Презентація Друга світова війна

Про матеріал
Презентація на тему Друга світова війна чудово наочно допоможе доповнити урок з всесвітньої історії. В презентації є цікаві факти, які не зазначені в підрунику.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Друга світова війна

Номер слайду 2

Територія Саарського бассейну, багатого на поклади вугілля, була відібрана у Німеччини за Версальським мирним договором та перебувала з 1920 року під управлінням Ліги Націй (попередниця ООН). У 1935 році відбувся запланований референдум про повернення до складу Німеччини, і 90 % саарських німців захотіли возз’єднатися з Німеччиною. Це був перший крок до повернення Німеччини до своїх довоєнних кордонів і потужний пропагандистський успіх Гітлера. Саарський плебісцит 1935 року – перша перемога Гітлера

Номер слайду 3

Гітлер та Сталін – союзники. Світ був приголомшений, коли Гітлер та Сталін уклали пакт про ненапад, адже нацисти прийшли до влади в Німеччині на критиці комуністичної ідеології. Лідер німецьких комуністів Тельман був найзаклятішим ворогом Гітлера і був заарештований серед перших, коли нацисти прийшли до влади. Хоча сам пакт було оприлюднено, світ не знав про існування секретного додатку, в якому Гітлер та Сталін домовилися про розчленування країн, які лежали між ними.

Номер слайду 4

Гітлер та Сталін нападають на Польшу – початок Другої світової війни1 вересня Німеччина розпочала військову операцію проти Польщі. У відповідь Велика Британія та Франція оголосили війну Німеччині, що ознаменувало початок Другої світової війни. 17 вересня у конфлікт втрутився СРСР, який окупував східні області Польщі.

Номер слайду 5

Гітлер нападає на СРСРУ 1939 році Гітлер підписав пакт про ненапад із СРСР, проте вже у червні 1941 року порушив його, напавши на свого східного сусіда. У перші місяці німецькі війська оточили та знищили головні радянські військові сили. На 1 грудня 1941 року втрати радянської армії становили 3 млн 138 тисяч осіб. Німецькі війська просунулися вглиб території СРСР на відстань 1200 км і у жовтні з’явилися на околицях Москви. Проте радянську столицю німці так і не змогли взяти. Холод, відсутність великих резервів та зимової амуніції стали вирішальними чинниками у поразці під Москвою.

Номер слайду 6

Напад японців на Перл-Гарбор. Напад на військово-морську базу США було здійснено вранці 7 грудня 1941 року, і це стало початком війни на Тихому океані між Японією та США. Японія сподiвалася, що раптовий напад нейтралізує тихоокеанський флот США та забезпечить Японії свободу дій у південно-східній частинi Азії. Проте японці прорахувалися – найбоєздатніших кораблів американського флоту, його авіаносців пiд час нападу не було у Перл-Гарборі. Напад на військово-морську базу США було здійснено вранці 7 грудня 1941 року, і це стало початком війни на Тихому океані між Японією та США.

Номер слайду 7

Гітлер зазнає вирішальної поразки під Сталінградом. Після поразки під Москвою, у 1942 році Гітлер вирішив перемістити головний удар своїх військ на південь, аби захопити Кавказ з його багатими нафтовими родовищами. Після місяців напруженої боротьби радянські війська розпочали контрнаступ та оточили значні німецькі сили, захопивши у полон їхнього командувача генерал-фельдмаршала Паулюса.

Номер слайду 8

Радянські війська захопили Берлін – кінець Третього Рейху16 квітня 1945 року радянські війська розпочали наступ на Берлін. Уся операція тривала 23 дні. 30 квітня Гітлер скоїв самогубство, а 2 травня було остаточно захоплено Рейхстаг. Поодинокі бої тривали до 8 травня, поки не була підписана беззастережна капітуляція. Третій Рейх припинив існування.

Номер слайду 9

США скидають атомні бомби на Хіросіму та НагасакіСправи Японії у 1945 році буди безнадійними – США повністю контролювали води навколо Японії і могли безкарно бомбити її міста. Проте японці відмовлялися здаватися і боролися за кожен клаптик своєї землі, сподіваючись отримати кращі умови для миру. У серпні американці скинули дві атомні бомби на японські міста Хіросіму та Нагасакі. Кількість загиблих від безпосереднього впливу вибуху у Хіросімі становила від 70 до 80 тисяч осіб. До кінця 1945 року загальна кількість загиблих склала від 90 до 166 тисяч осіб. Японці були вражені руйнівним ефектом атомних бомбардувань і погодилися на капітуляцію, яка була офіційно підписана 2 вересня 1945 року. Друга світова війна була завершена.

pptx
Додано
22 квітня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку