Презентація "Десять способів зробити урок цікавим для учнів"

Про матеріал
Матеріал допоможе заступникам директорів з навчально-виховної роботи надати професійні поради молодим спеціалістам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Десять способів зробити урок цікавим для учнів

Номер слайду 2

Вносьте у свої уроки загадку. Навчання цікавіше для учнів, коли вони не знають, чого очікувати. Вносьте у свої уроки трохи таємничості. Коли ви вивчаєте якусь тему, давайте дітям на початку уроку невелику підказку. Це допоможе вам внести загадку в процес навчання. Так діти будуть зацікавлено чекати на новий матеріал, щоб розгадати цю загадку.2. Не повторюйте матеріалу підручника

Номер слайду 3

3. Вигадуйте навчальні ігриІ в 5, і в 25 років люди люблять гратися. Ігри – це ще й хороший спосіб зробити урок цікавим. 4. Пов'язуйте матеріал із життєвим досвідом учнів. Коли ви пояснюєте якийсь матеріал, розповідайте і про те, де це застосовується в житті. Так учні краще зрозуміють, навіщо їм вивчати певний предмет.

Номер слайду 4

5. Використовуйте метод «перевернутого навчання»Метод «перевернутого навчання» з'явився в 2012 році і з того часу став популярним серед учителів. Він полягає в тому, що діти вивчають нову інформацію вдома, а в класі обговорюють вивчений матеріал, критично його оцінюють і закріплюють.

Номер слайду 5

6. Почніть урок з подиву. Діти чекають і хочуть чогось незвичайного. Почніть свій урок із подиву — з події, дії, предмета, який може вразити.7. Створіть проблему та позитивну атмосферу. Створіть проблему, запропонуйте те, що змусить задуматися, суперечливе питання, яке і надихне, і спонукає шукати варіанти відповіді.

Номер слайду 6

8. Змінюйте напрямок. На уроці йдемо до однієї мети, і, як ми знаємо, в геометрії найкоротший шлях – це пряма. Але найкоротший не завжди найефективніший і цікавий шлях, іноді краще йти в обхід, зигзагами. Якщо на уроці ви змінюєте види діяльності, переходьте від одного виду завдань до інших: це правильно і раціонально в тому числі і з точки здоров'язбереження.

Номер слайду 7

9. Зв'яжіть свою тему з іншими сферами та науками. Міжпредметність - це не просто модне слово. Це спосіб показати, що все в світі взаємопов'язане, що причинно-наслідкові зв'язки всюди. Це завжди виглядає красиво і ефектно, привертає увагу, зацікавлює, захоплює. Наприклад, фізхвилинка і ви показуєте нову вправу — а може, її щодня робить Білл Гейтс?

Номер слайду 8

10. Мисліть нестандартно і продовжуйте дивувати. Не обов'язково проводити кожен урок по шаблону, щоб він складався з пояснень і конспектування. Плануйте нестандартні форми проведення уроків.

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Андрющенко Антонина Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Потоцька Світлана Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 серпня 2022
Переглядів
1291
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку