Міністерство освіти і науки України. Державний навчальний заклад“Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти”Презентація до уроку. Предмет“Технологія приготування їжі з основами товарознавства”Тема уроку“Технологія приготування та відпуск страв із смаженого м'яса дрібними шматками”Підготуваввикладач предметів професійного напрямкуІрина БУКРЕЄВА
Кулінарія - це ключ до здоров'я. Вона є з одного боку мистецтвом, а з іншого боку - наукою, включаючи в себе питання хімії, фізики та природної історіїУ Ескулапа, відомого лікаря давнини, були дві сильні помічниці: дочка Гігієна і кухарка Куліна, потішали дні його життя незрівнянною кухнею. Чутки привласнили Куліні ім'я десятої музи, яких до неї було дев'ять. У римлян десята Муза так і звалася «Кулінарія».
Закріплення вивченого матеріалу1. Для смаження використовують частини яловичини:а) лопаткова частина, пахвина;б) товстий край, вирізка;в) бічна, зовнішня частини задньої ноги;г) пружок, грудинка, шия2. Визначити форму та вагу нарізання м'яса для бефстроганова) кубики 30-40г;б) брусочки довжиною 30-40мм, вагою 5-7г;в) шматочки прямокутної форми вагою 10-15г;г) кубики вагою 20-30г
Закріплення вивченого матеріалу3. Який спосіб теплової обробки застосовують при приготуванні «Бефстроганов»:а) смаження у фритюріб) тушкуванняв) смаження основним способом;г) запікання з овочами4. Які особливості приготування шашликіва) смаження на відкритому вогні;б) використовують тільки баранину; в) м’ясо попередньо маринують;г) м’ясо нарізають кубиками вагою 20-30г