Презентація інтегрованого уроку- подорожі "Світ квадратних коренів"

Про матеріал
Мета: узагальнити і систематизувати знання з теми "Квадратні корені" Урок-Подорож має такі зупинки: 1.Міфологія стародавніх греків. Учні довідаються, покровительками яких духовннх проявів та здібностей людини були вісім дочок Зевса і Мнемосіни., виконавши завдання на встановлення відповідності між поданим виразом та йому тотожно рівним, виконавши внесення множника під знак радикала або винесення множника за знак радикала 2. Метали давнини. Знайшовши значення кореня та використовуючи отримані відповіді, і дані таблиці, 8-класники узнають, які з перелічених металів були відомі людям в глибоку давнину. 3.Балетні композитори. Звільнившись від ірраціональності в знаменнику дробу та використовуючи отримані відповіді, школярі дізнаються про популярні балетні твори композиторів С.С.Прокоф’єва, А.І.Хачатуряна, А.Ш.Адана, Л.Ф.Мінкуса. 4. Подорож по Африці. Перетворивши вираз у вигляді многочлена та використовуючи отримані відповіді, і дані таблиці, учні на карті встановлять країни Африки. 5. Догляд за одягом. Обчисливши значення добутку коренів та використовуючи отримані відповіді, діти дізнаються рекомендації щодо догляду за одягом, відповідними знаками-піктограмами, які дано на ярличках, що пришиті до кожної речі. Цікаво, змістовно, корисно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розгадайте ребус, щоб визначити тему подорожі

Номер слайду 2

Інтегрований урок-подорож«Світ квадратних коренів»

Номер слайду 3

Мета урока:- узагальнити і систематизувати знання з теми "Квадратні корені";- сприяти розвитку навичок самостійного застосування знань при перетвореннія виразів, що містять квадратні корені;- розвинути логічне мислення;- підвищити інтерес до предметів.

Номер слайду 4

розвивати обчислювальні навички, усну і письмову математичну мови, а також увагу і особистісні якості (цілеспрямованість, наполегливість); виховувати почуття відповідальності за якість і результат виконуваної роботи; формувати вміння здійснювати взаємоконтроль і самоконтроль.

Номер слайду 5

Мистецтво. Хімія. Музика. Географія. ТехнологіїАлгебра. Мапа подорожі

Номер слайду 6

Міфологія стародавніх греків. Людяні, пройняті гармонією образи грецької міфології стали ґрунтом для розвитку стародавнього грецького мистецтва. Міфологія давніх греків здійснила вирішальний вплив на формування давньоримської міфології і релігії. Еллада подарувала світові не тільки захоплюючі міфи про богів і героїв. Музи Давньої Греції, ці образи дочок Зевса, здавна асоціювалися з мистецтвом, натхненням, осяянням, мрією і світлими моментами. Кожну з них наділяли особливими рисами та атрибутами.

Номер слайду 7

Дочки Зевса і Мнемосіни

Номер слайду 8

Довідайтеся, покровительками яких духовннх проявів та здібностей людини були вісім дочок Зевса і Мнемосіни. Для цього числам з первшої таблиці знайдіть рівні їм числа із другої.

Номер слайду 9

Мистецтво. Хімія. Географія. ТехнологіїАлгебра. Музика. Мапа подорожі

Номер слайду 10

Метали давнини. Олімпіодр (VI ст.) - грецький філософ і астролог, професор Олександрійської школи. Він співвідніс 7 планет давнини з 7 металами і ввів позначення цих металів символами планет .

Номер слайду 11

Метали, відомі з давнини

Номер слайду 12

Знайдіть значення кореня. Використовуючи отримані відповіді, і дані таблиці, узнайте, які з перелічених металів були відомі людям в глибоку давнину.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Відпо-відь. Назва метала964010050,20,9{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Метал. Приклад. Алюміній. Залізо. Золото. Мідь. Нікель. Олово. Платина. Ртуть. Свинець. Срібло. Залізо. Золото. Мідь. Олово. Ртуть. Свинець. Срібло

Номер слайду 13

Мистецтво. Хімія. Географія. ТехнологіїАлгебра. Музика. Мапа подорожі

Номер слайду 14

Балетні композитори. Балет – вид мистецтва, в якому основним виразним засобом є танець. Танцювальний сюжет тісно пов'язаний з музикою і драматургічною основою. Балет придбав популярність завдяки геніальним композиторам. Найбільш відомі балети композиторів втілювали в музично-хореографічних образах емоції, цілком захоплюють глядачів.

Номер слайду 15

Композитори балетної музики. Адольф Шарль Адан. Людвиг Мінкус. Прокофʼєв Сергій Арам Хачатурян

Номер слайду 16

- Популярними,як в нашій країні, так і за кордоном, є балет на музику - «Попелюшка» та «Ромео і Джульєтта», а також спектаклі «Спартак» і «Гаяне» на музику -Найкращими зразками французської балетної музики стали спектаклі «Жизель» та «Корсар», створені композитором - Чудова музикадо балетів «Баядерка» і «Дон Кіхот» привертає увагу балетмейстерів і глядачів у різних країнах світу. Звільніться від ірраціональності в знаменнику дробу. Використовуючи отримані відповіді, узнайте про популярні твори композиторів. А. Ш. Аданом. Л. Ф. Мінкуса. С. С. Прокоф’єва. А.І. Хачатуряна

Номер слайду 17

Мистецство. Хімія. Географія. ТехнологіїАлгебра. Музика. Мапа подорожі

Номер слайду 18

Подорож по АфриціАфрика - континент, розташований на південь від Середземного і Червоного морів, на схід від Атлантичного океану і на захід від Індійського океану. Африка також частина світу. Площа країн Африки і прилеглих островів становить 30 млн 249 тис. 985 км², або 22,2% площі всіх країн світу. Населення Африки за оцінкою на 2015 становить 1 млрд 033 млн чол. Найбільш населені країни: Нігерія: 173 млн 611 тис. чол., Ефіопія: 95 млн 046 тис., Єгипет: 82 млн 197 тис., Демократична республіка Конго: 67 млн 363 тис., ПАР: 52 млн 914 тис. чол.

Номер слайду 19

Країни Африки

Номер слайду 20

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ЛівияЄгипет. Судан. Туніс. Алжир. Представте в вигляді многочлена. Використовуючи отримані відповіді, і дані таблиці, узнайте де розташовані країни Африки. ЛівияЄгипет. Судан. Туніс. Алжир

Номер слайду 21

Мистецтво. Хімія. Географія. ТехнологіїАлгебра. Музика. Мапа подорожі

Номер слайду 22

Догляд за одягом. Для того, щоб одяг міг довго зберігати свій первісний вигляд, необхідно враховувати і дотримуватися вказівок та порад, які дано на ярличках, що пришиті до кожної речі. Ці рекомендації часто даються з використанням піктограм.

Номер слайду 23

Догляд за одягом

Номер слайду 24

Знайдіть значення добутку. Використовуючи отримані відповіді, заповніть таблицю відповідними знаками-піктограмами{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}8 Тільки ручне прання при температурі максимум 30014 Дозволяється прасувати при максимальній температурі 150026 Не піддавати хімчистці21 Машинне прання дозволене4 Прасувати заборонено9 Ручне або машинне прання при температурі, не вище зазначеної

Номер слайду 25

Мистецтво. Хімія. Географія. ТехнологіїАлгебра. Музика. Мапа подорожі

Номер слайду 26

Відгадайте загадку. Поставте рядки в правильній посліовності, щоб отримати загадку. Ответить: это …И с этим мы не спорим, Он есть у уравнений, Надеемся, что каждый смог. Он есть у дерева, цветка, И знак особый – радикал – Заданий многих он итог,С ним связан, вне сомнений. Он есть у дерева, цветка, Он есть у уравнений, И знак особый – радикал – С ним связан, вне сомнений. Заданий многих он итог,И с этим мы не спорим, Надеемся, что каждый смог. Ответить: это …КОРІНЬstyle.colorfillcolorfill.typeppt_x

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гавриш Світлана Петрівна
    Дякую! Дуже цікаво, змістовно і корисно!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 липня 2019
Переглядів
1515
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку