Презентація: "Проєкт: "Підвіска. 7 клас".

Про матеріал
Завдяки даної презентації здобувачі освіти отримують навички по створенню проєктів. В презентації надаються історичні відомості про виникнення підвісок. В даному проєкті учні ознайомлюються з технологією виготовлення підвіски. Матеріал рекомендований для учнів 7 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт: «Підвіска».7 клас.

Номер слайду 2

І. Організаційно-підготовчий етап. Історичні відомості про виникнення підвіски. Підвіска, або підвісок – це прикраса, яка підвішується на ланцюжок чи мотузку для носіння на шиї (кулон), іноді на головному уборі, на поясі чи будь-де на одязі. Бувають жіночі та чоловічі, також дитячі моделі. За своїми функціями є підвіски:декоративні;магічні (амулети);релігійні (вотуми) – підвішувалися до ікон.

Номер слайду 3

Ще з часів палеоліту люди використовували ці прикраси в містично-ритуальних цілях. Вони були простими, виготовлялися з дерева, каменю, кісток (клики, бивні, кігті). Вигляд амулету визначав соціальний статус людини, вказував на її місце в суспільстві. З розвитком культури, підвіски поступово перейшли у розряд прикрас. Техніка обробки матеріалів дозволила робити їх все більш тендітними. Згодом з’явилися підвіски із золота та срібла.

Номер слайду 4

Спочатку підвіска була лише оберегом, що захищала від злих сил. Згодом стала ознакою влади, положення та статусу. Її вигляд із примітивного ставав все складнішим, детальнішим та цікавішим. Знать полюбляла іменні кулони-монограми. В середні віки злий геній вигадав кулон-сюрприз – під кришечкою містилася отрута.

Номер слайду 5

В той же час підвіски набули особливої пишності та витіюватості. Дами та кавалери на балах змагалися в розкоші та масивності прикрас. Через деякий час кулони перестали були осліпляючими аксесуарами, але залишилися популярними та улюбленими доповненнями до образу, а ювеліри зробили їх вишуканими та дуже різноманітними за дизайном.

Номер слайду 6

В сьогоденні існує величезна кількість різновидів підвісок. Головною їх ознакою є цікавість дизайну, технічна складність виготовлення, застосовувані матеріали для основи та вставок. Вони вже не являються прикметою розкоші. В будь-якому ювелірному магазині можна зустріти продукцію КЮЗ і такі популярні варіанти:класичні кулони;кулони із вставками з каменю;кулони-амулети (обереги);знаки Зодіаку;іменні підвіски;релігійні атрибути.

Номер слайду 7

Підвіски, виготовлені своїми руками: Технікою «Макраме».

Номер слайду 8

«Плетіння бісером»

Номер слайду 9

Використання стрічок.

Номер слайду 10

Підвіски з фанери.

Номер слайду 11

Підвіски з підручних матеріалів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вироби – аналоги.

Номер слайду 14

Аналіз виробів – аналогів:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Вимоги до конструкції виробу. Характеристика ступеня втілення вимог у зразках. Зразок № 1 Зразок № 2 Зразок № 3 Складність конструкції деталей++ -Практичність, зручність у використанні--+Естетичний і оригінальний вигляд+++Простота і надійність з’єднань деталей--+

Номер слайду 15

ІІ. Конструкторський етап. Ескіз.

Номер слайду 16

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}НАЗВА. ПРИЗНАЧЕННЯ. Голки ручні, голки для бісеру, нитки. Для з'єднання деталей, вишивання бісером. Наперсток. Для оберігання пальця від проколів. Ножиці. Для обрізання кінців волосіння та вирізання деталей зі шкіри і фетру. Сантиметрова стрічка. Для вимірювання деталей. Олівець. Для розчісування вовни. Шпильки кравецькі. Для тимчасового скріплення деталей. Бісер, намистини. Для оздоблення підвіски. Фетр, шкіра. Для основної частини підвіски. Волосінь. Для нанизування бісеру. Матеріали та інструменти для виконання ручних робіт по виготовленню підвіски.

Номер слайду 17

ІІІ. Технологічний етап. Послідовність виготовлення: На фетрі малюємо форму підвіски та приклеюємо намистину з візерунком. 2. Потім вишиваємо бісером по контуру малюнка.

Номер слайду 18

3. Зі шкіри вирізаємо деталь по формі підвіски та зшиваємо з вишитою частиною петельним швом. 4. Виготовляємо один довгий ланцюжок з бісеру та три коротенькі ланцюжки.

Номер слайду 19

5. З’єднуємо всі частини підвіски.

Номер слайду 20

IV. Заключний етап. Розрахунок матеріальних витрат.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва матеріалів. Ціна одиницівимірювання(грн.)Витрати матеріалів. Вартість витрат(грн.)Фетр.1 м×40,05 м0,2 Бісер.1 пак×35 пак15 Нитки швейні.1шт×95м5 Волосінь.1м×0,53м1,5 Шкіра1 м×800,05 м4 Разом:25,70 грн

Номер слайду 21

Розрахунок собівартості: Собівартість: С= 25 грн. 70 коп. Договірна ціна реалізації виробу: Ц = 90 грн. Прибуток : П = Ц – С = 90 грн. – 25 грн. 70 коп. = 64 грн. 30 коп.

Номер слайду 22

Економічний і екологічний аналіз проєкту. Під час виготовлення підвіски використовуватимуться, в основному, екологічно чисті матеріали. Тому навколишнє середовище та люди, що працюватимуть із ними, не зазнаватимуть шкідливих впливів. Розроблений проєкт має достатньо позитивних ефектів: По-перше – є можливість виробити та реалізувати естетичну прикрасу за доступною ціною;По-друге – є можливість використовувати відходи виробництва;По-третє – забрудненість навколишнього середовища під час виготовлення виробу відсутня;По-четверте – дає прибуток.

Номер слайду 23

Реклама.«Купуйте тільки довершене, прикрасьте своє вбрання надзвичайною річчю! Придбайте стильну багатофункціональну прикрасу!» Для стимулювання попиту та розширення асортименту продукції ми виготовлятимемо наші прикраси у різному кольоровому рішенні.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Додано
26 лютого
Переглядів
135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку