Презентація на тему "Вивчаємо творчість О. Довженка"

Про матеріал
Дана презентація допоможе ознайомити учнів з життям і творчістю Олександра Довженка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Хата, в якій народився О.Довженко

Номер слайду 5

БАТЬКИ ОЛЕКСАНДРА ПЕТРОВИЧА Петро Семенович Одарка Єрмолаївна

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Олександр Довженко є автором повістей: “Україна в огні” “Зачарована Десна” “Земля” “Повість полум’яних літ” “Мати” “Незабутнє” “На колючому дроті”

Номер слайду 9

До чого ж гарно i весело було в нашому городi! Ото як вийти з сiней та подивись навколо - геть-чисто все зелене та буйне. А сад було як зацвiте весною! А що робилось на початку лiта - огiрки цвiтуть, гарбузи цвiтуть, картопля цвiте.Цвiте малина, смородина, тютюн, квасоля. А соняшника, а маку, бурякiв, лободи, укропу, моркви! Чого тiльки не насадить наша невгамовна мати. - Нiчого в свiтi так я не люблю, як саджати що-небудь у землю, щоб проiзростало. Коли вилiзає з землi всяка рослиночка, ото менi радiсть,- любила проказувати вона.

Номер слайду 10

Благословенна будь, моя незаймана дiвице Десно, що, згадуючи тебе вже много лiт, я завжди добрiшав, почував себе невичерпно багатим i щедрим. Так багато дала ти менi подарункiв на все життя. Далека красо моя! Щасливий я, що народився на твоєму березi, що пив у незабутнi роки твою м'яку, веселу, сиву воду, ходив босий по твоїх казкових висипах, слухав рибальських розмов на твоїх човнах i казання старих про давнину, що лiчив у тобi зорi на перекинутому небi, досi, дивлячись часом униз, не втратив щастя бачити отi зорi навiть у буденних калюжах на життєвих шлях.

Номер слайду 11

Олександр Довженко був яскравою особистістю: кінорежисером, сценаристом, прозаїком, драматургом, живописцем. Одеська кіностудія імені Олександра Довженка

Номер слайду 12

Могила О.П. Довженка у Москві.

Номер слайду 13

Дивись, вдивляйсь в Довженка очі І злами віку на чолі, Де пролягли думки пророчі Карбами духа і землі. М.Стельмах

ppt
Додав(-ла)
Бабій Ольга
Додано
5 березня 2019
Переглядів
1153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку