Презентація "Електрика в нашому житті"

Про матеріал
Презентація "Електрика в нашому житті" зроблена як навчальний проект з фізики наприкінці навчального року.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електрика в нашому житті. Підготувала учениця 8-А класу. Гончарова Анжела

Номер слайду 2

Електрика— розділ фізики, що вивчає електричні явища: взаємодію між зарядженими тілами, явища поляризації та проходження електричного струму. Електричні явища лежать в основі сучасних засобів виробництва, транспортування й розподілу енергії, а тому є основою численних застосувань в сучасній технології.

Номер слайду 3

Електрика дійсно стала основною частиною нашого життя в даний час. Вона забезпечує енергією багато з пристроїв, ми її використовуємо в кожному будинку сьогодні, для світла, систем вентиляції і для домашніх розважальних систем, та багато ще для чого. 

Номер слайду 4

Сьогодні важко уявити собі будинок без електричної енергії. Електроенергія є важливою частиною наших будинків і в наших завданнях, але багато хто з нас сприймають це як належне. Ми рідко замислюємося, як саме ефективна і небезпечна електрика. У Сполучених Штатах електричні пожежі приносять близько 360 смертей на рік, 1000 тілесних ушкоджень та 995 мільйонів доларів прямих втрат і 15% внутрішніх електричних пожеж починаються в будинках. Крім того, практично половина (47%) в житлових, комунальних, виробничих структурах виникають електричні пожежі через не справну електропроводку.

Номер слайду 5

Закон говорить, що електроустановки повинні бути розроблені, створені і встановлені тільки кваліфікованим електриком. Деякі країни також вимагають, щоб електричні установки повинні бути розглянуті і схвалені уповноваженими експертами, як правило, від державної електричної енергетичної групи, встановленими посадовими особами або пожежним наглядом. Безпека і життя людини насамперед і жартувати з електрикою непотрібно.

Номер слайду 6

Електрична енергія має величезне значення у житті людини. Вона приводить в рух трамваї, тролейбуси, електропоїзди. В промисловості електричне енергія приводить в рух верстати для обробки різних матеріалів, для плавки металу, для керування супутниками та космічними кораблями.

Номер слайду 7

В побуті електроенергія освітлює наше житло, вулиці міст і сіл. На електричній енергії працюють швейні машини, електроплити, телевізори, приймачі та багато іншої побутової електротехніки.

Номер слайду 8

Кількість спожитої електроенергії вимірюється приладами, які називаються електролічильниками. Чим більше приладів увімкнено тим швидше обертається диск лічильника, який рахує кількість спожитої електроенергії.

Номер слайду 9

Електроенергія виробляється на електростанціях, які використовують багато вугілля, нафти, газу, витрачають прісну воду річок. В нашій країні є гідроелектростанції, збудовані на великих та малих річках, теплові та атомні електростанції. Машини за допомогою яких виробляють електричну енергію називають генераторами. Їх приводить в дію сила води чи пари.

Номер слайду 10

Останнім часом велика увага приділяється розвитку вітрових та сонячних електростанцій

Номер слайду 11

Електрична енергія є великим багатством тому ми повинні економно її витрачати. Велика увага приділяється енергозберігаючим технологіям. Виготовляються нові енергоощадні побутові електроприлади, електричні лампи, які в кілька разів споживають менше електроенергії. Електричні прилади мотоциклів, автомобілів та інших транспортних засобів працюють від акумуляторів.

Номер слайду 12

В електротехніці всі пристрої, які виробляють електричну енергію називають джерелами електричної енергії, а прилади і машини , що працюють за рахунок електроенергії  називають споживачами електричної енергії.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
27 травня 2020
Переглядів
12878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку