до рідного краю.


Тема: Презентація «We celebrate Easter»
Автор: Даценко Наталія Олександрівна
Про матеріал: Матеріал дозволяє успішно поєднати розгляд характерних рис Великодня та вивчення теми «Свята» на заняттях із англійської мови в початкових класах. Розробка включає якісний візуальний матеріал, цікаві завдання і тематичну добірку слів для запам’ятовування.


Маєте власні розробки тематичних заходів? Тоді неодмінно діліться напрацюваннями з колегами, завантажуючи матеріали до Бібліотеки «На Урок»!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter