Презентація "Передаруймо речам друге життя: як зробити добро для навколишнього середовища"

Про матеріал
Презентація створена на допомогу вчителю у проведенні уроку з ЯДС "Дизайн і технологій".Можна використати матеріал до позакласної роботи та виховної роботи з тем: екології, охорони природи, вивчення впливу життєдіяльності людини на навколишнє середовище.В презентації знайдете послідовність створення виробу "Вази зі штучними квітами конваліями".Також є відеоматеріал виконання виробу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Передаруймо речам друге життя: як зробити добро для навколишнього середовища. Підготувала вчитель початкових класів Дещенко Світлана Анатоліївна3 клас Дизайн і технології

Номер слайду 2

Проблема сміття дуже гостро стоїть зараз у цілому світі. Людство сміттям забруднює навколишнє середовище. У кожному домі утворюється величезна купа непотрібних матеріалів та виробів: старих газет, порожніх пляшок, харчових відходів, битим посудом, зношеним одягом та поломаною побутовою технікою. Ми змушені стикатися з відходами: вдома, на роботі, на вулиці. Сьогодні будемо говорити про забруднення пластиком. Забруднення пластиком — це скупчення пластикових предметів і частинок (пластикових пляшок, пакетів тощо) у довкіллі Землі, що негативно впливає на диких тварин, дику природу та на людину. Щоб не перетворити нашу планету на великий смітник люди захопилися«апсайклінгом»? Що ж таке «апсайклінг»? Апсайклінг (upcycling) – використання у виробництві старих речей.

Номер слайду 3

Апсайклінг – це не просто переробка старих речей, а виготовлення із них нових. Він передбачає повторне використання вживаних речей. Другий шанс. Перед утилізацією відходів завжди варто запитати себе, чи можуть вони бути повторно використані. Є багато речей у хорошому стані, які ви більше не можете використовувати.

Номер слайду 4

В усвідомленому споживанні є цілих декілька плюсів. Перший – сама по собі ідея zero waste, екологічність і ось це ось все. Другий – улюблена річ залишається з вами значно довше, ніж її пристойно носити на вулицю. Третій – будь-яке рукоділля підвищує настрій, дарує гордість майстру, а наочного результату роботи можна торкатися та показувати оточенню ще довгий час. Це підтримує і популярну сьогодні ідею zero waste («нуль відходів»), і звичайну господарську ощадливість.

Номер слайду 5

Приємно, коли в кімнаті на столі стоять квіти. Вони радують око. Але живі квіти швидко в'януть. Купувати їх постійно ніхто не стане. А розоряти міські газони навряд чи кому-небудь прийде в голову.

Номер слайду 6

Живому букету, однак, можна знайти заміну - штучні квіти. Причому зробити їх можна самому.

Номер слайду 7

Можна,навіть, у дворі прикрасити газон штучними квітами

Номер слайду 8

Витрачатися на дорогі матеріали для виготовлення такої вироби не треба. Вона робиться з найпростіших, підручних речей. Для таких кольорів всього-то потрібна 1.пляшка з пластику, 2.аркуш білого офісного паперу, 3.великий пінопласт. Цікаво буде виглядати рифлена пляшка. Але можна взяти і просту. А її розмір і зовсім не має значення. З інструментів знадобляться тільки 4.ножиці.

Номер слайду 9

Спочатку потрібно підготувати пляшку: акуратно обрізати шийку і саму вузьку її верхню частину, потім, починаючи з відрізаного краю, розрізати тару приблизно до половини на тонкі смужки. Ці смужки - майбутні стебла квітів. Чим тонше вони вийдуть, тим акуратніше будуть виглядати. На другому етапі нарізаються невеликі квіточки з приготовленої папери. Діаметр кожної квітки - до двох сантиметрів. Це можуть бути будь-які квіти - від ромашки до василька. Форма пелюсток великої ролі не грає. Потім відділяються від шматка пінопласту кульки - пенопластинки. Бажано, щоб пінопласт складався саме з великих кульок. Їх легше буде надягати на стебла.

Номер слайду 10

Тепер потрібно надіти кульки пінопласту і квітки на кожне стебло, комбінуючи їх, як це робиться, наприклад, при нанизуванні на нитку намистин. Хоча зовсім не обов'язково надягати на кожен стебло за однакової кількості квіток і пенопластинок. Різноманітність додасть букету жвавість.https://youtu.be/x. NJAx. Lja8n0?si=hsvs_Amvb. XOZCs. TA

Номер слайду 11

На останньому етапі можна прикрасити саму вазу, тобто низ пляшки. Насипати в неї залишився пінопласт, розфарбувати, покрити лаком для нігтів або обклеїти кольоровим папером. І виріб готовий.

Номер слайду 12

Це лише варіант того, у що можливо перетворити непотрібну ємність з пластику. Замість квітів можна зробити дерево, кущ з ягодами і навіть пальму. Все тут залежить від смаку майстра і його творчого підходу до роботи.

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 квітня
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку