Презентація - "Виготовлення повітряного змія"

Про матеріал
"Виготовленняповітряногозмія. Вибірвиробу, дослідженняі обгрунтованняйогоконструкції". Перед тим як вибратизмія і йогорозміри, перегляньте поради Необхідні матеріали: Ø рейки або трубки для каркаса; Øаркуш іпаперу або тканину для підтримуючої поверхні змія; Ø котушка, лебідка, будь-яка зручна для намотуваннятонкоїмотузкиконструкція (в простолюдді – моталки); Ø моток міцної нитки, жилки, тонкої мотузкиабо шнура; вуздечка для кріплення до зміюволосіні; Ø матеріали для органу, що надає баланс конструкції – хвоста (іноді рівно вага досягається самою формою конструкції).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Виготовлення повітряного змія. Вибір виробу, дослідження іобгрунтовання його конструкції". Тема нашого уроку -

Номер слайду 2

Першими повітряних зміїв придумали, як водиться, китайці десь в 6 столітті до нашої ери. Застосування їм було суто практичне – з допомогою змія через ріки і глибокі яри перекидалися мотузки, якими потім наводили мости.

Номер слайду 3

А спритні китайські полководці навіть прославлялися з їх допомогою! Один з них запустив змія, який міг видавати звуки, над табором противника в ночі. Хтось вирішив, що на них напали демони, хтось, що це їх духи-охоронці попереджають про небезпеку.

Номер слайду 4

Інший генерал запускав змія вдень, над палацом злого правителя. По довжині мотузки він обчислив відстань до палацу і наказав вирити тунель потрібної довжини. Одного разу вночі з невеликим загоном він пройшов з цього тунелю і легко здобув перемогу над ворогом.

Номер слайду 5

Пізніше повітряні змії допомогли людям добитися приголомшливих успіхів у підкоренні повітря і дослідженні природних явищ. У наші дні він служить для веселого проведення часу компаній будь-якого віку. А сам процес в домашніх умовах допоможе розібратися в аеродинаміки, механіки та конструкторському справі.

Номер слайду 6

Види зміїв в залежності від конструкції існують: простий змій, коробчатий і складові поїзда. -До речі, в англомовних країнах повітряний змій називається «кайт», а політ на такому змії – кайтинг, який давно став спортивним змаганням.

Номер слайду 7

Необхідні матеріали. Змії бувають абсолютно різних форм і матеріалів. Для виготовлення будь-якої конструкції нам знадобляться: рейки або трубки для каркаса; аркуші паперу або тканину для підтримуючої поверхні змія; котушка, лебідка, будь-яка зручна для намотування тонкої мотузки конструкція (в простолюдді – моталки); моток міцної нитки, жилки, тонкої мотузки або шнура; вуздечка для кріплення до змію волосіні; матеріали для органу, що надає баланс конструкції – хвоста (іноді рівновага досягається самою формою конструкції).

Номер слайду 8

Для каркасних рейок потрібно брати легкі, міцні і злегка пружні матеріали. Каркаси для професійних кайтов беруться з карбонових трубок і стрижнів, але в домашніх умовах можна зробити і з дерев’яних (гілок, прутів тощо).

Номер слайду 9

Повітряні змії з паперу самі недовговічні, але зате дістати цей матеріал набагато простіше, ніж полегшений нейлон, який не пропускає воду і не вигоряє на сонці. Товщина його не більше 1 мм, тому для більшої міцності додають нейлонову сітку.

Номер слайду 10

Перед тим як вибрати змія і його розміри, перегляньте ці поради: Змії простих конструкцій нестабільні в повітрі, управління ними вимагає великої майстерності. Тому не лінуйтеся витратити трохи більше часу – потім грати з таким кайтом буде цікавіше. Важливо дотримуватися пропорцій. Змій може не полетіти, якщо перед виготовленням ви не вивчили уважно креслення. Важких і великих зміїв запускати складніше, якщо у вас немає досвіду.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Додано
17 лютого
Переглядів
61
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку