Презентація до уроку на тему: ТРАНСПОРТ: головні залізничні, автомобільні, повітряні, водні шляхи сполучення, порти та трубопроводи своєї області (9 клас)

Про матеріал
Прзентація до уроку "ТРАНСПОРТ: головні залізничні, автомобільні, повітряні, водні шляхи сполучення, порти та трубопроводи своєї області (Херсонська), (9 клас) розроблена згідно програмового матеріалу за новими Державними стандартами програми затвердженою наказом МОН України від 07.06.2017 № 804.Можна використовувати під час вивчення курсу "Рідний край своєї області" та позакласної роботи. Презентація дає змогу раціонально використати час на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТРАНСПОРТ: головні залізничні, автомобільні, повітряні, водні шляхи сполучення, порти та трубопроводи своєї області (9 клас)

Номер слайду 2

І. Актуалізація Прийом «Географічний крос» Що дає сільське господарство людині? Яку головну культуру вирощують у нашій області? З чого виготовляють олію в нашому районі? Які ще культури вирощують у нашій області? Які види тваринництва розвиваються у Херсонській області?

Номер слайду 3

Робота в парах Завдання: Стрілочками позначте які продукти відносяться до рослинництва, а які до тваринництва.

Номер слайду 4

Тема уроку: «ТРАНСПОРТ: головні залізничні, автомобільні, повітряні, водні шляхи сполучення та порти своєї області»

Номер слайду 5

План 1. Види транспорту. 2. Особливості залізничного, автомобільного, повітряного, водних видів транспорту, які є в нашій області. 3. Вплив видів транспорту на довкілля та здоров’я людини.

Номер слайду 6

Життя вимагає руху Арістотель

Номер слайду 7

СЛОВНИК ТЕРМІНІВ Транспорт – сукупність засобів призначених для перевезення людей, вантажів на різні відстані; Магістраль – маршрут руху ; Пасажироперевезення – перевезення людей за допомогою різних видів транспорту; Вантажоперевезення – це процес перевезення різних видів вантажів за призначенням Транспортний вузол - це місто або населений пункт де може зорієнтовуватись декілька видів транспорту (залізничний, автомобільний, повітряний) Транспортна система – сукупність видів транспорту та транспортних шляхів у будь-якій країні, регіоні.

Номер слайду 8

Види транспорту поділяються за:

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Структура транспорту:

Номер слайду 12

КАРТА ТРАНСПОРТУ ОБЛАСТІ

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ФІЗИЧНА КАРТА УКРАЇНИ

Номер слайду 15

Дослідження робота у групах І – група - Автомобільний ІІ - група –Залізничний ІІІ – група – Водний ІV - група - Повітряний

Номер слайду 16

Автомобільний

Номер слайду 17

Залізничний

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Водний

Номер слайду 20

Повітряний

Номер слайду 21

Трубопровідний

Номер слайду 22

Номер слайду 23

ФІЗКУЛЬТ ХВИЛИНКА

Номер слайду 24

Що об’єднує малюнки?

Номер слайду 25

ЕЛЕКТРОМОБІЛЬ

Номер слайду 26

Вправа “Розумні знаки”

Номер слайду 27

КЛОУС - ТЕСТ оцінюється 2 бали за правильну відповідь   1. У Херсонській області діє розвинута мережа видів транспорту: ………………………………….. 2. Другим видом транспорту є …………, а ведучим ……….. 3. До наземного виду транспорту належать………., та ………… 4. Одним із найдешевших видів транспорту є ……… 5. Важливе значення для перевезення пасажирів, пошти, цінних та термінових вантажів за допомогою ……… 6. Транспортування та хімічних речовин здійснюється за допомогою …………транспорту.

Номер слайду 28

Перевірка У Херсонській області діє розвинута мережа видів транспорту: залізничний, автомобільний, повітряний, річковий, морський, трубопровідний; Другим видом транспорту є автомобільний, а ведучим залізничний; До наземного виду транспорту належать автомобільний, залізничний та трубопровідний; Одним із найдешевших видів транспорту є річковий; Важливе значення для перевезення пасажирів, пошти, цінних та термінових вантажів відіграє повітряний транспорт; Транспортування хімічних речовин, нафти, газу здійснюється за допомогою трубопровідного транспорту.

Номер слайду 29

Прийом “Проблемні ситуації” Який вид транспорту доцільніше використати, щоб… перевезти пшеницю з Великої Лепетихи до Одеси; відвезти овочі з Каховки до Херсону; доставити добрива з м. Херсона до Великої Лепетихи; відвідати піраміди в Єгипті; побувати на Хрещатику в Києві; здійснити подорож до Туреччини.

Номер слайду 30

Прийом «Продовжити речення» Я зрозумів, що…….. Я б розповів своїм друзям…………, батькам Мені сподобалось на уроці……

Номер слайду 31

Домашнє завдання Опрацювати конспект; Позначити на контурній карті найбільші транспортні вузли. Скласти вірш або сенкан до теми: «Транспорт».

ppt
Додав(-ла)
Магдич Лилия
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Стадник О.Г., Довгань Г.Д.)
Додано
18 лютого
Переглядів
94
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку