Презентація на тему: "Водойми"

Про матеріал
Презентація розроблена до технології "Росток" для використання на уроках навколишнього світу у 1-му класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Водойми. Сумський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №15 Вчитель початкових класів – Василенко А. В.

Номер слайду 2

Тема уроку: «Чому у водойм блакитні очі?»Мета уроку: ознайомити учнів з поняттями: «водойми», «річки», «моря» та їх значенням у житті людини; виховувати дбайливе ставлення до водойм і природи загалом. Якого кольору найбільше?Яким кольором на карті позначають водойми – ріки, озера, моря?Де іще можна побачити схематичне зображення водойм?

Номер слайду 3

Віртуальна лабораторія. Дослід Вода і звук. Налийте воду в миску. Вилийте трохи з кухля води в миску. Що ви почули? Підніміть кухоль повище, тонкою цівкою лийте воду в миску. Що ви почули? Міняйте висоту кухля. Чи відрізняються при цьому звуки? Коли звук гучніший? ВИСНОВОКЧим вище підіймати кухоль, тим голосніше звук. Тече, тече – не витече. Біжить, біжить – не вибіжить. Загадки. Посеред поля Лежить дзеркало. Скло блакитне. Рама зелена. Направо вода і наліво вода. Пливуть кораблі тут сюди і туди. Але якщо захочеш напитися,дружок. Солоним виявиться кожен ковток.

Номер слайду 4

Які водойми є у нашому місті?

Номер слайду 5

Річка – це природний водний потік, що тече у поглибленні, створеному його рухом. Озеро – це природна водойма уповільненого водообміну, розташована в заглибинах суходолу, не пов'язана з морями та океанами. Море – частина Світового океану, яка відокремлена сушею або підвищенням рельєфу, має солоність води. Океан – це водний простір земної кулі за межами суходолу.

Номер слайду 6

Дніпро, Дністер, Прип’ять. Світязь, Ялпуг, Синевир

Номер слайду 7

Сумка. Спокійна Мілка Прозорий Вузька Брудна

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
11 січня
Переглядів
579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку