Презентація. Майстер-клас "«Нетрадиційна техніки малювання. Мармуровий малюнок. Малюнок піною для гоління. Ебру.»

Про матеріал
« Нетрадиційна техніки малювання. Мармуровий малюнок. Малюнок піною для гоління. Ебру.»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мастер-клас« Нетрадиційна техніки малювання. Мармуровий малюнок. Малюнок піною для гоління. Ебру.»Підготувала Вчитель початкових класів. Волошина Л. Г.

Номер слайду 2

Нетрадиційна техніка дитячого малювання мармуровий папір цікава не тільки малюкам, але і дорослим. У роботі використовуються не тільки фарби, але і інші матеріали, про які ми поговоримо. Суть даної техніки полягає в тому, що папір в процесі її обробки набуває особливого малюнок, цікавий і складний. На виготовлення мармурової паперу йде зовсім мало часу, але результат приголомшливий. Техніки малювання, використовувані для навчання дітей цим видом мистецтва різноманітні. Особливе місце займають саме нетрадиційні. У них використовуються всі ті ж матеріали, але в поєднанні з іншими засобами, такими, як, наприклад, мило або крем для гоління. Або ж спосіб нанесення тієї ж фарби в корені відрізняється від тих, якими ми користуємося саме в традиційних техніках. Такий варіант малювання дуже подобається діткам різного віку та й дорослим він цікавий теж.

Номер слайду 3

Мармуровий малюнок (малюнок піною)

Номер слайду 4

1 Для роботи нам знадобиться: гуаш, пензлики, лінійка, папір, серветка і найголовніше - це піна для гоління.2. . Видавіть невелику кількість піни для гоління на звичайний аркуш паперу

Номер слайду 5

3. Сформуйте з піни поле для малювання, розрівняйте поверхню лінійкою.4. Намалюйте на поверхні піни гуашшю (акріловими фарбами) малюнок.

Номер слайду 6

6. Акуратно зніміть верхній лист.5. Покладіть зверху на піну аркуш паперу і трохи притисніть її.

Номер слайду 7

7. Одним рухом зішкребіть піну лінійкою з верхнього листа. Залиште картинку висихати.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Ебру. Дивовижне чаклунство на водіДивовижне чаклунство фантазії на воді-це старовинне мистецтво малювання ,яке називається Ебру. Ебру-мистецтво обробки паперу, яке маєназву «турецьке мармурування». Спочатку зображення створюється наводі, а потім переноситься на папір аботканину

Номер слайду 10

Історія винекненняІснують різні версії про місце виникнення. Ебру. Це мистецтво вважається турецьким,проте техніка досягла берегів Туреччини ,зародившись ще раніше в стародавній Індії. Цей незвичайний вид мистецтва називають«папером з хмарами», «папером з хвилями»,«танцюючі фарби», «хмари і вітер»,«плаваючі фарби».

Номер слайду 11

Матеріали для Ебру- спеціальні фарби для Ебру- згущувач для води, без якого фарба незможе набувати потрібної форми на воді- пензлики з жорстким ворсом- загострені дерев’яні палички, шпиці,гребінці з рідкими зубцями, шило- ємкість для води- цупкий папір- серветки. Для роботи в техніці Ебру в СЗОШ спеціальну воду замінено крохмальним розчином та звичайним молоком. В гуашеву фарбу додаємо клей ПВА, використовуємо акрилову та олійну фарби.

Номер слайду 12

Послідовність роботи. Рідину заливаємо не менше половини ємкості. Наступний етап-створення фону майбутньої картини. Найчастіше для фону беруть декілька кольорів. Фарбинаносимо пензликами у будь-якому порядку за бажанням ,і вони самі розходяться по полотні.

Номер слайду 13

Після цього розпочинаємо працювати шилом, паличками ігребінцем, створюючи декоративні візерунки. А даліприступаємо до виконання основного малюнка. Для створення чіткої форми потрібно крапнути невеликукількість фарби і за допомогою шила створити задуманиймалюнок.

Номер слайду 14

Після того, як малюнок готовий, папір обережно кладемо наводу, пригладивши його по всій площині. Витримуємо 4-5сек.

Номер слайду 15

Піднімати папір необхідно з нижнього краю, щоб стекла вода. Залишаємо сушити малюнком доверху.

Номер слайду 16

Цінність мистецтва Ебрувизначається не лишерезультатом, а й самим процесом. В Ебру саме цінне –це не самакартина, яку ви можетенамалювати, а те, що цю картинуніхто не зможе повторити

Номер слайду 17

ТВОРІТЬ!ФАНТАЗУЙТЕ!ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
3162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку