Презентація до уроку української мови в 4 класі "Розвиток умінь упізнавати прикметники у тексті. Спостереження за їхньою роллю в мовленні. Вживання прикметників у прямому "

Про матеріал
В цій презентації містяться слайди до теми: "Розвиток умінь упізнавати прикметники у тексті. Спостереження за їхньою роллю в мовленні. Вживання прикметників у прямому та переносному значеннях".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української мови в 4 класіТема: Розвиток умінь упізнавати прикметники у тексті. Спостереження за їхньою роллю в мовленні. Вживання прикметників у прямому та переносному значеннях. Презентацію підготувала Смирнова В. В. вчитель вищої категорії, старший вчитель Харківської гімназії №144

Номер слайду 2

Тема: Розвиток умінь упізнавати прикметники у тексті. Спостереження за їхньою роллюв мовленні. Вживання прикметників у прямому та переносному значеннях.

Номер слайду 3

Мета: Поглибити знання учнів про прикметник, його роль у мовленні;Розвивати вміння відносити до прикметників слова, що називають різні ознаки предметів;Пояснювати і вживати в мовленні прикметники у прямому переносному значеннях.

Номер слайду 4

Гра «упіймай прикметник»

Номер слайду 5

Вулиця Поетична

Номер слайду 6

Вулиця Спостережлива

Номер слайду 7

Над ставком спускався тихий осінній вечір. На тонких блакитних ніжках дощ зайшов тихенько в ліс. Вулиця Уважна

Номер слайду 8

Відновіть рядки вірша. Сад __ ,сонце___,Дуб____, бузок___, Мед ______, ___хата,_____песик, пахне м'ята. Слова для довідок:вірний,розкішний,солодкий,зелений,старий,біла,ніжне.

Номер слайду 9

Стоять у полі сестрички,платтячка біленькі,шапочки зелененькі. Вулиця Загадкова

Номер слайду 10

Маленьке, кругленьке,Всьому світу миленьке.

Номер слайду 11

У зеленім кожушку, Костяній сорочці, Я росту собі в ліску,-Всім зірвати хочеться.

Номер слайду 12

Вулиця Широка. Робота в парах . Поширення речень прикметниками

Номер слайду 13

Вулиця Творча. Скласти текст-опис за малюнками(усно)

Номер слайду 14

Вулиця Чарівна. ПРЯМЕ І ПЕРЕНОСНЕ ЗАЧЕННЯКаштанове волосся-Кришталева вода-Золоті руки-

Номер слайду 15

Узагальнення тестування1. Обери рядок, у якому записані тільки прикметники. А) Золотий,свіжий, зелень;Б)золото, свіжий , зелений;В)золотий,свіжий, зелений.2. Прикметники роблять наше мовлення. А) багатшим,досконалішим;Б)усним,письмовим;В)виразним,голосним.

Номер слайду 16

3. Обери рядок,у якому записано прикметники, вжиті в переносному значенні. А) Сивий туман, сивий чоловік;Б)гарячий привіт,свіжа газета;В) срібний ланцюжок, срібна монета.4. Найбільш прикметники зустрічаються у: А) текстах-розповідях;Б) текстах-описах;В) текстах –міркуваннях.

Номер слайду 17

1в,2а,3б,4б

Номер слайду 18

pptx
Додано
3 січня 2020
Переглядів
1958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку