Презентація до STEAM-уроку "Скульптура-мистецтво пластичних форм 5кл НУШ"

Про матеріал
Презентація до STЕAM- уроку з образотворчого мистецтва у 5 клас НУШ за темою "Скульптура-мистецтво пластичних форм". За презентацією урок побудований як дослідницька лабораторія, де фахівці з різних наукових дисциплін досліджують скульптуру, як вид мистецтва. Поміркуйте, що спільного між скульптурою і побутовим сміттям? Інформація в презентації познайомить учнів не тільки з видами скульптури, з мистецьким напрямом Апсайклінг, а й з найактуальніших проблем забруднення навколишнього середовища.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Скульптура- мистецтво пластичних форм 5 клас НУШ{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Підготувала вчитель образотворчого мистецтва. Пересадівського ліцею. Гелетишак Світлана Борисівна

Номер слайду 2

Вітаю! Чи всі готові до плідної співпраці? Який у вас настрій?

Номер слайду 3

Сподівання від уроку* Обміркуємо , з яких нетрадиційних матеріалі можна створити скульптуру?* Визначимо види скульптур за формою * Дізнаємось , що таке апсайклінг ?* З'ясуємо , який зв’язок між скульптурою та побутовим сміттям?Цікаво? Запрошую до арт-лабораторії , де на науковому рівні спробуємо розглянути ці питання. Досліджувати нам допоможуть мистецтвознавці ,науковці з техногенної-геології, фахівець з проблем утилізації сміття та лікар.

Номер слайду 4

Скульптура (лат. sculptura, від лат. sculpo — вирізаю, висікаю) . Та часто скульптуру називають - пластикою (грецк.plaste-ліплю), це вид образотворчого мистецтва, твори якого мають об'ємну, тривимірну форму і виконуються із твердих чи пластичних матеріалів.

Номер слайду 5

Скульптура зображує головним чином людину, рідше тварин. Її головні жанри — портрет, історичні, побутові, символічні, алегоричні зображення, анімалістичний жанр.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Різновиди скульптури за формою. Розрізняють круглу скульптуру (статуя, група, статуетка, погруддя), яку можна розглядати з різних сторін, і рельєф (зображення розміщене на площині)

Номер слайду 8

Кругла скульптура вільно розміщується у просторі

Номер слайду 9

Рельєфна скульптура розташовується на площині,яка слугує її фоном, За висотою та глибиною зображення розрізняють:

Номер слайду 10

Залежно від обсягу(повноти)зображення, скульптура поділяється на такі види: голова,бюст і статуя.

Номер слайду 11

Бюст, синонім погруддя — скульптурне зображення людини з відображенням торсу від обличчя до грудей

Номер слайду 12

Ста́туя (лат. statua, від statuo «ставлю») — твір круглої скульптури, що зображує людину або тварину (подеколи також міфологічні і/або фантастичні істоти); один з основних видів скульптури. Статуї мають тривимірний об'єм і, зазвичай, встановлюються на постаменті. Невеликі статуї, якими прикрашають інтер'єр, називають статуетками.

Номер слайду 13

Для створення скульптури використовують різноманітні матеріали. Розгляньте зображення. Визначте тип матеріалу

Номер слайду 14

Для створення скульптури використовують різноманітні матеріали. Розгляньте зображення. Визначте тип матеріалу

Номер слайду 15

Проект « Арт-треш» у Національному зоопарку Вашингтону. Глобальні екологічні проблеми винищують планету. Увесь світ має об’єднатися, щоб не допустити катастрофи.

Номер слайду 16

Проект « Арт-треш» у Національному зоопарку Вашингтона

Номер слайду 17

Сміття небезпечне для довкілля. У кожному людському помешканні утворюється величезна кількість непотрібних матеріалів та виробів, починаючи від старих газет та журналів, порожніх консервних банок, пляшок, харчових відходів, обгорток та упаковок, закінчуючи битим посудом, зношеним одягом та поламаною побутовою чи офісною технікою. Кожного дня ми змушені стикатися з відходами: вдома, на вулиці, біля торгових точок. Всюди нас оточують папірці, обгортки з пластика, скло, целофан і т. ін.

Номер слайду 18

Сміття небезпечне для довкілля. На сьогодні в Україні проблема смітників – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Ця проблема настільки нагальна не тільки в Україні, а й у всьому світі, що навіть з’явився такий вислів" відходи беруть нас за горло". Адже кожного року в містах і селах У країни накопичується біля 1 мілрд. тон відходів. Усього в країні під сміттям різного виду і походження зайнято 160 тисяч гектарів земельних угідь. Виникла навіть наука про смітники - техногенна геологія.

Номер слайду 19

Чим небезпечне сміття?

Номер слайду 20

Як же розв’язати проблему зі побутовими та промисловими відходами? Утилізація -це процес знищення сміття з користю. Повторне використання відходів – найбільш ресурсозберігаючий шлях.

Номер слайду 21

Що може зробити звичайна людина? Як зробити планету чистою?Важливо бути еко свідомою людиною! А отже – розуміти вплив власної поведінки на екологічну ситуацію планети та щоденно змінювати стан довкілля на краще. Сортуй відходи- рятуй планету!

Номер слайду 22

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРИХ РЕЧЕЙМожливо, ти станеш першим серед членів вашої родини, хто свідомо поставиться до сортування сміття. Розумне використання ресурсів має стати повсякденною звичкою. Апсайклінг – це перетворення відходів (сміття) в предмети мистецтва, модні речі, предмети побуту та багато іншого. У перекладі з англійської термін «upcycling» означає переробку, вторинне використання чогось

Номер слайду 23

Вироби з пластикових пляшок

Номер слайду 24

Ялинкові прикраси з старих лампочок

Номер слайду 25

Ялинкові прикраси з яєчних лотків

Номер слайду 26

Ялинкові прикраси з яєчних лотків

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Оціни свій емоційний стан в кінці уроку. Покажи на « шкалі емоцій » із яким настроєм ти завершуєш нашу зустріч ? Розкажи чи справдилися твої очікування від уроку?

pptx
Додано
6 березня
Переглядів
87
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку