Презентація "Піт Модріан"

Про матеріал
Презентація створена для учнів 5 класів. Містить теоретичний блок. Також має завдання для практичної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

)))))))))Піт Мондріан2024 Рибчинська Галина Василівна. КЗЗСО “Ліцей№15 імені Олександра Співачука. Хмельницької міської ради”)))))))))

Номер слайду 2

)))))))))Intro. Піт Мондріан – нідерландський художник, який вважається одним із засновників течії абстракціонізму та її підвидів, геометричного абстракціонізму та неопластицизму. Пітер, а це повне ім’я художника, народився у 1872 році в місті Амерсфорт в Нідерландах у сім’ї директора християнської початкової школи. Майбутній художник отримав професійну освіту в Державній академії мистецтв в Амстердамі та починав свій професійний шлях як вчитель малювання у початковій школі.)))))))))ПІТЕР МОНДРІАН

Номер слайду 3

)))))))))Дослідники стверджують, що ранні роботи Мондріана зовсім не схожі на картини, з якими він асоціюється у сучасників. Спершу Піт захоплювався манерою письма старих голландських майстрів, та намагався їх наслідувати. Він часто пише пейзажі рідної країни, змальовує природу, вітряки, заходи сонця. З часом його пейзажі трансфоруються, і стають більш схожими на роботи імпресіоністів. Наприклад, чи не нагадує вам роботи Ван Гога відома картина «Червоне дерево» Мондріана 1908 року?)))))))))

Номер слайду 4

)))))))))У 1912 році Мондріан переїжджає до Парижа – міста новаторів, бунтарів та імпресіоністів. Не дивно, що стиль та манера письма художника починає змінюватися: Піт відходить від реалізму, захоплюється кубістами та, особливо, заглиблюється в геометричні форми. Він відчуває зміни, що відбуваються у світовому мистецтві, і Париж був у самому центрі..)))))))))

Номер слайду 5

)))))))))Result 1 РОБОТИ ХУДОЖНИКА)))))))))

Номер слайду 6

))))))))))))))))))Скільки коштують його картини?Малювані пласкі геометричні картини – не найприбутковіша справа у середині 20-го століття. Так, Мондріан вже був достатньо відомим за життя, його запрошували на великі виставки. Проте, фінансову стабільність йому довгий час забезпечували акварельні натюрморти. Як ми вже згадували раніше, Мондріан досягнув фінансового успіху вже незадовго до смерті в Америці, і продовжує впливати на світове мистецтво та високо цінуватися. У 2015 році його роботу Composition No III, with Red, Blue, Yellow and Black продали на аукціоні в Нью-Йорку за рекордні для робіт художника 50,6 мільйонів доларів. До слова, попередній рекорд вартості картини художника – 27, 6 мільйонів доларів.

Номер слайду 7

)))))))))))))))))) Він справив великий вплив не тільки на живопис, але і на інші сфери мистецтва, починаючи з музики та закінчуючи модою. У 30-х роках французький модельєр Лола Прусак (Lola Prusac) створила лінійку валіз і сумок зі вставками з червоних, синіх і жовтих квадратів шкіри. А в 1965 році Ів Сен-Лоран (Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent) представив знамениті сукні «Мондріан» – без коміра і рукавів, з трикотажного полотна, з декором у вигляді «цитат» з картин художника-абстракціоніста.

Номер слайду 8

))))))))))))))))))

Номер слайду 9

)))))))))Chapter 3)))))))))

Номер слайду 10

))))))))))))))))))))))))

Номер слайду 11

)))))))))Contents))))))))))))))))))

pptx
Додано
19 квітня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку