Презентація "Екзотична Мексика"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати під час дистанційного навчання з предмета "Я досліджую світ" як під час ознайомлення з темою на уроці, так і для самостійного опрацювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕКЗОТИЧНА МЕКСИКАЯ досліджую світ,початкова школа

Номер слайду 2

Номер слайду 3

МЕКСИКА НА КАРТІ СВІТУ

Номер слайду 4

СТОЛИЦЯ МЕКСИКИ – МЕХІКО. Тут живе понад 20 млн людей.

Номер слайду 5

У Мексиці проживають корінні народи(індіанці) та європейські переселенці, переважно іспанського походження. Тому офіційна мова в країні - іспанська

Номер слайду 6

ДЕРЖАВНІ СИМВОЛИ МЕКСИКИПрапор Мексики складається з трьох вертикальних смуг. Зелена смуга означає надію. Біла – чистоту. Червона – кров мексиканського народу , пролиту за незалежність держави. У центрі білої смуги –герб Мексики

Номер слайду 7

Національний одяг мексиканців Пончо - квадратний шматок тканини з отвором посередині. Сомбреро – крислатий капелюх, який добре захищає обличчя від сонця.

Номер слайду 8

Ще однією візитною карткою Мексики є кактуси. Кактус опунція красується на прапорі Мексики. Видів кактусів багато. Кактуси опунціїї люди із задоволенням вживають як їжу. А кактуси сагуаро насаджують замість огорожі.

Номер слайду 9

Маракаси – традиційні інструменти мексиканців, які наповнюють горохом , насінням чи камінцями

Номер слайду 10

Мексиканська кухня Мексиканська кухня відома в усьому світі. Саме Мексика подарувала світові шоколад, перець чілі та кукурудзу. Бурито – тортилья з начинкою. Тортилья -коржі з кукурудзяного борошна. Гуакамоле – соус з авокадо.

Номер слайду 11

Давня Мексика. Мексика – колиска давньої цивілізації майя. Будівничі майя зводили величні піраміди. Майя мали одну з найбільш складних і незвичайних систем письма.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
15 березня 2023
Переглядів
842
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку