Презентація "Київ-місто на березі Дніпра"

Про матеріал
Презентація "Київ-місто на березі Дніпра"дає змогу познайомити учнів зі столицею України,переглянути видатні пам*ятки міста.В презентації підібрані яскраві ілюстрації головних місць Києва.Можна використовувати на уроках літературного читання,ЯДС,мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Місто на березі Дніпра»-Що ви знаєте про Київ?

Номер слайду 2

Софіївський собор. Однією з головних визначних пам'яток Києва є собор Святої Софії. Це одне з перших творів давньоруської архітектури Києва. Собор був побудований в XI столітті. Він розташований в самому центрі міста. Софія Київська прикрашена 260 кв.м. мозаїк та 3 тисячі кв.м. фресок. 

Номер слайду 3

Михайлівський собор. У ХІІ столітті монастир був місцем поховання князів. Михайлівський Золотоверхий собор вважався однією з найкращих монументальних споруд древнього Києва.

Номер слайду 4

Маріїнський палац. Один з найкрасивіших архітектурних шедеврів столиці, Маріїнський палац, розташований на правобережжі річки Дніпро. У його розкішних приміщеннях розміщується резиденція українського президента, де проводяться знатні прийоми і урочисті церемонії державного значення.

Номер слайду 5

Батьківщина-Мати. Батьківщина-мати — популярне місце в Києві, яке є грандіозним монументом, зведеним на правобережжі Дніпра в 1981 році. Це шістнадцятий за своєю висотою пам’ятник світу. Пам'ятник присвячений героям Великої Вітчизняної війни. Він вражає своїми величезними розмірами і оточений мальовничим парком, в якому із задоволенням гуляють дорослі і діти.

Номер слайду 6

Києво-Печерська Лавра. Увінчана численними золотими куполами Києво-Печерська Лавра височить на правому березі Дніпра. Монастир був заснований в XI столітті і забудовувався протягом 9 наступних століть. Назва Лаври «Печерська» походить від слова «печери», які знаходяться під всією територією монастиря. У печерах селилися перші монахи.

Номер слайду 7

Арка Дружби народів. Скульптурна композиція з аркою "Дружби Народів" є одним з центральних об'єктів парку Хрещатик. Арка з'явилася в 1982 році в ході підготовки до відзначання 1500-річчя Києва і замінила Літню естраду.

Номер слайду 8

Ляльковий театр. Будівля Лялькового театру в Києві є відносно молодою пам'яткою. Вона прекрасно вписується у простір Хрещатого парку та відома своїм казковим архітектурним оздобленням. Багато хто з тих, кому пощастило побувати у театрі, відзначають його схожість з Діснеївськими замками.

Номер слайду 9

Золоті ворота. Рідкісний пам'ятник оборонного зодчества Київської Русі, який зберігся до наших днів. Золоті ворота були головним в'їздом до Києва часів Ярослава Мудрого.

Номер слайду 10

Пам*ятник засновникам Києва. На набережній Дніпра стоїть пам'ятник засновникам Києва - трьом братам Кию, Щеку, Хориву і сестрі Либідь.

Номер слайду 11

Майдан Незалежності

pptx
Додано
10 листопада 2021
Переглядів
662
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку