Презентація "Міфи про підприємництво"

Про матеріал

Дана презентація містить інформацію про основні міфи, які заважають розпочати бізнес. Можна використати при вивченні теми уроку або ж при проведенні позакласної роботи з предмету. Стане в нагоді і вчителям економіки і учням.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міфи про підприємництво

Номер слайду 2

Однак усвідомте, що ризик створює не сам бізнес, а люди, які роблять бізнес. Міф 1. Підприємництво — це дуже ризикова річ

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Амансіо Ортега  Статок: $65 млрд. Найбагатший рітейлер світу,  власник  Inditex Group – компанії, що займається продажем одягу. У 36-річному віці за позичені гроші відкриває невеличку фабрику, де починає випускати власну продукцію, та справи ідуть погано. Через три роки Ортега вклав свої останні кошти в колекцію білизни, яку він успішно скопіював у одного із модних брендів. Згодом це стало філософією його найуспішнішого бренду Zara, який виробляє  одяг модних фасонів за демократичними цінами. У світовому списку Forbes він посідає почесне третє місце із 65 мільярдами доларів на рахунках.

Номер слайду 5

Міф 2. Для успішного бізнесу потрібна велика ідея. Потрібна не велика ідея, а робоча ідея, яка могла б принести реальні доходи

Номер слайду 6

Бізнес ідея є невід’ємною частиною бізнесу, яка неабиякою мірою визначає його. Чия потреба буде задовольнятися роботою вашого бізнесу? Як саме він працюватиме? Як організувати роботу так, щоб отримувати прибуток більший ніж витрати? Ваш бізнес буде надавати певний товар чи послугу?

Номер слайду 7

Спочатку Біл Гейтс створив компанію Traf-O-Data, яка займалася розробкою лічильників для міської влади. Але, на жаль, чи на краще, ця компанія незабаром припинила своє існування, а репутація Білла Гейтса була зіпсованою. Але, Білл разом зі своїми друзями не сильно турбувався з цього приводу і продовжували наполегливо працювати і як виявилося пізніше, зовсім не даремно. В результаті вони створили компанію Microsoft, яка стала одним з основних постачальників програмного забезпечення для комп'ютерної техніки. Біл Гейтс

Номер слайду 8

Міф 3. Для успішного бізнесу потрібно багато грошей. Великі гроші потрібні для великого бізнесу. А для малого бізнесу потрібно не багато грошей, якщо підійти до справи з розумом і творчо.

Номер слайду 9

Мішель Ферреро Мішель Ферреро  відомий нам за брендами Ferrero Rocher, Nutella, Kinder Eggs тощо, — один з найбільших виробників шоколаду в Європі. Всесвітню популярність і перші 10 млрд дол. принесла йому ідея зробити шоколад частиною сніданку, яку реалізував, продаючи шоколадне масло для тостів або бутербродів;

Номер слайду 10

Міф 4. Вас знищить великий бізнес. Великий бізнес завжди буде існувати поряд з малим, оскільки їх сектори практично не перетинаються. 80 % Вашої виручки роблять Вам 20 % Ваших постійних клієнтів.

Номер слайду 11

ОРГАНІЗАЦІЯ ДОСТАВКИ ЇЖІОрієнтовна сума вкладень: від 10 тис. грн. на розробку сайту + оплата роботи кур’єрів. Варіант мінімум – безкоштовне створення сторінки на Facebook. Що потрібно для старту: запуск сайту, договори із постачальниками (ресторани, кафе та бістро). Орієнтовний час окупності: від 5-6 місяців (при розробці сайту) або 3-4 місяці, якщо працювати із соцмережами. Час на відкриття: від одного-двох тижнів. Необхідність спеціальних знань: ні.

Номер слайду 12

Міф 5. Бізнес — це швидкі і великі гроші. Швидкі гроші можуть приносити тільки дуже ризикові операції. Малий бізнес — це сфера середнього класу суспільства, з середнім рівнем доходів.

Номер слайду 13

Міф 6. Підприємцями народжуються. Це не зовсім так. Як показують дослідження, 5-7 % населення дійсно мають видатні здібності до бізнесу. Проте роблять успішний бізнес набагато більше людей.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Ідеї для домашнього бізнесу: Косметичні та перукарські послуги. Домашній дитячий садок. Організація привітань та вручення подарунків родичам, друзям і навіть хворим у лікарнях.    Організація центру по догляду за дітьми, людей похилого віку, інвалідами.   Музичне оформлення, відео-зйомка, фото-послуги, відео прокат.    Комп’ютерні послуги – програмування, ксерокопія, набір тексту.    Кур’єрські послуги.    Допомога на дому.    Няня.    Транспортна діяльність по перевезенню пасажирів і вантажів .    Автосервіс: автозаправка, мийка автомобілів;    Бізнес ідеї в Україні: миття вікон та вітрин.   Бюро прибирання квартир. Сезонна робота – підготовка дач.    Покоївка. Допомога в будинку, допомога під час весілля та інших свят.    Розробка оригінальних фірмових календарів, листівок, конвертів, візиток.         

Номер слайду 16

Джерелаhttp://lemarbet.comwww.lazy-and-rich.biz.ua

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.4
Оригінальність викладу
3.4
Відповідність темі
3.6
Загальна:
3.5
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Недоступ Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Василь Рогоза
    За розробку дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. m 2stars
    Загальна:
    1.3
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    2.0
  4. Alfons Alfons
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
  5. Артем Персняк
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
24 березня 2018
Переглядів
1896
Оцінка розробки
3.5 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку