Презентація "Чищення верхнього одягу. Практична робота "Чищення одягу"

Про матеріал
Презентація складено відповідно до "Програми з корекційно-розвиткової роботи «Соціально-побутове орієнтування» для 5-10 класів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з інтелектуальними порушеннями" (авт. Остапенко Л. І., Тарновська Л. І.). Тема уроку: "Чищення верхнього одягу.Практична робота. Чищення одягу". Інформація, яка надана в презентації, дає уявлення учням 5 класу спеціальної школи про те, що одяг потрібно утримувати в чистоті.Формування загальнотрудових умінь (планування, самоконтролю) при визначенні послідовності та виконанні чистки одягу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 КЛАССПОЧищення верхнього одягу. Практична робота. Чищення одягу. КОРЕКЦІЙНИЙ ПЕДАГОГ НОВОЖЕЛАНІВСЬКОЇ СШ№39 ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ: МАКУХ І. В.

Номер слайду 2

Будь-яка річ вимагає належного догляду, особливо верхній одяг, догляду за яким ми приділяємо так мало часу. Тут мало простого прання і сушіння. Пам'ятайте, що правильний догляд за одягом здатний значно продовжити життя улюблених речей і заощадити гроші на купівлю нових.

Номер слайду 3

Загальні правила по догляду за верхнім одягом:1. Будь-який одяг краще зберігати у звичайній шафі, яка захистить речі від сонячного світла, пилу. 2. Щоб захистити одяг від молі, використовуйте спеціальні засоби і ароматизатори. 3. Пальто краще віддавати в хімчистку або провести делікатне чищення вручну щіткою. Якщо з’явилися плями, їх треба почис­тити окремо.4. Якщо верхній одяг набрався водою, то треба спочатку покласти його на махровий рушник, який вбере в себе вологу, після чого можна буде повісити на вішалку.5. Дуже важливо, щоб вішалки-плечики відповідали розміру одягу. Категорично не рекомендується вішати один предмет верхнього одягу на інший.6. Пальто, жакет, куртку вішають застібнутими на всі ґудзики, щоб вони не втратили форму.7. Рекомендується здавати верхній одяг у хімчистку кожен раз перед початком сезону або в кінці. Як би акуратно ви його не носили, пам'ятайте, що наша шкіра виділяє жири, які можуть зіпсувати тканину (особливо страждають комір і манжети). Тому така профілактика не завадить.

Номер слайду 4

Засоби догляду за одягом і принципи їхнього використання відрізняються залежно від того, з яких матеріалів виготовлено річ. Наприклад, якщо ви купили пуховик, його не можна прати в машинці. Через навіть мінімальні оберти барабана пух збивається і втрачає свої властивості — більше не зігріватиме вас взимку. Краще такі куртки здавати до хімчистки, де використовують спеціальні засоби з догляду за одягом і взуттям.

Номер слайду 5

Натомість куртки із синтепоном всередині можна прати вдома в машинці. Синтепон на делікатному режимі з температурою до 30°С не зіб’ється і не деформується.

Номер слайду 6

Складно в домашніх умовах чистити шкіряний одяг і замшу через специфічну структуру матеріалу. Невелике забруднення ви можете прибрати за допомогою ганчірки з мильним розчином. Сушити під прямими променями сонця або поруч із джерелами тепла не можна через ризик появи тріщин. В усіх інших випадках — сильні забруднення, неприємний запах, втрата кольору — бажано звертатися до хімчистки.

Номер слайду 7

У випадку з хутром, натуральним і штучним, передбачено тільки хімчистку. Самостійно ви можете тільки вирівнювати волокна за допомогою м’якої щітки. Тоді ворс буде м’яким і блискучим. Але прибирати забруднення і запахи самостійно не вийде.

Номер слайду 8

А от пальта з вовни або драпу рекомендовано прати вручну в теплій воді, а потім сушити в розправленому стані або на вішалці-плічках.

Номер слайду 9

Дайте відповіді на запитання: Чому потрібен правильний догляд за верхнім одягом?Що треба зробити, якщо верхній одяг набрався водою?Чи можна прати пуховик у машинці?Чому не можна сушити шкіряний одяг біля джерела тепла?Як правильно доглядати за одягом із хутра?

Номер слайду 10

Практична робота. Чищення одягу: Закінчи речення: Догляд за одягом здійснюється залежно від призначення кожного предмета й матеріалу, з якого він ____________________________. Верхній одяг, особливо шерстяні, трикотажні речі, треба часто провітрювати, кожного дня ___________________________________. Пальта і костюми витрушують чи вибивають, а потім _________ ____________________. Якщо з’явилися плями, їх треба _____________________________.2. Обери предмети та прилади, які допомагають нам доглядати за одягом:

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
84
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку