Презентація. "Педагогічні технології підтримуючого контролю знань"

Про матеріал

Від правильної організації оцінювання залежить ефективність навчання.

Дана презентація містить практичні поради щодо оцінювання знань молодших школярів. В ній перелічені педагогічні технології підтримуючого контролю знань. Цією презентацією можуть скористатись молоді педагоги для ефектовності оцінювання учнів. Можливе використання для виступів на педагогічних радах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Педагогічні технології підтримуючого контролю знань. Вчитель початкових класів Першотравенського ліцею №5 Мартинова Н. М.

Номер слайду 2

Навчання й оцінювання – взаємопов’язані процеси. Від правильної організації оцінювання залежить ефективність навчання. Саме формувальний підхід дає змогу вчителю одержати інформацію про стан навчальних досягнень учнів і вчасно відреагувати на проблеми в навчанні, прийняти педагогічні рішення для його поліпшення.

Номер слайду 3

Коли дитина живе в атмосфері підтримки, вона вчиться бути впевненою в собі. Щоб виховати дітей саме такими, потрібно використовувати в своїй роботі технології підтримуючого контролю знань. Помилятись не страшно!Помилки потрібні. На помилках вчаться.

Номер слайду 4

Самооцінювання. Створюю умови для формування вміння аналізувати і оцінювати власну навчальну діяльність. Самооцінювання класних та домашніх письмових робіт.

Номер слайду 5

Самооцінювання діагностувальних робіт

Номер слайду 6

Самооцінювання діагностувальних робіт

Номер слайду 7

Самооцінювання роботи на уроці

Номер слайду 8

Самооцінювання роботи на уроці

Номер слайду 9

Самооцінювання роботи на уроці

Номер слайду 10

Самооцінювання роботи на уроці

Номер слайду 11

Прийом «Однохвилинне есе»Цей прийом використовую для зворотнього зв’язку з учнями після вивчення нового матеріалу. У своїх есе діти мають відповісти на кілька запитань: Що найголовніше ти дізнався сьогодні?Які питання для тебе залишились незрозумілими?

Номер слайду 12

«Інтерв’ю»

Номер слайду 13

«Світлофор»

Номер слайду 14

«Мотиваційні купони» на звільнення від домашнього завдання

Номер слайду 15

Зворотній зв’язок. Письмові коментаріСталі вислови і словесні судження Описовий зворотний зв’язок – це відгук вчителя про виконані навчальні завдання, пов’язаний саме з результатами діяльності учнів. У ньому вчитель підкреслює те, що зроблено правильно, та спонукає до наступних дій, щоб учні могли покращити свою роботу. Описую конкретні кроки, як учні можуть покращити свою роботу. Принцип - спершу комплімент, а потім критика.

Номер слайду 16

pptx
Додано
5 листопада 2022
Переглядів
276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку