Презентація "Позакласне читання. Олена Пчілка "У пригоді", Юрій Ярмиш "Курочка ряба"

Про матеріал
Презентація "Позакласне читання "Олена Пчілка "У пригоді", Юрій Ярмиш "Курочка ряба" Мета : удосконалювати набуту навичку читання(учвідомленність, правильність, виразність, швидкість) під час читання казки, учити розмірковувати,розвивати творчу уяву учні, вміння будувати монологічні висловлювання на основі життєвого досвіду.Виховувати почуття товариськості, прагнення приходити на допомогу не очікуючи нагороду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок позакласного читання. Казки українських письменників. Олена Пчілка “У пригоді”Юрій Ярмиш “Курочка ряба і Лисичка”Михайло Стельмах “Заєць і рак”

Номер слайду 2

Олена Пчілка Письменниця Справжнє ім'я – Ольга Петрівна Драгоманова – Косач. Народилася 5 (17 липня) 1849 року в містечку Гадяч на Полтавщині в родині небагатого поміщика Петра Якимовича Драгоманова. Початкову освіту отримала вдома. Батьки прищепили їй любов до літератури, до української народної пісні, казки, обрядовості. В 1866 році закінчила київський «Зразковий пансіон шляхетних дівиць». Влітку 1868 року разом з чоловіком виїхали на Волинь до місця служби П. А. Косача у містечко Звягель . 25 лютого 1871 року тут народилася дочка Лариса, яка ввійшла в світову літературу як Леся Українка. Два сини й чотири дочки виростила сім'я Косачів. Свій творчий шлях розпочала з перекладів поетичних творів Пушкіна і Лермонтова. 1876 року вийшла друком у Києві її книжка «Український народний орнамент», яка принесла Олені Пчілці славу першого в Україні знавця цього виду народного мистецтва, в 1881 році вийшла збірка перекладів з Миколи Гоголя і з Олександра Пушкіна й Михайла Лєрмонтова «Українським дітям», видала своїм коштом «Співомовки» С. Руданського (1880). З 1883 року почала друкувати вірші та оповідання у львівському журналі «Зоря», перша збірка поезій «Думки-мережанки» (1886). Одночасно брала діяльну участь у жіночому русі, в 1887 році разом з Наталією Кобринською видала у Львові альманах «Перший Вінок». Померла 4 жовтня 1930 року. Похована в Києві на Байковому кладовищі поруч з чоловіком і донькою.

Номер слайду 3

Твори

Номер слайду 4

Лев – великий хижий звір родини котячих з короткою жовтуватою шерстю і довгою патлатою гривою

Номер слайду 5

Словник. Тенета – сітка для ловлі звірів, птахів. Павукові тенета

Номер слайду 6

Буде добре, як мине зле. Від добра добра не шукають. Все добре, що добре кінчається. Добре роби - добре й буде. Добре треба шукати, а зло саме прийде. Як не було добра змалку, то не буде до останку. Прислів'яstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 7

Що звірі і люди люблять понад усе? Життя. Що гостріше від ножа? Думка розумної людини. Що то: червоне, тепле, хто спить – збудить, всі йому раді? Сонце на світанку Загадки

Номер слайду 8

Словник. Хромові чоботи –Юхтові чоботи – Шпори

Номер слайду 9

Чистомовка. Шу – шу – шу – чистомовки я пишу. Ят – ят – ят – їх пишу для всіх малят. Ки – ки – ки – і говорять залюбки. Ло – ло – ло – щоб чисте мовлення було.

Номер слайду 10

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Робота за таблицею Шульте{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}2 9 145812221811214171251520241373106162319

Номер слайду 11

Скоромовка. Ти, малий, скажи малому,Хай малий малому скаже,Хай малий теля прив'яже.

Номер слайду 12

Деформований текст…о. П муто мосаму зеруо вавпла векийли білйи дьбіле з довгюо єшию і ничорм дзьомоб. огно. Од зура зустрів лебьді сріблятус куриб і тівхо її стиз’ї. та. Сла кибра проситияс. По тому самому озеру плавав великий лебідь з довгою шиєю і чорним дзьобом. Одного разу зустрів лебідь сріблясту рибку і хотів її з’їсти. Стала рибка проситися.

Номер слайду 13

Сміхопанорама “Створи продовження казки”Іде хатинка на курячих лапках, а назустріч їй – Колобок і Буратіно. Хатинка і каже: “ Ходімо зі мною на поле Чудес. Ми тебе, Колобок, закопаємо, будемо поливати і виросте коровай – отакий широкий, отакий високий…”

pptx
Пов’язані теми
Літературне читання, Презентації
НУШ
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку