Презентація на тему ЕЛЕКТРИЧНИЙ РОЗРЯД. БЛИСКАВКА.ПРОВІДНИКИ ТА ІЗОЛЯТОРИ

Про матеріал
Презентація на тему ЕЛЕКТРИЧНИЙ РОЗРЯД. БЛИСКАВКА.ПРОВІДНИКИ ТА ІЗОЛЯТОРИ. Пізнаємо природу 6 клас НУШ Розкриті основні поняття, презентація супроводжується іллюстраціями. Презентація на тему ЕЛЕКТРИЧНИЙ РОЗРЯД. БЛИСКАВКА.ПРОВІДНИКИ ТА ІЗОЛЯТОРИ. Пізнаємо природу 6 клас НУШ Розкриті основні поняття, презентація супроводжується іллюстраціями. Презентація на тему ЕЛЕКТРИЧНИЙ РОЗРЯД. БЛИСКАВКА.ПРОВІДНИКИ ТА ІЗОЛЯТОРИ. Пізнаємо природу 6 клас НУШ Розкриті основні поняття, презентація супроводжується іллюстраціями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕЛЕКТРИЧНИЙ РОЗРЯД. БЛИСКАВКА. ПРОВІДНИКИ ТА ІЗОЛЯТОРИ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Блискавка – це іскровий розряд всередині хмар або між хмарами і землею. Він виникає в результаті поділу позитивних і негативних зарядів всередині хмари. Довжина блискавки зазвичай становить1–2 км, але може сягати і десятків кілометрів. Швидкість поширення - близько 10 000 км/с. Нагріває повітря до 30 000°С, що в 5 разів перевищує температуру поверхні Сонця. Утворюється вибухова хвиля, яку ми сприймаємо як гуркіт грому.

Номер слайду 4

Робота в групі. Групи по черзі одна одній моделюють ситуацію, яка може виникнути під час грози, та пропонують указати порядок дій у даній ситуації. Перейдіть на сайт за QR-кодом чи за адресоюhttps://learningapps.org/watch?v=pjzy0ivd323 та вико-найте вправу.

Номер слайду 5

Електричний розряд — це не що інше як електричний струм у середовищі. Електричний струм — це упорядкований (напрямлений) рух заряджених частинок. ПРИКЛАДИ ПРОВІДНИКІВ ТА ДІЕЛЕКТРИКІВ

Номер слайду 6

Перейдіть на сайт за QR-кодом та повторіть основнівластивості заряду, виконавши вправу. РОБОТА З ПІДРУЧНИКОМ. ЯКУ кількість вільних заряджених частинок мають напівпровідники? Доповніть таблицю

pptx
Додав(-ла)
Busa Ira
Додано
2 жовтня 2023
Переглядів
1551
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку