Презентація "Безпечне освітнє середовище"

Про матеріал
Безпечне освітнє середовище – це стан освітнього середовища в якому:наявні безпечні умови навчання і праці; комфортна міжособистісна взаємодія; відсутні будь -які прояви насильства; дотримано прав і норм безпеки кожного учасника навчально-виховного процесу. Освітнє середовище – це:характеристика життя всередині закладу,система впливів і умов формування особистості,система можливостей для розвитку особистості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечне освітнє середовище

Номер слайду 2

Освітнє середовище – це:

Номер слайду 3

Безпечне освітнє середовище – це стан освітнього середовища в якому:наявні безпечні умови навчання і праці;комфортна міжособистісна взаємодія;відсутні будь -які прояви насильства;дотримано прав і норм безпеки кожного учасника навчально-виховного процесу.

Номер слайду 4

Викладання в умовах невизначеностіНевизначеність - об’єктивна категорія, яка провокує на ірраціональні дії, допомагає руйнувати певні психологічні бар’єри, долати консерватизм.

Номер слайду 5

Роль вчителя у формуванні безпечного середовища

Номер слайду 6

Організація безпечного простору в класі бути виконуваними;утвердження і захист цінностей класу;опис дозволеної, недозволеної та обов’язкової поведінки;інформація про відповідальних за правила;санкції щодо порушників і заохочення;не суперечать загальновизнаним правам людини і не дискримінують будь-кого;положення про зміни правил. ПРАВИЛА

Номер слайду 7

Дружні стосунки у класіпочаток і завершення тижня в особливий спосіб;святкування днів народження;помічання обдарованостей і обмін ними;ритуал прояву уважності до радісних і важких часів у житті учнів; “записка вдячності”;спільний позаурочний час.

Номер слайду 8

Визначення та закріплення спільних цінностей у класіприйняття;відкритість;асертивність;автентичність;творчість;турбота;мужність;співчуття.

Номер слайду 9

Джерела активації цінностей

Номер слайду 10

Як створити відчуття безпеки в дітей під час повітряної тривоги?

Номер слайду 11

Кожна посмішка дитини, кожен щасливий погляд – це величезна перемога!!! Це доказ того, що середовище, в якому є дитина – безпечне.

pptx
Додано
8 грудня 2023
Переглядів
182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку