Презентація "Лего-конструювання"

Про матеріал
Практичне використання Лего-конструювання, створення військової техніки за зразком та власним задумом
Перегляд файлу

 

 

ВЕСЕЛИНІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА РОБОТА НА ТЕМУ:

 

«LEGO - конструювання»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОБОТУ ВИКОНАЛА:

Акерман Єгор

Присташ Артем

НАУКОВИЙ КЕРІВНИК:

Гузіль А.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВЕСЕЛИНОВЕ-2024

 

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………..2-3

ЛЕГО – конструювання:

  1.           Історія конструктора Лего …………………………………………………4
  2.           Навчання через гру: залучення ігрового конструктора LEGO у навчальний процес нової української школи...............................................5

1.3. Практичне спрямування ……………………………………………………6-7

ВИСНОВКИ …………………………………………………….…………………7

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ ……….……………8

ДОДАТКИ ………………………………………………………………………9-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВСТУП

 «ГРА  -  це іскра, що запалює вогник
допитливості і любові до знань»                                                                                      

                                          В. Сухомлинський

     В останні роки набуло актуальності конструювання з Lego -конструкторів. Конструктори Lego – це цікавий матеріал, що стимулює дитячу фантазію, уяву. Lego об‘єднує в собі елементи гри та експериментування, допомагає дітям фантазувати, будувати, втілювати в життя свої задуми, захоплено працювати і бачити відмінний результат. Основна мета всіх конструкторів – правильний розвиток дитини. Завдяки Lego можна отримати велику кількість корисних навичок та знань. А за результатами досліджень і спостережень, вчені зробили висновок, що збирання конструктора позитивно впливає на дитину більше, ніж малювання та ліплення з пластиліну. Lego допомагає розвивати моторику рук: складаючи дрібні деталі, дитина тренує координацію своїх рухів. А моторика тісно пов‘язана з мовною функцією. Центри мозку, які відповідають за це, розташовані поруч. Дитині цікаво дізнаватись все про нові предмети

     Конструюючи, у дитини активно розвивається сприйняття навколишнього світу. Оскільки lego можна зібрати виходячи з фантазії, дитина розвиває уяву, роблячи придумане реальним, прораховуючи свої кроки, можливі комбінації, виробляє колірне розуміння. Логічне мислення, увага, терпіння – теж невід‘ємні характеристики, які можна покращити завдяки Lego.

  Усе це свідчить про величезні потенційні розвивальні можливості конструктивної діяльності.

    Отже,  важливість цього питання вплинуло на вибір теми нашого дослідження «Lego -конструювання»

 

 

Об’єкт дослідження – навчальний простір 4-Г класу

Предмет дослідження – Lego - конструктор.

Мета дослідження – практичне використання Лего-конструювання, створення військової техніки за зразком та власним задумом. 

 

Завдання дослідження:

1. Вивчити поєднання різних форм Лего в одне ціле методом конструювання

2.Здійснити аналіз моделі військової техніки.

3. Удосконалення обраної моделі 

4. Довести важливість використання Лего-конструктора в процесі навчання.

 

Методи дослідження:

– пошук і аналіз наукової літератури з теми дослідження;

– підрахунок кількості деталей необхідних для створення нової моделі Лего-техніки;

Практичне значення отриманих результатів полягає в конструюванні і створенні військової техніки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЛЕГО – конструювання:

1.1 Історія конструктора Лего

     Засновник компанії не любив згадувати про своє дитинство і юність, бо народився в бідній родині.

     Компанія Lego Group була заснована Оле Кірком Крістіансеном в Данії. Вивчившись ремеслу теслі, він в 1932 році заснував компанію з виробництва предметів для повсякденного вжитку, таких як прасувальні дошки і сходи. Великого прибутку компанія не приносила і тоді разом зі своїм сином, Готфрідом Кірком Крістіансеном, він зайнявся виробництвом дерев’яних кубиків. Треба сказати, що ця ідея повністю змінила їхнє життя. Нову компанію з виробництва іграшок Крістіансен назвав lego, з’єднавши два датських слова – leg і godt (грати і добре).

   Lego розширилося до виробництва пластмасових іграшок в 1947. Кубики стали пластмасовими з ідентичними штирями, що дало можливість з’єднувати їх один з одним. Треба сказати, що ідея таких цеглинок була вже не нова і користувалася популярністю у британських діточок. Вивчивши зразки британської ливарної компанії, Оле змінив дизайн цеглинки і почав штампування абсолютно нових зразків. Вони були не так міцні як дерев’яні, але зате з’єднувалися без зусиль і щільно прилягали один до одного.

   Так з’явилися на світ перші конструктори LEGO.

   В 1990-і роки ЛЕГО успішно продавалася у всьому світі, але з’явилося багато підробок цих іграшок. Проте, всі вони відрізнялися від оригіналу своєю набагато нижчою якістю а також ціною.

   Сьогодні компанія LEGO є однією з найпопулярніших в світі з виробництва пластмасових конструкторів та іграшок. Асортимент LEGO оновлюється щорічно на 35-50%

 

1.2 Навчання через гру: залучення ігрового конструктора LEGO у навчальний процес нової української школи

     Відповідно до Концепції нової української школи перший цикл початкової освіти допомагає учневі звикнути до шкільного життя. Так, навчання організовується через діяльність, ігровими методами як у класі, так і поза його межами.

     Зважаючи на це, Концепція Нової української школи передбачає використання у навчанні учнів початкових класів ігрових конструкторів LEGO. Документ про взаєморозуміння було підписано між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation. Відповідно до Меморандуму у 2018/2019 навчальному році всі перші класи були забезпечені безкоштовними наборами LEGO, а для кожного учня отримано набір «Шість цеглинок» серії LEGO DUPLO.

     Шість цеглинок «LEGO» – одна з найвідоміших нині педагогічних систем, що використовує моделі реального світу і предметно-ігрове середовище освітнього простору початкової школи. LEGO-технології мають високі освітні можливості: багатофункціональністю, технічними та естетичними характеристиками, використанням в різних навчальних (діяльнісних) та ігрових зонах.

 

 

 

 

 

 

1.3.Практичне спрямування роботи

   Використання конструктора LEGO дозволяє вчитися граючи і навчатися в грі, яка є найважливішим супутником дитинства.

   Коли ми прийшли в перший клас, почали працювати з Лего. Нам це так сподобалось, що ми продовжили вдосконалювати свої навички конструювання. (Додаток 1)

   Почали з самого найпростішого – створення роботів. Це стане ефективнішим та безпечнішим для наших військовослужбовців рішенням на полі бою. Вони зможуть замінити в майбутньому військових на полі бою, рятуючи не одне життя. (ДОДАТО 2)

   Дослідивши різні методи конструювання та різноманітність деталей для створення робовоїнів, ми подумали, а чому б не створити техніку (ДОДАТОК)

«Верба» на репетиції параду. 2018.

  Але головною цілю нашою проєкту було майбутнє  вудосконалення військової техніки, яка є і буде на озброєні ЗСУ.

Для початку ми вивчили і проаналізували модель БМ-21У «Верба» — українська реактивна система залпового вогню калібру 122 мм на базі вантажівки КрАЗ-6322 і бойової частини БМ-21 «Град».

Цей комплекс був прийнятий на озброєння України у 2019 році. Дана модель має достатньо переваг перед іншою військовою технікою, яка є на озброєні ЗСУ.

     Але ми вирішили підвищити прохідність бойової машини застосувавши гусеничний рушій. Це дасть можливість їй з легкістю пересуватися  по мокрому ґрунту, солонцях,  що є великою проблемою для наших захисників.

      Для  виведення з ладу засобів спостереження противника, а також радіоелектронне заглушення ми  спробували встановити станцію РЕБ, яка здійснює радіоперешкоди для радіоелектронних засобів розвідки ворога для ускладнення його роботи і передачі даних.

ВИСНОВКИ

   На основі проведеного дослідження ми дійшли висновку, що Lego – одна з найзахопливіших та найнеобхідніших ігор, які створила людина. Робота з конструктором розвинула наші навички обчислення, навчила працювати в парах, групах, зробила навчання цікавішим.

   Набуті знання і вміння стануть в нагоді при виборі нашої майбутньої професії і допоможуть нам конструювати найсучаснішу техніку для захисту нашої країни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ

 

  1. https://www.airo.com.ua/lego-konstruyuvannya-yak-rozvitok-matematichnih-zdibnostej-v-ditej-starshogo-doshkilnogo-viku/ Лего -конструювання як розвиток математичних здібностей

 

  1. https://vseosvita.ua/library/integracia-lego-tehnologij-v-osvitnij-proces-411892.html Інтеграція LEGO технологій в освітній процес
  2. https://vseosvita.ua/library/navchalni-ta-dydaktychni-ihry-z-lego-563116.html
  3. https://vseosvita.ua/library/prezentacia-vikoristanna-lego-v-osvitnomu-prostori-nus-548460.html Використання ЛЕГО в освітньому просторі НУШ
  4. http://oipopp.ed-sp.net/public/attached_files/istoriya_lego.pdf Історія LEGO: від дерев’яних кубиків до робототехніки
  5. http://roboclub.if.ua/post/lego-korisne-i-efektivne-zanyattya-dlya-ditei початкова ІТ-освіта для дітей
  6. https://dovidka.biz.ua/istoriya-konstruktora-lego Історія конструктора Лего
  7. https://fakty.com.ua/ua/ukraine/suspilstvo/20240207-znachennya-radioelektronnoyi-borotby-u-vijni-yakyj-arsenal-reb-maye-rf/ Значення радіоелектронної боротьби у війні

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

 

 

 

 

 

Додаток 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

 

 

 

1

 

docx
Додано
16 травня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку