Презентація "Правила дорожнього руху велосипедистів"

Про матеріал
Правила дорожнього руху для велосипедистів. Правила перевезення вантажів і виконання маневрів на велосипеді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Правила дорожнього руху для велосипедистів. Правила перевезення вантажів і виконання маневрів на велосипеді.

Номер слайду 2

Сьогодні у світі випускається величезна кількість велосипедів для дорослих і дітей. Наявність такого числа велосипедів на дорогах і вулицях міст ускладнює рух транспортних засобів, навіть при ідеальному виконанні велосипедистами правил дорожньогоруху. Велосипед як транспортний засіб має свої особливості — він дуже маневрений і недостатньо стійкий, особливо при поворотах. До того ж, швидкість руху велосипедистів значно відрізняється від швидкості руху мотоциклів, автомобілів, тролейбусів, автобусів, тобто основного транспортного потоку.

Номер слайду 3

Але оскільки велосипед є транспортним засобом, а велосипедист його водієм, тому необхідно знати правила дорожнього руху так само, як і водію автомобіля або мотоцикла. Водія велосипеда стосуються вимоги, викладені в тих пунктах Правил, у яких є формулювання «водій транспортного засобу» без конкретизації виду транспортного засобу (механічний, загального користування тощо). Також у Правилах дорожнього руху для велосипедистів виділений спеціальний розділ.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Сигнали велосипедиста 1 2 3 4 5 Поворот Поворот Зупинка ліворуч праворуч

Номер слайду 6

Поворот наліво Поворот наліво – один із найбільш небезпечних маневрів на дорозі. Безпечний спосіб повороту наліво – поворот по прямому куту. Такий поворот здійснюється таким чином:- проїдьте перехрестя прямо;- зупиніться на краю дороги й подивіться на всі боки,чи є поблизу інші транспортні засоби;- коли дорога буде вільною, переїдьте або перейдіть через неї;- продовжуйте рух по правому краю дороги.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Світлофори Велосипедист повинен підкорятися сигналам світлофора. Повертаючи, велосипедист має пропустити пішоходів на пішохідному переході. Якщо на перетині велодоріжки або сумісної доріжки із звичайною дорогою є пішохідний перехід із світлофором, то велосипедист повинен підкорятися сигналам світлофора для пішоходів. На деяких перехрестях для велосипедистів є окремі світлофори. У цьому разі велосипедист повинен підкорятися сигналам світлофора  для велосипедистів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Перевезення на велосипеді Велосипед призначений для перевезення однієї людини. Для перевезення дитини потрібно  мати відповідне сидіння з надійним захистом для ніг. Для перевезення  грудних дітей потрібно мати спеціальне безпечне  сидіння . Сумки і вантажі потрібно розміщувати на велосипеді так, щоб було легко зберігати рівновагу під час їзди.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Домашнє завдання: С. 137-140. Прочитати. Відповісти на питання 4, 6, 7 на с.140 письмово.

pptx
Додано
9 квітня 2023
Переглядів
1739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку