Презентація "Догляд за одягом. Прасування блузок, сорочок, суконь"

Про матеріал
Презентацію підготовлено за потребою учнів з особливими освітніми потребами, а саме з інтелектуальними порушеннями. Предмет СПО 8 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Догляд за одягом. Прасування блузок, сорочок, суконь. Учитель СПО 8 клас. Григор'єва Марія Миколаївна

Номер слайду 2

Дбайте про свою безпеку ДОМОВЛЕНОСТІ

Номер слайду 3

Мій настрій

Номер слайду 4

Такі делікатні предмети одягу як сорочка, блузка та сукня вимагають певних умов під час прасування.

Номер слайду 5

Праска повинна бути чистою, без налиплих плям на підошві. Підошва з нержавіючої сталі, зручна система режимів для прасування, пристрій для обробки парою і розпилювач – це складові деталі сучасної праски.

Номер слайду 6

Правила безпечної роботи праскою1. Перед увімкненням праски до електромережі перевірити шнур і вилку праски.2. У приміщенні з бетонною підлогою під час прасування стояти на гумовому килимку.3. Вмикати й вимикати праску з електромережі тільки сухими руками, повільно беручись за вилку та не смикаючи за шнур.4. Наливати воду в резервуар лише при вимкненій прасці за допомогою спеціального стаканчика.5. Не залишати праску на тканині під час прасування.6. Ставити праску на спеціальну підставку.7. Не торкатися руками нагрітої підошви праски.8. Стежити, щоб позначка терморегулятора праски була на тому режимі, який відповідає температурі нагрівання для відповідної тканини.9. За необхідності зволожувати тканину тільки пульверизатором.10. Не підставляти руки під пару, що виходить з підошви праски.11. Стежити, щоб підошва праски не торкалася шнура.12. Не залишати без нагляду увімкнену праску.13. Після закінчення прасування вимкнути праску.

Номер слайду 7

ЄІЇл

Номер слайду 8

Після прання повісь сорочки та блузки на вішак і суши в такому стані. Тоді прийдеться докладати менше зусиль при прасуванні. Сорочки, блузки і сукні починають прасувати з дрібних деталей, потім прасують більші. Якщо у складі тканини переважають бавовна і льон, то таку річ слід прасувати вологою.

Номер слайду 9

Прасувати одяг з шовку краще, коли тканина буде сухою. Не прасуй безпосередньо по тканині, використовуй пропрасовувач. Якщо звичайні речі необхідно прасувати з лицьової сторони, то темні і з вишивкою, візерунками або прикрасами, треба прасувати тільки з вивороту. Інакше - на темній тканині будуть залишатися блискучі сліди, а сорочки з візерунками або вишивкою потьмяніють і деформуються. Блискучу тканину прасуй тільки з вивороту.

Номер слайду 10

Пропрасовувач – це шматок бавовняної тканини, через який прасують одяг.

Номер слайду 11

https://www.youtube.com/watch?v=0ug_Jf. VYNg8 РУХАНКА

Номер слайду 12

Запиши в зошит. Перед прасуванням слід вибрати режим прасування на прасці, що відповідає виду тканини. Деякі речі перед прасуванням зволожують. Сорочки і сукні починають прасувати з дрібних деталей (оборки, рюші, комірці, манжети) потім прасують рукави. Останніми прасують найбільші деталі виробу. Попрасовані речі складають на полички у шафи чи вішають на вішаки. 

Номер слайду 13

Як ви відчуваєте, наскільки добре ви засвоїли тему? Поставте позначку на відповідний колір світлофора. ЧЕРВОНИЙ - Стоп! Мені потрібно вивчити це знову. ЖОВТИЙ – Мені потрібна допомога ЗЕЛЕНИЙ – Мені все зрозуміло

Номер слайду 14

Мій настрій

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
17 вересня 2023
Переглядів
818
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку