Презентація "Мистецтво перевтілень і дизайн 2 частина" 5 клас

Про матеріал

Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить музичний матеріал, ілюстрації, завдання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво перевтілень і дизайн. Частина 25 М22

Номер слайду 2

... У глядацькій залі гасне світло. До диригентського пульта підходить диригент. Одна мить - і тишу порушують чарівні звуки оркестру. Починається вистава, у якій органічно поєднано драматичну дію, спів, танець, симфонічну музику, живопис... Це - опера. Сьогодні ми знову зустрінемося з нашим знайомим Лисом Микитою, але вже на оперній сцені. Дізнаємося про особливості «мови» цього виду театру.

Номер слайду 3

Словник. Опера - театральна вистава, у якій сюжет розкривається через вокальну та інструментальну музику.Іван Небесний. Опера «Лис Микита» (фрагменти). Завдання і запитання. Порівняй, як спілкуються персонажі в драматичному і музичному театрі - опері. Який характер музики Лиса та Ведмедя? Актори співали соло чи в ансамблі? Пригадай відомі тобі співацькі голоси. Які з них низькі, а які - високі? Поміркуй, чи відповідають тембри співацьких голосів цим персонажам. Опиши інтер’єр театру.

Номер слайду 4

Театральна грамота У процесі перевтілення актору потрібно майстерно рухатися на сцені. Сценічний рух має свої особливості. Утілюючи роль, актор передає характерні для цього персонажа рухи, жести, міміку тощо. І найголовніше - ці рухи мають бути натуральними і природними для цієї ролі (до прикладу, тремтячі руки, часті нервові кроки або підскакування чи шкутильгання тощо).

Номер слайду 5

Завдання і запитання. Придумай мелодію та рухи до пісеньки Лиса Микити: Я - Лис Микита, дуже хитрий, вигадливий і дуже спритний. ВиконайІнсценізація. Разом розучіть пісеньки лісових мешканців, дотримуючись вказівок у нотному записі. Обери собі роль. Виконай пісню, створюючи образ обраного персонажа (темп, характер виконання, рухи). Презентуй свої творчі досягнення.

Номер слайду 6

Заспівай. Пісня «Мелодія добра» (музика і вірші Наталії Май), додаток, с. 137. Завдання і запитання. Перед виконанням пісні визначте разом її темп, динаміку для відтворення відповідного настрою. Поміркуй, чи потрібно співакам берегти свій голос. Дізнайся в інтернеті про правила гігієни голосу. У яких життєвих ситуаціях їх доцільно застосовувати?

pptx
Додано
27 січня 2023
Переглядів
1615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку