Презентація «Бджoлoїдкa – птах року 2013 року»

Про матеріал
Дану презентацію можна використати як додаткову інформацію при проведенні позакласних заходів екологічного спрямування, під час гурткової роботи; матеріал, який може бути використано на уроці біології, природознавства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БДЖОЛОЇДКА – ПТАХ РОКУ 2013

Номер слайду 2

Бджолоїдка звичайна (Merops Apiaster) Вид – Бджoлoїдкa звичайна (Merops Apiaster) Рід – Бджoлoїдкa (Merops) Родина – Бджoлoїдкoвi (Meropidae) Ряд – Ракшеподібні (Columbiformes) Опис Масса тіла: біля 45 - 70 г Довжина тіла: 23 - 29 см. Розмах крил: 43 - 48 см Тривалість життя - 4 роки

Номер слайду 3

- Ареал звичайної бджолоїдки Бджолоїдка звичайна (Merops Apiaster)

Номер слайду 4

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ Влітку живе в Південній і Південно-Східній Європі, в Південно-Західній Азії, на зиму відлітає до Африки на південь від Сахари, до Східної Індії і Південної Аравії. Місця гніздування знаходяться в Північній Африці, деяких районах Південної Африки і Південно-Західної Азії. ЗБЕРЕЖЕННЯ Бджолярі в районах Середземномор'я відстрілюють бджолоїдок, оскільки вони шкодять бджільництву.

Номер слайду 5

СПОСІБ ЖИТТЯ Звички: зграйний птах; гніздується колоніями. Їжа: літаючі комахи, бджоли, оси, бабки, метелики. Звуки: дзвінке „пуль-пуль". Тривалість життя: невідома.

Номер слайду 6

ЇЖА    Бджолоїдка годується літаючими комахами: осами, бджолами, бабками, жуками і метеликами. Здобич ловить на льоту. За нагоди цей птах охоче поїдає медоносних бджіл.

Номер слайду 7

РОЗМНОЖЕННЯ Статеве дозрівання: з 1-2 років. Період гніздування: травень-червень. Несіння: одне на рік. Кількість яєць: 4-6, іноді 10. Висиджування: 20-24 дні. Вигодовування пташенят: 31-33 дні.

Номер слайду 8

Цей барвистий птах

Номер слайду 9

До пташок ставитись потрібно обережно, адже птахи – друзі лісів. Під час насиджування яєць та гніздування птахів не шуми в лісі. Якщо знайшов гніздо птахів, зразу тихенько відійди від нього. Не вбивай пташок, не руйнуй їх гнізда, не бери додому пташенят. Вчися слухати спів птахів, милуватися красою, адже птахи окраса природи. Пам'ятка юннатів нашої школи

Номер слайду 10

Охорона В деяких країнах, зокрема на місцях зимівлі та шляху міграції бджолоїдки зазнають винищення мисливцями та бджолярами, через помилкові уявлення про загрозу цього барвистого птаха щодо бджіл. Однак варто зауважити, що полює бджолоїдка звичайна переважно на старих і хворих комах, тим самим запобігаючи поширенню в вуликах небезпечних бджолиних інфекцій. Крім того, бджолоїдки знищують багатьох природних ворогів бджіл. Особливо велику загрозу для виду становить заковування берегів в річок та урвищ в бетон, що позбавляє птахів місць для гніздування. Зменшення та погіршення кормової бази бджолоїдок спричиняється масовим використанням пестицидів.

Номер слайду 11

ppt
Додано
23 січня 2019
Переглядів
1614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку