Презентація "Царство квітів"

Про матеріал
Продовжити формувати в учнів уявлення про природу України і рідного краю; розвивати дослідницькі навички, пізнавальну активність школярів, уміти використовувати набуті раніше знання, встановлювати причинно – наслідкові зв’язки; виховувати любов до рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Царство квітів

Номер слайду 2

Що нам приносить радість? Під час прогулянки, по весняному саду Славко зітхнув: ”Д-о-о-обре тут…” Руслана підтримала: “Не те, що взимку – все біле! А тут – стільки кольорів! Зелені, жовті, сині…”

Номер слайду 3

Що розфарбувало садок? “Зеленого кольору найбільше, озирнувся навколо Мишко. Погляньте і дерева - зелені, і трава-зелена.” “А найбільше кольорів у квітів, - вигукнула Інна. Он - жовті кульбабки, голубий барвінок, білі нарциси, фіолетова фіалка. “А в мене вдома, зацвів червоний тюльпан” - похвалився Коля.

Номер слайду 4

Чому квіти різнокольорові? “ І звідки у квітів стільки різних кольорів?” – зацікавилась Іра. “ Чому одні – червоні, а інші – білі, одні жовті, а інші –голубі?”

Номер слайду 5

Звідки колір у кульбаби “Мені здається, що кульбабка схожа на сонечко, - сказала Маринка. “А я бачила ввечері, що вона закриває свої пелюстки. А вранці, коли я прокинулась, кульбабка знову зацвіла”, - промовила Оленка. “Можливо, кульбабка має колір сонця?”, - запитав Максим.

Номер слайду 6

Звідки колір у барвінка, підсніжника, медунки “А барвінок – голубий, бо голубе небо”, - сказав Сашко. “А підсніжник білий, бо він пробивається крізь сніг. І колір у нього від снігу”, - вигукнув Мишко. “А ми з бабусею у лісі бачили медунку, - сказала Оля. Вона має не один колір, а кілька. Є і голубий, і фіолетовий, і червоний.» “Як у веселки”, - зрадів Миколка.

Номер слайду 7

Ми захотіли більше дізнатися про квіти

Номер слайду 8

ТЕПЕР МИ ЗНАЄМО, ЩО: Колір, аромат та форма квітки служить для приваблювання запилювачів - комах, птахів. Вони теж люблять все красиве. Деякі квіти запилюються вітром, вони непривабливі і не пахнуть. Чим яскравіше світить сонце і тепліше, тим яскравіші нас оточують квіти. Одні квіти квітнуть рано навесні, а інші – пізно восени. Перші квіти: підсніжники, проліски, кульбабки, фіалки. Підсніжники, називають ”ключиками весни”. Останніми нас радують – пишні хризантеми.

Номер слайду 9

Ми переконалися: Квіти пробуджують у нас людяність, сердечність, щирість, доброту. Не буває події веселої чи сумної, яка обійшлася без квітів. Якби все в світі було однакове, тоді б не було б краси. Так і квіти, щоб були всі одного кольору – вони б нас не радували.

Номер слайду 10

Ми скористалися: Розповідями дорослих. Підручником “Я і Україна” – (1 клас). “Велика ілюстрована енциклопедія школяра”, - Київ – 2004. К. С. Прищепа, В. Г. Лук’яненко “Тематичний словник школяра”, - Київ – 1997. Паола Утевська “Квітковий годинник”. Н. М. Михайліченко “Легенди про квіти.” Н. П. Булда, Н. Й. Чемерис “Стежина в світ”. В. І. Куріпта “Квітковий бал на честь Весни - чарівниці”. Т. А. Максімова “Увійди у світ природи.” Енциклопедія “Кирилла и Мефодия».

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 березня
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку