Презентація "Круг. Площа круга"

Про матеріал
Презентацію "Круг. Площа круга" можна використовувати при дистанційному та змішаному навчанні під час систематизації та поглибленні знань здобувачів освіти. Презентація містить приклади предметів, що мають форму круга, завдання на знаходження площ кругів. Одночасно з розв'язуванням вправ шестикласники знайомляться з природними заповідниками Волинського краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

(Урок-подорож «Дивовижна Волинь»)Підготувала вчителька математики. Л. Г. Грицюк. Круг. Площа круга.

Номер слайду 2

Мудрим ніхто не вродився, а навчився (українське прислів’я)Сьогодні наш урок пройде у вигляді подорожі природними заповідниками нашого краю. Удома ви повинні були знайти предмети в побуті, природі чи повсякденному житті, де б ховалися коло або круг. Адже: «Математика безмежно різноманітна, як світ, і міститься в усьому» (Микола Еругін)

Номер слайду 3

-Назвати відмінності між колом та кругом- Записати формули для обчислення довжини кола та площі круга- Що таке число π? π =3,141592653589793238462643… π = 3, 14 - ми користуємось За допомогою вислову нижче можна запам’ятати 6 цифр числа π: ТАК, Я ЗНАЮ І ЛЮБЛЮ НАВЧАТИСЯ 3, 1 4 1 5 9

Номер слайду 4

ОБЕРЕЖНО!Циркуль – це креслярський інструмент. З ним потрібно поводитись обережно, так як на одному кінці у нього голка. Не можна підносити циркуль до особи або передавати циркуль сусідові голкою вперед. Площу круга треба знати: Це добуток π на r в квадраті!

Номер слайду 5

Черемський природний заповідник. Математичний диктант. Накресліть коло з центром О. Проведіть радіус ОА. На колі позначте точку В. Проведіть діаметр ВК. Знайдіть діаметр кола, якщо його радіус дорівнює 4 см. Знайдіть радіус кола, якщо його діаметр дорівнює 7 см. Запишіть формулу для обчислення довжини кола і площі круга. Знайдіть довжину кола з радіусом 6 см. Знайдіть площу круга, радіус якого 5 дм. Площу круга треба знати: Це добуток π на r в квадраті!

Номер слайду 6

Черемський природний заповідний - перший заповідник створений у Волинській області Указом Президента України від 19 грудня 2001р. Загальна площа заповідника 2975,7 га. В межах заповідника розташовані озера Черемське (площа 7,7 га; макс. глибина – 7 м) та Редичі (площа 11 га; макс. глибина – 4,5 м). На території заповідника зростає чимало рідкісних рослин та тварин.

Номер слайду 7

Оконські джерела – гідрологічна пам’ятка природи ЗАДАЧА, Яку площу займає озеро Окнище, якщо воно кругловидної форми і його діаметр 82 м?Виразити площу озера в гектарах.

Номер слайду 8

Оконські джерела – гідрологічна пам’ятка природи. Оконські джерела розташовані у південній частині села Оконськ, що по дорозі до селища Маневичі. Займають площу 0,53 га. Вода виходить з-під землі зі значним тиском, утворюючи на поверхні озера два куполоподібні фонтани, з яких постійно витікають грудочки крейди. Рівень води в озері постійний, воно ніколи не переповнюється, бо сполучається з річкою Окінкою, а також з кількома ставками, де розводять цінну і вибагливу до чистої води рибу — форель. Температура води цілий рік однакова — майже 9°С, навіть у суворі зими озеро не замерзало.

Номер слайду 9

Ландшафтний заказник – урочище Нечимне у Ковельському районі Знання формул для обчислення площі потрібні людині у повсякденному житті: під час планування у будівництві, під час ремонтних робіт у будинку, під час виготовлення предметів у формі круга (тортів, піци, підставок під посуд), під час пошиття одягу та ін. ЗАДАЧА. Клумба має форму круга. Довжина кола, що обмежує клумбу, дорівнює 31,4 м. На клумбі висаджують кущі троянд, відводячи під кожний кущ 1м² землі. Яку кількість троянд можна висадити на клумбі?

Номер слайду 10

Ландшафтний заказник – урочище Нечимне. Природний комплекс площею 40 гектарів, що складається із озера Нечимне карстового походження, сфагнового болота, мальовничих луків та цінних насаджень дуба черешчатого. Утворений згідно з Постановою Ради Міністрів України від 25 лютого 1980 року як заповідна територія загальнодержавного значення. У ландшафтному заказнику «Нечимне» щорічно відбувається поетичне свято «Лісова пісня», започатковане волинськими літераторами. Озеро Нечимне та прилегла місцевість описані Лесею Українкою в драмі-феєрії «Лісова пісня».

Номер слайду 11

Шацький національний природний парк – голубі очі ВолиніЗАДАЧА. Яка площа більша: поперечного перерізу дерева радіусом 20 см чи двох поперечних перерізів радіусами 10 см? Ліс – це диво, ліс – це казка. То ж заходьте в ліс, будь ласка, Але завжди пам’ятайте: Диво-ліс охороняйте! (Н. Красоткіна)

Номер слайду 12

Шацький національний природний парк Створений 28 грудня 1983 року для охорони рідкісних природних комплексів у районі Шацьких озер. Це - дивовижний куточок Полісся, де поєдналися дрімучі ліси, чисті озера, болота та луки. А серед лісів розкинулись 23 мальовничі озера. Це одна з найбільших озерних груп Європи. Найбільше озеро парку та найглибше в Україні – Світязь. Площа Світязя – 2622 га, найбільша глибина 58,4 м, середня глибина 6,9 м. Хвилі тут у вітряну погоду сягають навіть метрової висоти. Коли погода сонячна – видно дно озера на кількаметровій глибині.

Номер слайду 13

Незавершене речення. На сьогоднішньому уроці ми дізналися …Найбільше мені сподобалося …Я знаю такі формули…Щоб знайти довжину кола і площу круга, треба знати …

Номер слайду 14

Не всі природні заповідники ми відвідали протягом уроку. У нас на Волині є ще такі природні заповідники як: Національний природний парк «Прип’ять – Стохід»;Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща»;Воротнівський ботанічний заказник. За допомогою циркуля намалюй смайлик і домалюй йому личко. Мені сподобався цей Мені не сподобався урок.урок! Дякую! Мені сумно.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Грицюк Любов Гнатівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Ліцей Рудники
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Додано
1 березня 2023
Переглядів
1006
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку