Презентація на тему "Алгебра та геометрія"

Про матеріал
Презентація з теми "Алгебра та геометрія" на уроках геометрії та алгебри у 11 класі. Призначена для практичного використання в умовах дистанційного навчання. Матеріали допоможуть вчителю раціонально використати свій час при перевірці домашнього завдання і проведенні класної роботи.
Перегляд файлу

imageimageАЛГЕБРА ГЕОМЕТРІЯ

Роботу виконали : Юр Олександра,

Нов чкова Н коль, Сухина Богдан

11-Б клас


image


imageЩо вивчає комбінаторика?

imageimageКомб нато́рика (Комб наторний анал з) — розд л математики, присвячений розв'язанню задач вибору та розташування елемент в деякої, зазвичай, ск нченної множини в дпов дно до заданих правил.

Найпрост шими прикладами комб наторних конф гурац й є перестановки, розм щення, комб нац я та розбиття.

Комб наторика пов'язана з багатьма ншими розд лами математики. Терм н «комб наторика» вв в Ляйбн ц, який у 1666 роц опубл кував свою працю «М ркування про комб наторне мистецтво».

imageimage03

image

image
 в навчальних закладах при складанн розклад в та розпод лу навчального навантаження м ж вчителями;  в прим щеннях громадського харчування при складанн меню та вибору к лькост страв;  в українськ й мов в розд л л нгв стики п д час розгляду вар ант в комб нац й букв;  на уроках географ ї п д час детального вивчення та розфарбуванн карт;  п д час спортивних змагань при розрахунку к лькост гор м ж учасниками;  на виробництвах при розпод л к лькох вид в роб т м ж робочими;  в аграрн й сфер при розпод л розташування пос в в на дек лькох полях;  в азартних грах для п драхунку частоти виграш в;  на уроках х м ї при анал з можливих зв’язк в м ж х м чними елементами;

 в економ чн й сфер при анал з вар ант в куп вл -продажу акц й;  в криптограф ї при розробц метод в шифрування;

image
 п д час доставки пошти при розгляд вар ант в пересилання посилок, лист в та ншого;  в б олог чн й сфер для розшифрування коду ДНК;  у в йськов й справ при розташуванн п дрозд л в;  в астролог ї для анал зу розташування планет  суз р’їв;  в б бл отечн й справ при вибор вар ант в розставлення книг.

image


image


image

imageПоняття вектора

image

Вектор (в д лат. vector, «той, що несе») — у найпрост шому випадку математичний об'єкт, який характеризується величиною  напрямком. Наприклад, у геометр ї  в природничих науках вектор є спрямований

image
image


image

image


image


image

image

image

image

imageimageimageВектори у житті

image

image

image


image

pdf
Пов’язані теми
Алгебра, 11 клас, Презентації
Додано
28 лютого
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку