Практична робота № 12: Розрахунок енергетичного балансу біосфери. Оцінка ролі продуцентів в енергетичному балансі.

Про матеріал
Презентація з біології таекології 11 клас профільний рівень на тему Практична робота № 12: Розрахунок енергетичного балансу біосфери. Оцінка ролі продуцентів в енергетичному балансі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 12 Тема : Розрахунок енергетичного балансу біосфери. Оцінка ролі продуцентів в енергетичному балансі. Мета : навчитись розвязувати розрахункові задачі визначення кількості енергії на кожному рівні в піраміді енергії, зрозуміти скільки енергії втрачається на кожному щаблі енергетичної піраміди, аскільки трансформується в кожній зланок трофічного ланцюга. Обладнання : робочий зошит і підручник. Біологія і екологія 11 клас профільний рівень

Номер слайду 2

Хід роботи. Прочитайте умову задачі, запишіть коротку умову до зошита: За рік до Землі надходить 1024 Дж сонячної енергії; майже 33 % відбивається в космос, 67 % поглинається атмосферою і поверхнею Землі. З усієї енергії тільки 0,2 % використовується під час фотосинтезу.

Номер слайду 3

Хід роботи. Завдання № 1 Розрахуйте, скільки сонячної енергії вико-ристовують рослини за рік. Завдання № 2 Розрахуйте, скільки енергії передається по усіх трофічних ланцюгах біосфери до консументів ІІ порядку, якщо її втрати на кожному рівні складають 10 %.

Номер слайду 4

Напишіть висновок. Висновок:____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

pptx
Додав(-ла)
Гришина Лариса
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
19 квітня
Переглядів
83
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку