Презентація до тематичного тижня "Я - мандрівник", тема дня "Антарктида"

Про матеріал
Навчальна презентація до тематичного тижня "Я - мандрівник", тема дня "Антарктида". Презентація містить інформаційний матеріал, ігрові завдання, завдання для проведення дослідів з теми уроку, а також додатки для організації роботи в групах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Куди ми помандруємо? Подорож на південний континент.

Номер слайду 2

Південний континент Антарктида було відкрито 28 січня 1820 р. експедицією Фаддея Беллінсгаузена та Михайла Лазарева

Номер слайду 3

Це – найхолодніше місце на Землі. Взимку температура повітря сягає 80 градусів морозу, а влітку – 20 градусів морозу. Він майже весь покритий гігантськимльодовиком. Лід поступово сповзає з материка в море, і час від часу величезні крижані гори відламуються. З цього утворюються гігантські айсберги.

Номер слайду 4

Тут водяться пінгвіни, тюлені та кити, яківиживають у суворих умовах тільки завдякитовстому шару жиру. Там майже немає рослинності.

Номер слайду 5

Це – материк міжнародної співпраці,справжніми господарями континенту єнауковці з різних країн.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Обери транспорт, на якому дістанешся Антарктиди

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дослідження «Чому в Антарктиді холодно»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дослід 2. Лід і сіль. Матеріали: шматочки льоду на тарілочці, сіль. Хід досліду: Перевірте, яку дію чинить сіль на шматочок льоду.- Візьміть 2 шматочки льоду та поставте їх на тарілочку. Один шматочок льодупосипте сіллю.- Спостерігайте, який шматочок льоду почне танути швидше. Як змінюватиметься структура льоду під дією солі.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ДОВІДКА28 січня 1820 р. учасниками першої російської антарктичної експедиції (1819–1821 рр.) під командуванням Ф. Беллінсгаузена і М. Лазарева було відкрито шостий і останній материк Землі — Антарктиду. Це єдиний континент на планеті, на якому заборонено розміщення будь-яких військових об’єктів. Дотепер територія Антарктиди не належить жодній країні світу, на ній дозволена тільки наукова діяльність. Площа Антарктиди становить близько 14 млн км. Отже, цей материк майже у 4 рази менший, ніж Євразія — той, на якому живемо ми. Але взимку він значно збільшується в розмірах за рахунок криги.близько 80 % запасів прісної води зосереджено саме в Антарктиді, у льодах якої “записано” дані про клімат нашої планети за останні 100 тис. років, спостереження науковців на цьому континенті допомагають прогнозувати зміни клімату та досліджувати сейсмологічну активність в усіх куточках Землі, на антарктичних базах тестують технології та обладнання, які планують використовувати під час вивчення планет Сонячної системи.

pptx
Додано
2 лютого 2019
Переглядів
2503
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку