Практична вправа з всесвітньої історії "Хто під маскою?"

Про матеріал
Дана практична вправа може використовуватись за будь-якої форми навчання на уроці всесвітньої історії під час вивчення розділу "Держави Північної Америки та Західної Європи: формування постіндустріального суспільства". Вона допоможе здобувачам освіти скласти історичний портрет політичного діяча; розвивати вміння знаходити інформацію в різних джерелах. Оцінювання виконання завдання: чим менше відкрито біографічних фактів про історичну постать, тим вища оцінка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто під маскою?Практичне завдання

Номер слайду 2

http://teg.com.ua/malunki-dlia-srisovki-maski-34-foto. Навчалася в Сомервільському коледжі Оксфордського університету та отримала ступінь бакалавра природничих наук Кілька років працювала хіміком-дослідником в  в компанії BX Plastics. Провела серію важливих реформ в різних сферах, виступала за скорочення втручання держави в економіку (дерегуляція), зниження витрат на соціальну політику. В 1984 році підписала декларацію про передання КНР суверенітету Гонконгу в 1997 роціРізко критикувала СРСР через несприйняття комуністичної ідеології. Головним стратегічним зовнішньополітичним партнером вважала СШАСклала сценарій власного похорону. Певний час була міністром освіти і науки. Відмовилася привітати Л. Брежнєва з 75-річчям через радянську інтервенцію в Афганістан. Одною з перших серед західних політиків позитивно оцінила реформістські настрої радянського лідера М. Горбачова. Відома як «залізна леді» Активно боролася з впливом профспілок, жорстко відреагувала на страйк шахтарів в 1984 – 1985 роках. Мала титул баронеси. Випустила книгу «Мистецтво управління державою: стратегії для мінливого світу»

Номер слайду 3

Маргарет Тетчер (13.10.1925 р. – 08.04.2013 р.)британська політична діячка, 71-й прем'єр-міністр Великої Британії (Консервативна партія Великої Британії) з 04 травня 1979 року по 28 листопада 1990 року.https://uk.wikipedia.org/wiki/Маргарет_Тетчер#/media/Файл: Margaret_Thatcher.png

pptx
Додано
3 вересня 2023
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку