Презентація до уроку з техніки "Ниткографія". 6 клас НУШ

Про матеріал
Презентація до уроку з техніки "Ниткографія". 6 клас НУШ. Використано три схеми (кут, коло, дуга) прошивання ниткою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія ниткографії (ізонитка)Урок технологій у 6 класі НУШВчитель : Грищенко Н. П.Іванківський ліцей №2Іванківської селищної ради. Вишгородського району

Номер слайду 2

Ізонитка – (нитяна графіка, зображення ниткою) - графічна техніка отримання зображення на картоні чи іншому твердому матеріалі. Нитяну графіку також інколи називають ізографіка або вишивка на картоні. За допомогою цієї техніки можна  оформити інтер'єр, виготовити сувеніри, листівки, панно, закладинки для книжок тощо. За допомогою нитяної графіки можна створити безліч різноманітних узорів.

Номер слайду 3

Історія ізонитки. Нитяна графіка, як вид декоративно-прикладного мистецтва, уперше з'явилася в Англії в XVII столітті. Англійські ткачі придумали особливий спосіб переплетення ниток. Вони забивали в дощечки цвяхи й у певній послідовності натягали на них нитки. У результаті виходили ажурні мереживні вироби, які використовувалися для прикраси житла.

Номер слайду 4

Техніка виконання Проста і доступна людині будь-якого віку. Для її освоєння достатньо знати три основних прийоми:заповнення кута;заповнення кола;заповнення дуги.

Номер слайду 5

ПРАВИЛО ВИШИВКИ ТЕХНІКИ З лицьового боку роботи стібок великий, який завжди перехрещується з попереднім в обраному напрямку, а на виворітному боці – стібок маленький.

Номер слайду 6

Заповнення кута

Номер слайду 7

Заповнення кута. При дотриманні рівної кількості відрізків відстань між точками входу нитки можна змінювати в залежності від задуму. На малюнках нижче показані варіанти заповнення кутів різної величини і форми.

Номер слайду 8

Заповнення кута

Номер слайду 9

Заповнення кола

Номер слайду 10

Звертаємо увагу, що хорда повинна зробити 2 кола. Чим коротшою буде хорда, тим більше вільного від стежків місця буде всередині кола. А - заповнення кола через одну точку, В - через 3 точки, С - через 7 точок

Номер слайду 11

Приклади заповнення окружностей

Номер слайду 12

Протяжки декількома кольорами ниток, протяжками різної довжини

Номер слайду 13

Приклад простого панно в техніці ізонитка

Номер слайду 14

ЗАПОВНЕННЯ ДУГИ

Номер слайду 15

ЗРАЗКИ РОБІТ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Інтернет ресурсиhttps://prom.ua/ua/p1501691921-nabor-dlya-tvorchestva.htmlhttps://poradumo.com.ua/80090-kartini-izonitu-shemi-z-opisom/

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
16 березня
Переглядів
86
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку