Презентація "Планеи -гіганти "

Про матеріал
Охарактеризувати особливості планет-гігантів; розвивати вміння спостерігати, порівнювати, аналізувати, робити висновки; виховувати пізнавальний інтерес.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЛАНЕТИ-ГІГАНТИ

Номер слайду 2

Чи вірите ви в те, що?.. Земля — єдина планета Сонячної системи. Сонце — найближча до нас зірка, розжарена газова куля. Маса Землі у 330 тисяч разів більша за масу Сонця. Фахівців, які вивчають астрономію, називають астронавтами. Земля рухається навколо Сонця. Спостерігати за Сонцем можна, дивлячись у бінокль, підзорну трубу.

Номер слайду 3

Бігають навколо вогника Шість синочків і дві дочки. Промайнуть роки і дні, Але не зустрінуться вони.

Номер слайду 4

ЮПІТЕР

Номер слайду 5

САТУРН

Номер слайду 6

УРАН

Номер слайду 7

НЕПТУН

Номер слайду 8

НЕПТУН Всі кажуть, що я планета буранів, Вітрів, штормів та страшних ураганів. Але ж і мені потрібно чимось займатись, Не завжди у космосі є з ким погратись.

Номер слайду 9

САТУРН Раз Сатурн об’ївся тортом Й вирішив зайнятись спортом. Крутить кільця без кінця, Щоб мати вигляд молодця. А сусід Уран регоче: «Струнким стати братик хоче!».

Номер слайду 10

УРАН — Я зовсім не ледар! — Уран запевняв.— Я вдачу таку від народження мав. Лежу я на боці, бо важко мені, Летіти доводиться навіть у сні. Але я чудове забарвлення маю, І синьо-зеленим я в небі кружляю.

Номер слайду 11

ЮПІТЕР «Я найбільший серед вас»,— Вихвалявсь Юпітер так.— «Я, як Сонце, величезний, Маю супутників безмежно. Кільця є, як у Сатурна, Урагани, як в Нептуна». Відповідь дає Земля: «Так, ти, брате, не маля — В тебе є всього багато, Лиш життя нема де взяти. Роздивись свої простори — Де моря, ліси чи гори? Перестань себе хвалити, З іншими навчись дружити!».

Номер слайду 12

Гра «Парад планет» Я — п’ята від Сонця планета. Я — велетенська куля, що складається з рідкого водню, найлегшого газу на світі, але його так багато, що я — найважча планета з усіх. Супутників — шістнадцять. Від Сонця я далеко, тому на мені панує вічна зима. Моя адреса: Куди: Всесвіт Місто Галактика Район Сонячна система П’ята Кільцева вулиця Кому: Юпітеру

Номер слайду 13

Я — величезна шоста планета. Розташована далеко від Сонця, тому температура моя низька. Я — газова планета жовтуватого кольору. Мене оточують дивні кільця, що складаються з крижаних брил і каменів. Супутників — сімнадцять. Моя адреса: Куди: Всесвіт Місто Галактика Район Сонячна Система Шоста кільцева вулиця Кому: Сатурну Гра «Парад планет»

Номер слайду 14

Я розташований за Сатурном. Я обертаюсь, лежачи на боці. Тому до Сонця обернений то один, то інший бік. Мій розмір значно більший за Землю. І я теж складаюся з газів. Віддаленість від Сонця не дозволяє нагрівати мене. Супутників — одинадцять. Моя адреса: Куди: Всесвіт Місто Галактика Район Сонячна система Сьома Кільцева вулиця Кому: Урану Гра «Парад планет»

Номер слайду 15

Я — восьма від Сонця планета. Я здаюся темно-блакитною, тому що теж складаюсь із газу метану, який горить у ваших плитах. Навкруги мене в різні боки рухаються хмари. Супутників — вісім. Моя адреса: Куди: Всесвіт Місто Галактика Район Сонячна Система Восьма Кільцева вулиця Кому: Нептуну Гра «Парад планет»

Номер слайду 16

Підкресліть однією рискою назву найбільшої планети, а двома — найменшої. Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун

Номер слайду 17

Підпишіть назви всіх планет

Номер слайду 18

Маючи великі здібності, малий Юрко співає українські наспіви

Номер слайду 19

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Використовуючи різні джерела інформації, підготувати повідомлення про одну з планет-гігантів.

ppt
Пов’язані теми
Природознавство, 4 клас, Презентації
НУШ
До підручника
Природознавство 4 клас (Андрусенко І.В.)
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку