Презентація "Квітково-декоративні кімнатні рослини "

Про матеріал
Ознайомити та удосконалити теоретичні знання про види кімнатних рослин,значення правильного догляду за ними в залежності від їх біологічних особливостей;формувати уявлення про різноманіття рослинного світу,удосконалювати практичні навички по догляду за кімнатними рослинами,розвивати спостережливість, увагу, координацію рухів,мислення,інтерес до історії виникнення кімнатних рослин,виховувати любов до природи ,до своєї Батьківщини,культуру праці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Квітково-декоративні кімнатні рослини.

Номер слайду 2

Мета уроку: Ознайомити та удосконалити теоретичні знання про види кімнатних рослин,значення правильного догляду за ними в залежності від їх біологічних особливостей;формувати уявлення про різноманіття рослинного світу,удосконалювати практичні навички по догляду за кімнатними рослинами,розвивати спостережливість, увагу, координацію рухів,мислення,інтерес до історії виникнення кімнатних рослин,виховувати любов до природи ,до своєї Батьківщини,культуру праці.

Номер слайду 3

Нервово-психологічна підготовка 1) Чим більше роси, тим ______________буде день. 2) Вечірня веселка передвіщує ___________погоду. 3) Якщо в сонячний день закриваються квіти кульбаби –________ _____. 4) Ластівки літають високо – на ________погоду, низько – на_______. 5) Якщо влітку на горобині багато плодів, осінь буде____________. 6) Лушпиння на цибулинах тонке – зима буде_________, товсте і грубе – зима буде___________.

Номер слайду 4

Першими видатними колекціонерами рослин були солдати єгипетського фараона Тотмеса III (3,5 тис. років назад).

Номер слайду 5

На розписах в храмі Карнака вони зображені такими, що несуть 300 рослин, узятих в якості трофеїв в Сирії.

Номер слайду 6

Храми Еллади прикрашали вазони з рослинами

Номер слайду 7

Перші культурні сорти орхідеї були виведені в Китаї 2500 років тому.

Номер слайду 8

Бонсай-мистецтво створення точної копії справжнього дерева в мініатюрі.

Номер слайду 9

Аспарагус(холодок)невибагливий до світла,але потребує регулярного поливу

Номер слайду 10

Бегонія ,досить невибаглива,часто цвіте

Номер слайду 11

Азалія індійська.В природі росте на скелях.

Номер слайду 12

Сенполія,узамбарська фіалка.походить з Узамб.гір в Африці

Номер слайду 13

Фікус. Фікуси відзначаються інтенсивним ростом і тому у весняно-літній період потребують систематичного підживлення органічними і мінеральними добривами. Навесні слід пересаджувати у легку поживну землесуміш із листкової, дернової, перегнійної землі і піску.

Номер слайду 14

В кімнатній культурі особливо поширена фуксія гібридна, яка походить від різних південно американських видів (Чілі). Серед них є багато сортів, які відрізняються кольором і формою квіток. Найчастіше червоні або білі чашолистки квіток розташовані горизонтально або відігнуті назад до довгастої нижньої зав’язі. Пелюстки червоні або фіолетові. У неповних квіток висуваються з віночка довгі тичинки і ще довший стовпчик маточки.

Номер слайду 15

Гарно цвітуть у грудні рожевими квітками епіфілюми. Епіфілюми цікаво прищепити на стовбурцях пейрескії. Коли зацвіте будь-який кактус, слід провести штучне запилення, щоб утворилися плоди і насіння, з якого можна було б виростити нові рослинки. Цікаво, що сім’ядолі сходів кактусів листуваті, і лише з розвитком утворюється рослина типової форми.

Номер слайду 16

Алоє деревовидне (Aloe arborescens). Походить з пустелі Карру в Південній Африці. На батьківщині росте як дерево, досягаючи до 4 м висоти. В кімнатній культурі тільки старі екземпляри мають здерев’янілі стебла. В кімнаті алоє цвіте рідко, в оранжереях частіше. Це віддувається тому, що в кімнатах для нього зимою не досить світла, а головне тому, що його надмірно поливають в зимку, забуваючи, що ця рослина походить з пустині Південної півкулі, і в той час, коли у нас зима, на батьківщині алоє – посушливий період.

Номер слайду 17

Рослини посушливих місць. Тому поливати їх потрібно обережно. Взимку кактуси поливають один раз на місяць, коли вони почнуть помітно в’янути. В кінці лютого, коли кінчається період спокою, поливання збільшують. На літо кактуси слід винести з приміщення і вкопати в напівзатінку.

Номер слайду 18

Азалія .

Номер слайду 19

Колумнея . Чагарники або напівчагарники, епіфіти з повзучими або звисаючими пагонами. Відомо близько 200 видів

Номер слайду 20

Есхінантус . Рід трав’янистих рослин або напівчагарників, частіше з лазячими стеблами. Відомо близько 80 видів, поширених у Південній та Південно – Східній Азії

Номер слайду 21

Рід Лавр . Налічує два види, поширені у Середземномор’ї і на Канарських островах. У кімнатній культурі найбільшого поширення набув л. благородний . Чагарник або дерево до 8 м заввишки. Листки прості. Квіти дрібні, жовті, зібрані в зонтикоподібні суцвіття. Розмножуються насінням і живцями. Цвіте в квітні-травні.

Номер слайду 22

Аспідистра (Aspidistra). Відомо 8 видів вічнозелених багаторічних трав’нистих рослин, поширених у Східній Азії. Кореневища повзуче, тонке або товсте й коротке. Листки прикореневі, шкірясті, видовжено-широколанцетні. Квіти поодинокі, на дуже коротких квітконіжках, розміщені у пазухах листків, майже не помітні на поверхні грунту, жовто-бурі або темно-вишнево-бурі. Завдяки великій кількості густорозміщених прикореневих листків рослину називають “дружною сімейкою”.

Номер слайду 23

Рід Плющ (Hedera). Це ліани. В природі поширені в Європі, Північній Америці, Азії. В роді 15 видів. З них найбльш відомий Плющ звичайний (Hedera helix). Це – вічнозелені ліанові рослини до 20 м довжини. Листя 3-7 дольні, з серцевидною основою, маленькі, темно-зелені, зі світлими жилками. Квіти двостатеві, рідше – одностатеві. Широко поширений вид, росте в лісах, в затінених місцях, по схилах балок., ярів, на скалах. В горах піднімається до висоти 1500 м н. Р. м. Плющ звичайний широко розводять як кімнатну рослину для вертикального озеленення стін.

Номер слайду 24

РУЧНИЙ ІНВЕНТАР ПО ДОГЛЯДУ ЗА КІМНАТНИМИ РОСЛИНАМИ Огородник Федот С длинным носом живет Как поклонится, Так дождь идет.

Номер слайду 25

Цветочный горшок, поддон для стока воды

Номер слайду 26

Новая посудина, А вся в дырах.

Номер слайду 27

Пульверизатор

Номер слайду 28

Деревянные палочки для рыхления. Совок

ppt
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Інкл
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
352
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку