ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО УРОКУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ З ПРИСМАКОМ КАВИ У 9 КЛАСІ "СКЛАДНОПІДРЯДНЕ РЕЧЕННЯ. ВИДИ СПР. УЗАГАЛЬНЕННЯ ТЕМИ"

Про матеріал
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО ПОКАЗОВОГО УРОКУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ З ПРИСМАКОМ КАВИ В 9 КЛАСІ "СКЛАДНОПІДРЯДНЕ РЕЧЕННЯ. ВИДИ СПР. УЗАГАЛЬНЕННЯ ТЕМИ". ПІДГОТУВАЛА ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ НИЖНЬОЯБЛУНСЬКОГО ОЗЗСО І-ІІІ СТ. - ЗДО КВИЧ НАДІЯ МИКОЛАЇВНА
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель української мови та літератури Нижньояблунського ОЗЗСО І-ІІІ ст. - ЗДОКвич Надія Миколаївна. Урок української мови з присмаком кави у 9 класі”Складнопідрядне речення та його види. Тренувальні вправи.”

Номер слайду 2

“Гірлянда асоціацій”

Номер слайду 3

“Займи позицію” Кава корисна. Кава шкідлива

Номер слайду 4

Кава корисна- підвищує розумову та фізичну працездатність;- підвищує стійкість до стресів;- знижує ризик впасти в депресію;- знижує ризик появи діабету, астми, інфаркту;- зменшує вірогідність захворювання на хворобу Паркінсона;- знижує ризик ракових захворювань;- підвищує інтенсивність занять спортом;- кофеїн застосовують у медицині;- недопиту каву використовують для пілінгу шкіри.

Номер слайду 5

Кава шкідлива- виснажує нервові клітини;- має сечогінні властивості;- стимулює гастрит;- підвищує артеріальний тиск;- сприяє безсонню;- заборонено вживати дітям.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Історія написання твору “Кавова кантата” Й. В. Баха

Номер слайду 9

Озвучення твору “Кавова кантата” Й. В. Бахом(програма ШІ d-id)

Номер слайду 10

Нехай чашечка кави зігріє ваш день!

Номер слайду 11

Урок української мови з присмаком кави. Складнопідрядне речення та його види. Тренувальні вправи

Номер слайду 12

Навчальна: повторити та узагальнити відомості про СПР, формувати вміння ставити питання від головної до підрядної частини; удосконалювати навички конструювання СПР, пунктуаційну грамотність, збагачувати словниковий запас здобувача освіти. Розвивальна: розвивати уміння і навички розпізнавання видів СПР, вміння відтворювати й аналізувати причинно-наслідкові зв’язки; розвивати увагу, логічне мислення, усне та писемне мовлення, вміння вчитися, використовуючи ІКТ. Виховна: виховувати бережливе ставлення до власного здоров’я. Мета уроку:

Номер слайду 13

Орфографічний практикум”Відшукай ключ”

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Девіз уроку: Хто ні про що не питає,той нічого не навчиться. (Томас Фуллер)

Номер слайду 16

Метод “Мозковий штурм”

Номер слайду 17

- Й. В. Бах у 1732 році написав твір кавова кантата.- В Італії більше 200 000 кавярень. - Каву вирошчують більш ніж у 50 країнах світу.- 37% людей пють каву без цукру.- З 2007 року у Львові проводиться щорічний фестиваль кави На каву до Львова.- Юрій Кульчицький у 1683 році відкрив кавярню “Під синьою фляжкою”. Гра “Редактор”

Номер слайду 18

Орфоепічна хвилинка. Кав’ярня, кафе, піцерія, бариста, філіжанка, пітчер, еспресо, лате, капучино, американо, арабіка, робуста.

Номер слайду 19

Словникова робота. Кава — 1. Тропічне дерево, з насіння якого виготовляють ароматний напій. 2. Насіння цього дерева, або порошок із цього насіння. 3. Поживний напій із цього порошку. Бариста — фахівець з приготування кави. Пітчер — інструмент баристи у вигляді глечика, в якому він нагріває і збиває молоко для додавання у каву. Філіжанка — невеличка посудина, переважно з порцеляни, з якої п’ють каву та інші напої.

Номер слайду 20

Еспресо — висококонцентрований кавовий напій, виготовлений із кавових зерен дрібного помелу та води у співвідношенні 1:2. Лате — кавовий напій родом з Італії, що складається з молока і кави еспресо. Капучино — напій італійського походження на основі еспресо з додаванням збитого парою молока. Американо — кавовий напій, що містить велику кількість води. Арабіка і робуста — найбільш вживані сорти.

Номер слайду 21

Синтаксична естафета (Майк Дітка)Кава — це життєва сила, яка підвищує мрії чемпіонів.

Номер слайду 22

Творча робота в групах (застосування програми Jamboard)

Номер слайду 23

Jamboard 1

Номер слайду 24

Jamboard 2

Номер слайду 25

Jamboard 3

Номер слайду 26

На інтернет-платформі Learningappsпройти тестування по темі:”Види складнопідрядних речень”

Номер слайду 27

Девіз уроку: Хто ні про що не питає,той нічого не навчиться. (Томас Фуллер)

Номер слайду 28

Мішечок зерен знань. Дуже любив каву Людвіг Бетховен. Композитор відраховував рівно 64 зернинки для того, щоб заварити чашечку кави, вважаючи, що кожна зернинка важлива. Ми ж з вами зберемо зернинки знань, здобутих на уроці.

Номер слайду 29

Самооцінювання. Картки для самооцінювання. Прізвище та ім’я Оцінка. Вид роботи. Максимальна кількість балів. Кількість зароблених балів. Орфографічний практикум “Відшукай ключ”1 Метод “Мозковий штурм” Види СПР2 Мовне дослідження (Робота з епіграфом)1 Гра “Редактор”1 Орфоепічна хвилинка1 Синтаксична естафета2 Творча робота в онлайн-класах (програма Jamboard)2 Онлайн-тест (програма Learning. Аpps)2

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Домашнє завдання: Скласти діалог “Зустріч друзів у кав’ярні”.

Номер слайду 32

Дякую за урок!

pptx
До підручника
Українська мова 9 клас (Авраменко О.М.)
Додано
10 січня
Переглядів
248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку