Презентація "Перша квіточка весни"

Про матеріал
Щорічно, 19 квітня, у багатьох країнах світу відзначається уже традиційне весняне свято – День підсніжника. Свою історію він веде з Англії, де був заснований в 1984 році.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЕРШАКВІТОЧКАВЕСНИ

Номер слайду 2

Пролісок. Біленькою голівкою,Піднявшись над травинкою,Маленький ніжний пролісок. До сонця підроста.І тягнеться листочками. Над гучними струмочками,Неначе промінь сонячний,В блакитні небеса. Олександра Барановська

Номер слайду 3

Історія цієї дати починається з 1984 року в Англії, де вперше було засновано це свято. Причина в тому, що проліски дуже популярні там, і до них ставляться дуже бережно. День проліска проводиться з метою розширити знання широкої про раннє цвітіння та сформувати дбайливе ставлення до дикоростучих рослин.

Номер слайду 4

Як тільки з’являться проталини в лісі, біля дерев починають пробиватися ніжні білі квіти. Їх називають пролісками, бо це перші весняні квіти, що визирають з-під снігової ковдри. Вони виглядають такими ніжними й прекрасними, що мимоволі починаєш захоплюватися їхньою тендітною красою.

Номер слайду 5

Проліски - це перші квіти, які символізують початок весни, перемогу тепла над холодом і дарують надію на краще.

Номер слайду 6

«Сніжна крапля», «сніговий дзвіночок», «снігові сережки» - так поетично у різних країнах називають цю квітку.

Номер слайду 7

Ховається під снігом прекрасне весняне творіння природи, що робить образ проліска повним загадок, таємниць і легенд.

Номер слайду 8

Де ростуть проліски?Проліски – квіти, які люблять тінисті місця, втім, вони добре ростуть і на освітлених ділянках. На одному місці проліска зростає десятки років. У природі проліска дволиста зустрічається по всій території України.

Номер слайду 9

ЛЕГЕНДА ПРО ПРОЛІСОК

Номер слайду 10

Ця історія сталася зимою. Жила собі дуже красива пані на ім'я Сніжинка і була в неї дочка - Квітка. Мати дуже її любила. І мати з дочкою ніколи не зустрічалися, бо Сніжинка одразу ж після зими летіла на Північ, додому, а її донька там могла замерзнути.

Номер слайду 11

Тому донечка цвіла весною і красувалася влітку. І не могли вони жити разом, бо мати б розтанула від сонячного тепла. Вони досі не бачилися. Навесні та влітку всі втішали маленьку квіточку – і звірі, і інші квітки. У Сніжинки було не менше горе, її теж втішали інші сніжинки. Так і спливав час: сумували і Сніжинка, і Квіточка.

Номер слайду 12

Якось до землі, де жила Квіточка, прилетіла добра Чарівниця. Побачила вона Квіточку і запитала, чому та сумує. Квіточка розповіла своє горе. Чарівниця подумала і каже: «Он воно як! Але я можу зменшити твоє горе. Ти станеш квіткою-проліском і цвісти будеш тільки-но прийде весна. Тоді буде зима уходитиме, і твоя мати також. Я точно знаю, що вона буде тут. Ви будете зустрічатися раз на рік», - посміхнулася Чарівниця. Так з'явилася квітка Пролісок.

Номер слайду 13

У природі існує близько 80 видів цієї квітки. У наших краях поширений тільки пролісок дволистий.

Номер слайду 14

Все ж не дарма люди з ніжністю відносяться до пролісків. Адже вони, як і птахи, є вісниками довгоочікуваної весни.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

СВІТ ОЧИМА ПРОЛІСКІВ

Номер слайду 17

Я — ніжний білий пролісок. Навесні я зацвітаю у гаї першим. Виглядаю полохливо із землі та озираюся навкруги. Навколо себе я бачу білий сніг, що вже починає танути. Чую спів пташок та поодинокі звуки весняного лісу. Яскраво світить сонечко, світ радий мені! І я радію разом з ним — весні, життю, природі. Я — щаслива квітка!

Номер слайду 18

ЗБЕРЕЖИ ПЕРШОЦВІТ – ХАЙ КРАСИВИМ БУДЕ СВІТ!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 квітня 2023
Переглядів
1211
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку