Пожежна безпека в громадських місцях

Про матеріал
Презентація "Пожежна безпека у громадських приміщеннях" Мета: поглиблювати знання про пожежну безпеку у громадських приміщеннях, продовжувати знайомитися зі знаками пожежної безпеки, способами оповіщення про пожежу; вчитися визначати причини виникнення пожеж та обирати засоби пожежогасіння; розвивати вольові якості, навички поведінки в надзвичайних ситуаціях, уміння евакуюватися з громадського приміщення; виховувати ціннесне ставлення до здоров’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добрий день!

Номер слайду 2

Тема уроку Пожежна безпека в громадських місцях

Номер слайду 3

Запитання. Що таке пожежа? 2. Назвіть причини виникнення пожежі.3. Що таке трикутник вогню?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Отже, причинами виникнення пожежі є:несправні газові та електричні прилади; більшість пожеж в Україні (50-60%) виникає внаслідок необережного поводження з вогнем; необережне поводження з горючими хімічними речовинами; переважна більшість пожеж виникає безпосередньо з вини людини. Хто з вас може сказати, що ніколи не доведеться застосувати життєві навички та знання правил пожежної безпеки?- Чи є серед вас ті, хто вважає, що знання про первинні засоби пожежогасіння та оповіщення про пожежу не важливі для сучасної людини?

Номер слайду 7

Обговорення ситуаціїВіта почула, що в школі почалася пожежа і дуже злякалася. Вона сховалася в кутку класу за шафою і не стала виходити разом із усіма. До яких наслідків може призвести така поведінка?

Номер слайду 8

Пожежна небезпека – це стан людини, за якого виключена можливість пожежі, а в разі його виникнення використовують необхідні заходи з усунення негативного впливу небезпечних факторів пожежі на людей, споруди і матеріальні цінності (запис у робочій зошит).

Номер слайду 9

У громадських приміщеннях зокрема в школі пожежі здебільшого виникають через:1. Порушення правил протипожежної безпеки.2. Порушення правил використання опалювальних приладів.3. Порушення правил використання освітлювальних пристроїв або їх несправність. 4. Витікання газу.5. Необережне поводження з вогнем.

Номер слайду 10

За правилами протипожежної безпеки не можна 1. Приносити й користуватися легкозаймистими, вибухонебезпечними, горючими речовинами. 2. Залишати без нагляду ввімкнені електроприлади.3. Використовувати бенгальські вогні, свічки, хлопавки, пітарди.4. Палити на території навчального закладу.

Номер слайду 11

Засоби оповіщення пожеж

Номер слайду 12

Оповіщення про пожежу. Якщо пожежі уникнути не вдалося, негайно повідомте пожежно-рятувальній службі за телефоном 101, при цьому вкажіть точну адресу об’єкта, місце виникнення пожежі, наявність людей, а також повідомте своє прізвище та номер телефону. За можливості проведіть евакуацію людей та розпочніть гасіння пожежі підручними засобами.

Номер слайду 13

Первинні засоби пожежогансіння належать: вогнегасники;пожежні крани-комплекти;ручні насоси;лопати;ломи; сокири;пили; багри; гаки;ящик з піском, бочки з водою;азбестові полотнища;повстяні мати тощо.

Номер слайду 14

Щоб використати ПК для гасіння вогню треба:

Номер слайду 15

Найефективнішим із первинних засобів пожежогасіння є вогнегасник На кожному вогнегаснику є інструкція, як ним користуватися

Номер слайду 16

Евакуаційні знаки пожежної безпеки. ЗНАКИ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ - знаки, призначені для регулювання поведінки людини з метою запобігання виникнення пожежі, а також для позначення місць знаходження засобів протипожежного захисту, засобів оповіщення, дозволу або заборони певних дій при виникненні пожежіРобота за підручником с. 39

Номер слайду 17

ЩО ТАКЕ ПЛАН ЕВАКУАЦІЇ? Заздалегідь розроблений План (схема), у якому зазначені шляхи евакуації, евакуаційні виходи, встановлені правила поведінки людей, порядок і послідовність дій в умовах НС. План евакуації під час пожежі – документ, у якому вказано евакуаційні шляхи та виходи визначено правила поведінки людей, а також порядок і послідовність дій працівників адміністрації під ас виникнення пожежі.

Номер слайду 18

Якщо в школі оголошено евакуацію учні повинні:1. Уважно слухати оповіщення;2. Виконувати розпорядження вчителя;3. Не панікувати й не кричати;4. За розпорядженням учителя евакуюватися з приміщення школи;5. Не бігти, не заважати однокласникам допомагати молодшим школярам;6. Зачиняти за собою всі двері;7. По сходах спускатися по одному не обганяти одне одного;8. Не повертатися за забутими речами;9. Після виходу з приміщення виконувати розпорядження вчителя;10. У разі травмування (порізи, забої, рани, опіки) повідомити вчителя

Номер слайду 19

Обговорення змісту прислів'я. Вогонь - біда, і вода - біда, а без вогню і без води - ще більше біди.

Номер слайду 20

Домашнє завдання. Опрацювати презентацію по темі «Пожежна безпека в громадських місцях»Опрацювати § 8, С. 37-41.3. Виконати тест по темі «Пожежна безпека в громадських місцях»

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку