Презентація "Ісламська держава Іраку та Леванту (ІДІЛ): терористична організація"

Про матеріал
Презентація "Ісламська держава Іраку та Леванту (ІДІЛ): терористична організація"є допоміжним матеріалом до теми "Проблема тероризму на початку 21ст.". Матеріал може бути використаний на уроках всесвітньої історії, гурткових заняттях та виховних годинах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ісламська держава Іраку та Леванту (ІДІЛ): терористична організація

Номер слайду 2

ІДІЛ - невизнана ісламістська терористична держава і міжнародна терористична, мілітаристська група напрямку джихадизму.

Номер слайду 3

На березень 2015 року мала контроль над територією з населенням 10 млн осіб в Іраку і Сирії (позначено сірим кольором) та номінальний контроль над маленькими областями Лівії, Нігерії і провінції Нангархар в східному Афганістані.

Номер слайду 4

Безпосередня попередниця ІДІЛ — угрупування «Ісламська держава Ірак», яка була утворена у 2006 році в Іраку шляхом злиття одинадцяти радикальних ісламістських угрупувань на чолі з місцевим підрозділом «Аль-Каїди».

Номер слайду 5

ІДІЛ прагнув встановити халіфат, Ісламську державу на чолі з халіфом, що є наступником пророка Мухаммеда.ІДІЛ має на меті розширення свого впливу на всю земну кулю не рахуючись з людськими жертвами.

Номер слайду 6

У Іраку і Сирії, ІДІЛ використовує існуючу адміністративно-територіальну систему, тільки-но перейменував адміністративні одиниці у вілаяти або провінції. У червні 2015 року офіційно проголошено створення філій в Лівії, Єгипті, Саудівській Аравії, Ємені, Алжирі, Афганістані, Пакистані, Нігерії і Північному Кавказі. За межами Іраку і Сирії, має підконтрольну територію тільки в Сінаї, Афганістані, і Лівії. ІДІЛ також має представництво в Марокко, Лівані, Йорданії і Палестині, але не має офіційних філій в цих країнах.

Номер слайду 7

Керівником ІДІЛ був Абу Бакр аль-Багдаді. Державний департамент США обіцяв нагороду у 10 млн доларів за інформацію про його місцеперебування. Він також відомий на прізвисько Абу Дуа, і у США вважався одним з найнебезпечніших екстремістів.

Номер слайду 8

На думку аналітиків група налічує приблизно 10 тисяч бойовиків. Припускають, що ІДІЛ отримує кошти від індивідуальних спонсорів з країн Перської затоки. Також джерелом прибутків ІД є грабіжництво, викупи за заручників, продаж наркотиків.

Номер слайду 9

Міжнародні організації, що беруть участь у коаліції проти ІДІЛЄвропейський Союз, НАТО, Рада співробітництва арабських держав Перської затоки 27 листопада 2020 року Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти ІДІЛ та Аль-Каїди.

Номер слайду 10

pptx
Додав(-ла)
Бекас Дмитро
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Ладиченко Т.В.)
Додано
22 квітня 2023
Переглядів
2560
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку