Презентація на тему "Канада. Німеччина"

Про матеріал
Додатковий методичний матеріал для вивчення історії країн ПН Америки та Західної Європи д.п. ХХ - початку ХХІ ст. Містить сучасні фото, документи та матеріали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку. Канада. Німеччина

Номер слайду 2

Прем'єр-міністр Канади — глава канадського уряду, за звичаєм є главою політичної партії, що володіє найбільшим числом крісел в Палаті громад Канади. Прем'єр-міністр довічно носить титул Високоповажний.

Номер слайду 3

Ліберальна партія Канади — одна з найбільших та найстаріших канадських політичних партій. Заснована у 1867 році. Спочатку об'єднувала захисників «прав провінцій», прибічників вільної торгівлі і більшої незалежності від Великої Британії. У 1930-х роках Ліберальна партія підтримувала активну соціальну політику — допомогу безробітним, виплати субсидій фермерам тощо. Партія захищала вільне підприємництво, однак допускала державне економічне регулювання, введення державних програм соціального забезпечення. Основні засади партії: підтримка ліберальних принципів «індивідуальної свободи, відповідальності, а також правової держави. Лідери партії довгий час формували уряд країни, у 20-му сторіччі Ліберальна партія перебувала при владі 69 років. З 2013 року лідером канадських лібералів став Джастін Трюдо.

Номер слайду 4

Консервативна партія Канади (за британською політичною традицією відома як «торрі») — парламентська політична партія утворена у 2003 злиттям партії Канадський альянс і Прогресивно-консервативної партії Канади. З лютого 2006 до жовтня 2015 року перебувала при владі. На позачергових перевиборах 2 травня 2011 р. партія отримала стійку більшість в парламенті Канади (167 місць). У жовтні 2015 програла лібералам, здобувши 104 крісла. Партію очолює екс-прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер.

Номер слайду 5

Склад населення: Англо-канадці – 40% Франко-канадці – 27% Канада — конституційна монархія. Голова держави — король або королева Великої Британії; зараз це Єлизавета II, яка має титул королеви Канади і яку в країні представляє генерал-губернатор Канади. Кандидатів на цю чотирирічну посаду призначає чинний прем'єр-міністр і затверджує королева.

Номер слайду 6

Конституція Канади — правова основа країни і складається, як із записаного тексту, так і неписаних традицій та угод. У Конституції вміщено і Канадську Хартію Прав і Свобод, яка гарантує громадянам основні права і свободи. У Канаді під конституцією розуміється зведення актів, британських законів, судових рішень тощо. Двома основними документами вважаються Акт про Британську Північну Америку 1867 року, що проголосив Канаду домініоном Великої Британії, і акт 1982 року, що встановив, що всі закони, що приймаються в Канаді, не потребують формального підтвердження у парламенті Великої Британії.

Номер слайду 7

1949 р. – Канада отримала о. Ньюфаундленд (формально належав Великій Британії) За роки війни національний дохід зріс у 2 рази 1950 р. – Американо-канадська угода про економічне співробітництво 1951 – Угода про координацію протиповітряної оборони 1958 р. створено Об'єднане командування протиповітряної оборони Початок 60-х рр. – проблема провінції Квебек (84% - франко-канадці)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

1994 р. – НАФТА (North American Free Trade Agreement, NAFTA). Основні торговельні та інвестиційні канали в межах угруповання спрямовані переважно зі США або до США; більша частина зовнішньоторговельного обороту Канади і Мексики припадає на торгівлю зі США. Щодо канадсько-мексиканських торговельних та інвестиційних зв'язків, то до останнього часу вони залишалися надто слабкими.

Номер слайду 10

1995 р. – Референдум за незалежність провінції Квебек. Результати: “за” – 49,4% “проти” – 50,6% 1998 р. – лібералізація імміграційного законодавства. Проблема – депопуляція в окремих провінціях (Ньюфаундленд, Бронсуік, Юкон).

Номер слайду 11

Німеччина План Проблема повоєнного розвитку Проголошення ФРН та НДР Ера “Аденауера” НДР у д.п. ХХ ст. Сучасний розвиток

Номер слайду 12

Берлінська стіна, Berliner Mauer, також в НДР — укріплений кордон, befestigte Staatsgrenze, чи пропагандистська назва — «Антифашистський оборонний вал» (antifaschistischer Schutzwall)  — комплекс споруд між двома частинами Берліна, зведений за наказом державного керівництва СРСР від 13 серпня 1961.

Номер слайду 13

Ангела Меркель 9 Гельмут Коль 8 Людвіг Ерхард 7 Віллі Бранд 6 Конрад Аденауер 5 НДР 4 ФРН 3 Доктрина Хальштейна 2 “Економічне диво” 1 Дати визначення термінам/охарактеризувати історичних особистостей:

ppt
Додав(-ла)
Гутнєва Марина
Додано
18 березня 2020
Переглядів
978
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку