Презентація "ДИТЯЧІ ОБРАЗИ В ДЗЕРКАЛІ ТРАДИЦІЙ І НОВАТОРСТВА "

Про матеріал
Мабуть, ви усвідомили існування тем, втілених у звуках, формах, кольорах, які належать до так званих вічних тем мистецтва. З-поміж них — неперевершена за чарівністю природа, краса предметного довкілля і найголовніше — сповнений думками й почуттями світ людини, який до кінця не збагнути навіть у «фантазії безмежної польотах...». До таких тем, які завжди збуджували творчу уяву митців минулого і сучасності, належить світ дитинства, оспіваний у численних піснях, втілений у багатьох візуальних образах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дитячі образи в дзеркалі традицій і новаторства. Підготувала вчителька мистецтва Боянського ліцею Руссу Є. Г. Мистецтво 7 клас

Номер слайду 2

Мабуть, ви усвідомили існування тем, втілених у звуках, формах,кольорах, які належать до так званих вічних тем мистецтва. З-поміж них — неперевершена за чарівністю природа, краса предметного довкілля і найголовніше — сповнений думками й почуттями світ людини, який до кінця не збагнути навіть у «фантазії безмежної польотах…». До таких тем, які завжди збуджували творчу уяву митців минулого і сучасності,належить світ дитинства, оспіваний у численних піснях, втілений у багатьох візуальних образах.

Номер слайду 3

Світ дитинства в образотворчому мистецтвіУ будь-яку епоху діти, підлітки, юнаки були бажаними образами для живописців, графіків,скульпторів. Митці античної цивілізації створили досконалі скульптурні портрети юнаків і дівчат, які стали неперевершеними зразками для багатьох наступних поколінь.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Художники епохи Відродження зображували дитину в численних творах, присвячених Мадонні. Картина Леонардо да Вінчі «Мадонна Бенуа» за форматом нагадує ренесансне вікно, крізь яке ми бачимо природні й неймовірно зворушливі стосунки матері й дитини. Дрібні квіточки на тоненьких стебельцях стали об’єктом уваги чарівного немовляти, яке лише пізнає навколишній світ.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

На картині нідерландського живописця Пітера. Брейгеля «Ігри дітей» фігурки захоплених грою хлопчиків і дівчаток яскравими червоними, білими,коричневими плямами заповнюють простір сільської вулиці. Не акцентуючи уваги на обличчях своїх персонажів, художник прагне дати глядачеві відчути своєрідність звичайних дитячих забавок.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Іспанський живописець Бартоломе Естебан Мурільйо часто звертався дозображення не королів і сеньйорів, а бідних мешканців міських трущоб. Глибоким ліризмом і добротою пройнята його картина «Продавщиця фруктів».

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Французький художник Жан Батист-Сімеон Шарден увічнив на полотні образ молодої вчительки, яка проводить навчальне заняття з дівчинкою.

Номер слайду 12

Художники романтичної доби із захопленням писали портрети дітей,відкриваючи перед глядачем природну щирість дитинства й поетичну красу юності. В образі юного художника зобразив український живописець Гаврило Васько сина полтавського поміщика Бориса Томару. Художник уміло передав на портреті напівтонові переходи від світла до тіні.

Номер слайду 13

Едгар Дега, французький митець, який уславився насамперед балетними образами танцюючого Парижа, поряд із живописними створив ще й скульптурне зображення балерини — нерішучої дівчинки-підлітка, яка робить перші кроки до великої сцени.

Номер слайду 14

Живописці ХХ ст. не менш цікаво, ніж митці минулого, оспівували тему дитинства. Художник Казимир Малевич шукав власний стиль, експериментуючи з кольором і формою. Створений митцем образ селянської дівчинки вражає своєю наївною простотою і виразністю.

Номер слайду 15

Український художник Віктор Зарецький створив образи дітей у притаманній йому дивовижній декоративній манері.

Номер слайду 16

Багатобарвний світ чарівних маленьких персонажів, сповнених радості, ніжності,солодких мрій і гумору, оживає у добрій казці, на картинах наших сучасниць – українських художниць Євгенії Гапчинської та Катерини Дудник.Євгенія Гапчинська. Катерина Дудник

Номер слайду 17

Євгенія Гапчинська

Номер слайду 18

Катерина Дудник

Номер слайду 19

Отже, за довгу й цікаву історію мистецтва художники збагатили світову художню спадщину яскравими дитячими образами, сприймання яких стимулює незабутні спогади про дитинство кожного.

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Chiligina (Чилигіна) Viktoriya (Вікторія) Viktorivna (Вікторівна)
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. A Olga
    Дякую .Чудова презентація !
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 7 клас (Масол Л.М., Гайдамака О.В., Кузьменко Г.В.. Лемешева Н.А.)
Додано
6 травня 2022
Переглядів
2334
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку